Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ISTUU KUIN HANSKA | LAZY FINE LEATHER

”Istuu kuin hanska” on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hakolan kanssa.

Jos minulta kysyttäisiin, sohvan pintamateriaalivalintasuositus lapsiperheeseen olisi ehdottomasti nahka. Nahan arvioidaan kestävän kulutusta jopa neljä kertaa tekstiilejä paremmin. Nahka on helppo puhdistaa ja  täytyyhän se myöntää: onhan tuo ihan järjettömän tyylikkään näköinen ja istuu kuin hansikas betonin keskelle. Meillä on nyt muutaman kuukauden ollut käytössä tv-huoneen puolella kuvissa satunnaisesti vilahtanut Hakolan konjakinvärisellä Sørensen-nahalla verhoiltu kolmenistuttava Lazy Fine Leather. Sohva on valmistettu käsityönä Pohjanmaalla.

Pohjanmaalaisen huonekalutehtaan Hakolan tarina alkoi Jurvasta, pienestä etelä-pohjalaisesta pitäjästä vuonna 1963. Tuolloin Jurvalainen Eero Hakola teki päätöksen: hän myisi lehmänsä, muuttaisi navetan verstaaksi ja alkaisi tehdä huonekaluja monien muiden jurvalaisten tapaan. Eeron poika Jari Hakola jatkoi isänsä aloittamaa työtä ja kiersi sohvien kanssa ulkomaita myöten, jossa hyvästä laadusta maksettiin mielellään. Koitti kuitenkin aika, jolloin monet pohjanmaalaiset huonekaluverstaat joutuivat sulkemaan tehtaidensa ovet yksi toisensa jälkeen viimeistä kertaa: maailman paras laatu ei enää myynyt.

Myös Hakola oli tiukan paikan edessä, kun juuri muotoilijaksi valmistunut Hakolan tytär Annaleena aloitti työt perheyrityksessä. Annaleena ja hänen isänsä halusivat siirtää pohjalaisen vaatimattomuuden hetkeksi syrjään ja uudistivat Annaleenan johdolla Hakolan tuotevalikoiman ja brändin täysin. Vaikka Hakola ei pysty lähtemään automarkettien hintakilpailuun, lupaavat he tarjota hyvää laatua ja hyvin suunniteltuja tuotteita, jotka kestävät sukupolvelta toiselle.
Hakolan sohvien valmistus alkaa rungosta. Rungot Hakolalle valmistaa lähialueen puusepät omissa verstaissaan. Puuseppien työn ja jousien asentamisen jälkeen sohvat verhoillaan Hakolan omassa tehtaassa. Kankaat leikataan kaavojen mukaan käsin. Työnjälki on kaunista ja viimeisteltyä. Jokainen tikkaus on  kohdallaan ja palaset istuvat täydellisesti paikoilleen. Sohva on painava, mikä antaa myös viitteitä siitä, että materiaalit ovat juuri sitä mitä pitääkin. Lastulevyä huonekaluissa ei käytetä ollenkaan. Jokainen sohva valmistetaan tilauksesta asiakkaalle ja toimitetaan ilman postikuluja.
Huomenna starttaa Habitare, jossa myös Hakolalla on oma osasto. Viime vuonna sisustustoimittajat valitsivat Hakolan osaston kolmen parhaan joukkoon. Tänä vuonna on varmasti lupa odottaa jotain vielä enemmän: Hakola on lanseerannut joukon ihania uutuuksia, joista erityisesti odotan näkeväni uudet Pinna-tuolit ja Nap-daypedin sekä samettiset rahit. Uskon, että osasto on myös taas niin kuin koko Hakolakin: kutsuva, lämmin ja kotoisa.

Habitaren ajan Hakolalla on myös meneillään kampanja, jossa 18.9.2017 saakka koodilla habitare17 saa -10 % koko Hakolan verkkokauppavalikoimasta.

Lazy Fine Leather -sohva | Hakola
Round-sohvapöytä | Hakola
Kaarna-villamatto | Sera Helsinki
Birds by Toikka Anna | Iittala*
Lantern-kynttilälyhty | Iittala*


*tuote saatu osana vuosiyhteistyötä

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ’Helvetica Neue’; color: #4a4f56; -webkit-text-stroke: #4a4f56; background-color: #f1f0f0}
span.s1 {font-kerning: none}

Share:

14 Comments

  • 22 syyskuun, 2017 / 7:47 am

   Tuo konjakinsävy on kyllä <3

  • 22 syyskuun, 2017 / 7:48 am

   Lazyn mittasuhteet ovat ihan täydelliset: sopii löhöilyyn, mutta on kuitenkin kokoonsa nähden yllättävän siro ja sopusuhtainen.

  • 22 syyskuun, 2017 / 7:49 am

   Tässä sohvassa on kyllä kaikki kohdallaan viimeistä tikkausta myöten!

 1. 13 syyskuun, 2017 / 11:15 am

  Onpa kaunis sohva! Ei ole montaa vuotta, kun luovuimme juuri tuon värisestä nahkasohvasta, mutta se oli kyllä malliltaan ihan jostain 90-luvulta. 😀 Tuo on juuri ihana yhdistelmä, tuo väri ja pelkistetty muotoilu! <3

  • 22 syyskuun, 2017 / 8:03 am

   Epäilimme hieman aluksi nahkasohvaa nimenomaan tuon 90-luvun sohvamielikuvan takia ja olimmeko kallistumassa kangasverhoiluun. Onneksi rohkaisimme mielemme: tuo Sørensenin laadukas nahka ja tyylikäs muotoilu on kyllä ihan napakympi <3

 2. 13 syyskuun, 2017 / 1:45 pm

  Lazy on minunkin unelmasohvani! Olen niin pitkä, että jos haluan olla rennommin ja nostaa jalat sohvalle, sohvassa täytyy olla syvyyttä. Ja Lazyssa on. Onpa muuten myös mielettömän upea nahkaisena, huikea tuo väri!

  • 22 syyskuun, 2017 / 8:05 am

   Mieheni tykkää myös erityisesti tuosta Lazyn istumasyvyydestä: juuri täydellinen pitkällekin ihmiselle rentoon löhöilyyn. Nahkaisena tuo sohva pääsee jotenkin vielä enemmän oikeuksiinsa!

 3. Marjukka
  14 syyskuun, 2017 / 8:05 pm

  Kyllä on aivan huikea sohva ja mikä väri!Ei voi kuin ihailla onnistunutta työn jälkeä, ja kyllä, siitä olen valmis mieluusti maksamaan.Pidän myös ajatuksesta että huonekalut siirtyvät sukupolvelta seuraavalle:ne ovat niin hyviä ja laadukkaita että niistä joudutaan vetämään pitkää tikkua!

  • 22 syyskuun, 2017 / 8:08 am

   Käsityö on kyllä aina jotain ihan muuta kuin massatuotanto. Minulle rakkain huonekalu on äidin lapsuudenkodista "peritty" 50-luvun nojatuoli <3

 4. Anonymous
  12 joulukuun, 2017 / 11:50 am

  Ensi viikolla minäkin saan samanlaisen :)..Jouluksi 🙂 🙂 !

 5. Anonymous
  6 tammikuun, 2018 / 6:46 pm

  On todella hieno sohva! Miten nahka on kestänyt rasitusta? Onko venynyt? Entä onko istumatyynyjä vaikea möyhiä takaisin kuosiinsa?

  – Axu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *