SUOMEN KATSOTUIN ASUNTO

Selailetteko koskaan asunnonvälitysliikkeiden sivuja tai Etuovea ihan vain huviksenne vailla minkäänlaisia ostoaikeita? Ruotsalaiset Fantastic Frank  ja Alvhem taitavat ainakin olla usealle sisustusbloggajalle tuttuja inspiraation lähteitä.

Työssäni olen päässyt kurkistamaan lähes päivittäin, miltä suomalaiset kodit näyttävät. Koteja on yhtä monenlaisia kuin on asukkaitakin ja jokaisessa kodissa on aina sitä jotain. Pienellä stailauksella ja oikeilla kuvakulmilla voidaan vaikuttaa myös todella paljon siihen, minkälainen tunnelma kodeista välittyy kuvien kautta. Harvoin kukaan kuitenkaan asuntoa pelkkien kuvien perusteella ostaa. Ostopäätökseen vaikuttaa sitten joukko moninaisia asioita, joista suurin osa varmasti liittyy hyvinkin yksilöllisiin ajatuksiin ja toiveisiin uudesta kodista.

Mielenkiintoisimpia casejä ovat sellaiset, joissa saa käsiinsä täysin tyhjän asunnon. Tällaisissa tapauksissa lähden miettimään kenelle alan kotia suunnittelemaan. Vaikka ostaja voi loppujen lopuksi olla kuka tahansa, on mielenkiintoista herättää tyhjä asunto henkiin juuri sille sopivalla tavalla. Ennen kesälomaa tuli myyntiin pieni, sympaattinen omakotitalo omenapuiden keskeltä Pohjois-Helsingissä. Kaunis vehreä puutarha antoi inspiraation luoda sisustuksen intohimoiselle puutarhaharrastajalle.

Kalustuksen ja stailauksen jälkeen nappasin muutaman kuvan sisustuksen yksityiskohdista muistoksi tehdystä työstä. Kohteesta otettiin myös laajemmat myyntikuvat ja tämän jälkeen alkoikin tapahtua. Kun asunto päätyi verkkoon, tuli siitä saman tien Suomen katsotuin asunto. Mitkä asiat tähän vaikuttivat jäänee arvoitukseksi, mutta voi miten voinkaan olla iloinen siitä, että melko tavallinen, mutta kaikin puolin täydellinen suomalainen kaunis koti sai arvoisensa kohtelun. Koti meni kaupaksi heti.

Kohdetta myi Bo LKV 

Follow:

13 Comments

 1. 13 elokuun, 2016 / 7:13 am

  Olet hurjan taitava luomaan kauniita sisustuksia ja yksityiskohtia.
  Ei ihme, että ostajat ihastuivat nopeasti myytävään kohteeseen.
  Ihanaa viikonloppua.

  • 14 elokuun, 2016 / 2:37 pm

   Lämmin kiitos sanoistasi <3 On ilo ja onni, että saa tehdä työkseen sitä mitä rakastaa!

 2. 13 elokuun, 2016 / 7:54 am

  Työsi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!
  Ja tämä koti näyttää kauniilta. Olen itse katsellut asuntomyynti-ilmoituksia Espanjassa ja siellä sisustukseen (tai edes siivoukseen) ei ole panostettu lainkaan, vaan kuvat on räpsitty pimeässä ja niissä näkyy ties mitä vessapaperirullia keittiönpöydillä…

  • 14 elokuun, 2016 / 2:43 pm

   Suomessakin on ollut asuntoilmoituksissa jouluvaloja suihkussa sun muuta persoonallista. Saahan näilläkin toki huomiota 😉 Ehkä asuntojen potentiaali ei näin kuitenkaan välity parhaalla mahdollisella tavalla ja tuollaisista ilmoituksista tulee vähän huolimaton vaikutelma 😀

 3. 13 elokuun, 2016 / 2:20 pm

  Onnistunut stailaus ja varmasti sillä on suuri merkitys mielenkiinnon heräämiselle. Muistatko mikä tuo pyöreä sohvapöytä on?

  • 14 elokuun, 2016 / 2:46 pm

   Mielenkiinnon herättäminen taitaa muuten juuri olla se avainsana 🙂 Lopulliseen päätökseen ei paljoakaan stailauksella ehkä vaikuteta!

   Pyöreä pöytä on Hakolan Round-sohvapöytä.

  • 14 elokuun, 2016 / 2:48 pm

   Asunnosta jäi itsellekin todella ihana fiilis ja mukavaa, että se välittyi myös uusille asukkaille 🙂

 4. 14 elokuun, 2016 / 9:54 am

  Oikein kaunista. Mistä on tuo musta pöytä ja vaaleat tuolit?

  • 14 elokuun, 2016 / 2:47 pm

   Kiitos. Musta ruokapöytä ja tuolit ovat Ikeasta 🙂

 5. 14 elokuun, 2016 / 6:54 pm

  Kaunis kokonaisuus ja mieletöntä kun saa tehdä työkseen sitä josta todella pitää!

  • 21 elokuun, 2016 / 1:33 pm

   Kiitos! Ja voi miten kiitollinen voikaan olla, kun saa työskennellä tällaisten kotien parissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.