SEINÄÄN UPOTETUN HANAN ASENNUSVINKKI

Tämä viikko taittui puoleen väliin niin vauhdilla, ettei oikein meinaa kyydissä pysyä. Paljon olisi vielä tekemättä ennen kuin viikko päättyy, mutta viime öisillä kahden tunnin yöunilla ei energia enää riitä muuhun kuin sohvalla istumiseen.

Tänään tuli pyörittyä Habitaressa koko rahalla. Ihania kohtaamisia ja toinen toistaan upeampia osastoja. Huomenna jatkuu, mutta sitä ennen muutama sananen raksahommia. Nuo messut saavat aina remppakuumeen heräämään..

Meillä oli taloa suunnitellessa toiveena saada kylpyhuoneisiin niin sanotut seinään upotetut hanat. Hanoiksi valikoitui melko varhaisessa vaiheessa minimalistiset Axor Unot. Kun aloimme selvitellä hanojen asennusta meinasimme lentää järkytyksestä pyrstöllemme. Suhteellisen tyyriisiin hanoihin olisi pitänyt ostaa vielä extrana ökykallis asennuskotelo. Ihan järkeenkäypää, jotta seinäasennus olisi turvallinen mahdollisten vuotojen takia. Ainakin rakennusvaiheessa VTT:n hyväksymiä koteloiden tarjoajia oli tasan yksi, mikä selittänee myös tuotteen korkean hinnan..

Ratkaisuksi teimme yllä olevan poikkileikkauskuvan mukaisen seinäkotelon. Alhaalta avoin kotelo on rakennettu niin, että asianmukainen vesieriste jää kotelon taakse seinään. Hanat eivät tällöin ole oikeasti seinän sisällä, mutta lopputulos näyttää erehdyttävästi samalta. Hanakulmiin pääsee edelleen käsiksi kotelon alapuolelta ja jos jonkinlainen vuoto sattuisi tapahtumaan, valuu vedet suoraan kaakeloidulle lattialle ja kaivoon. Tällä viritelmällä säästi myös aika sievän summan selvää rahaa!

Follow:

10 Comments

 1. 7 syyskuun, 2016 / 7:07 pm

  Täytyypäs pitää mielessä, meille on tulevaan taloomme tulossa tuontapainen hana toiseen vessaan. Itse emme tosin raknna, mutta täytyy suurennuslasilla seurata, miten raksamiehet homman hoitaa.

 2. Anonymous
  7 syyskuun, 2016 / 7:18 pm

  Yksinkertainen on kaunista! Mikä/mistä tuo allastaso on?

  • Anonymous
   11 syyskuun, 2016 / 12:28 am

   Meillä on hyvin samanlainen allastaso ja se on tanskalaisen Kuman valmistama, tilasimme sen Kvikin kautta. Tason koon pystyi määrittelemään ihan sen kokoiseksi kuin halusi, samoin altaiden mallin. Meillä on parimetrisessä tasossa kaksi allasta, ja myös altaiden etäisyyden toisistaan pystyi itse päättämään. Koska kokonaisuus on kaikki samaa materiaalia, se on ihanan helppohoitoinen.

 3. Anonymous
  8 syyskuun, 2016 / 2:46 am

  Hyvä vinkki. Mitä materiaalia kotelot ovat? Meidän perheen mies ja poika on välillä niin mustasormisia että pitää miettiä kaikessa suunnittelussa siivoa nähökulmaa
  ps
  arkitehdin kanssa jumppaamme betonielementtitalon pohjakuvia

  • 2 lokakuun, 2016 / 7:39 am

   Kotelot ovat vesivaneria. Maali on Tikkurilan Luja.

 4. Anonymous
  8 syyskuun, 2016 / 4:32 am

  Kaunista! Miten saitte allastason tukevasti kiinni koteloon? Tasohan on myös irti lattiasta, eikö vaan?

  • 2 lokakuun, 2016 / 7:40 am

   Tason on tosiaan irti lattiasta. Allastaso on tukevasti kiinni kotelon koolauksissa.

 5. Anonymous
  25 huhtikuun, 2018 / 12:19 pm

  Hei, hienot hanat! Meille tulossa saman tyyliset ja nyt arvomme mikä olisi näille sopiva asennuskorkeus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *