Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

AVOHYLLYT – UHKA VAI MAHDOLLISUUS?

Mikä mielestänne tekee minimalistisen kodin? Onko se kodin väripaletin niukkuus? Tavaran vähyys? Vaiko yleinen tunnelma, mikä kodista huokuu? Minimalistisuutta on varmasti monenlaista sorttia. Joillekin se merkitsee askeettisuutta ja toisille taas hallintaa. Tiedän monia ihmisiä, jotka rakastavat järjestää tavaroita kaappeihin ja laatikoihin. Se voi olla jopa todella terapeuttista, kunhan ei mene ihan neuroottiseksi.

Minimalismin vastakohdaksi mainitaan usein kodikkuus. Ymmärrän hyvin tämän ajatuksen. Varsinkin, jos kodikkaaksi mieltää upottavat matot, pehmeät huovat, laskeutuvat verhot ja rakkaiden ja muistoja täynnä olevien valokuva ja muistoesineiden kokoelmat tasojen päällä. Ainakin itse miellän tällaisen sisustuksen hyvin kutsuvaksi ja lämpöiseksi.

Kovin rönsyilevää sisustajaa minusta tuskin koskaan tulee. Pidän siitä, että tavaroilla on paikkansa. Pidän myös käytännöllisyydestä. Silloin tietynlainen tavaran vähyys helpottaa arjessa. Täytyy tunnustaa: olen erittäin laiska siivoamaan. Pidän myös siitä, että sisustukseen syntyy kerroksia. Siinä ei hoppuilut auta vaan harkiten hyvä tulee.

Minulla on taipumus hukata tavaroita. Olen myös hukannut itseni monen monta kertaa, mutta se on jo toinen tarina se. Asioiden ja ennen kaikkea päivittäisten rutiinien sujumista helpottaa huomattavasti se, että tavarat ovat oikeissa paikoissa. Tällöin ei myöskään koskaan pääse syntymään mitään aivan älytöntä kaaosta. Taloutemme lemmikit eivät jostain syystä ole oikein omaksuneet tätä käytäntöä, mutta ehkäpä tässäkin harjoitus tekee joku päivä mestarin.

Kodissamme on muutama paikka, jotka pääsevät myös ilman koirien myötävaikutusta räjähtämään käsiin. Näitä ovat keittiön tasot, eteisen lipasto sekä kodinhoitohuoneen avohyllyt. Kodinhoitohuone on siinäkin suhteessa näppärä, että sinne on helppo sulloa kaikki ”ylimääräinen” sälä pois silmistä. Ehkäpä vähän samanlaista virkaa toimittaa työhuone. Toisaalta juuri nämä tilat ovat arkena ahkerassa käytössä ja se paljon puhuttu elämisen jälki näkyy ja tuntuu. Ja eihän nyt kukaan jaksa jatkuvasti järjestellä?

Koska tavarat tuovat tietyllä lailla kotiin kodikkuutta ja persoonaa, saa siis osa tavaroista olla reilusti esillä. Avohyllyjä meiltä löytyy niin yläkerran aulasta, työhuoneesta kuin kodinhoitohuoneestakin. Kaikille näille yhteinen piirre on, että hyllyt eivät ole pelkästään kauniiden asetelmien alttareita, vaan ahkerasti arkikäytössä.

Aitio-hyllyt | Iiitala

Kartio-kaadin | Iittala

Kasvitarvikkeet | Granit
Batdog -juliste | My Deer Art Shop
Share:

6 Comments

 1. helmikuu 6, 2017 / 8:18 am

  Jotkut ehkä vierastavat avohyllyjä, koska ne keräävät pölyä. Mutta tosiaan, ahkerassa käytössä tällaista pölykerrosta ei kuitenkaan pääse samalla tavalla syntymään.
  https://westendmum.fi

  • helmikuu 12, 2017 / 8:23 am

   Avohyllyt ovat kyllä melkoisia pölymagneetteja, mutta juuri tästä syystä vierastan hyllyjä pelkkien asetelmien telineinä. Toki, jos on vähänkin aktiivisempi pölyjen pyyhkijä, niin mikä ettei 🙂 Kun hyllyllä on käyttötavaroita ei onneksi hyllyt ja tavarat juuri ehi pölyyntyä.

 2. helmikuu 6, 2017 / 12:37 pm

  Mä niin tunnistan tuon miten muutama paikka kotona räjähtää parissa päivässä, meillä se on lipasto keittiön vieressä. Siinä asuu avaimet, posti, tarraharja, pari ponnaria, sytkäri, lämpömittari… Kuvia varten yleensä vain siivoan sen työntämällä kaiken roinan yhteen vetolaatikkoon 😀

  • helmikuu 12, 2017 / 8:24 am

   Minullakin on kaapeissa muutama kippo, joihin säännöllisen epäsäännöllisesti pyyhkäisen kaiken tasoilla lojuvan roinan. Yleensä jos jotain on kadoksissa, kannattaa kurkata ensin näihin kippoihin 🙂

 3. Anonymous
  helmikuu 7, 2017 / 1:51 am

  "Kauniiden asetelmien alttarina" – hyvin sanottu. Itse jatkuvasti ihmettelen tätä monien bloggaajien intoa tehdä asetelmia koteihinsa. Itse inhoan pölyjen pyyhkimistä (ja toisaalta myös pölyisiä tasoja tms.); ehkä siksi meillä ei ole avohyllyjä eikä asetelmia.

  • helmikuu 12, 2017 / 8:30 am

   Meillä saisi olla jatkuvasti pyyhkimässä pölyjä. Siitä pitävät vielä ilmassa pyörivä "rakennuspöly" sekä kaksi karvatassua huolen. Siksipä myös välttelen kaikenlaisia hyllyjä ja tasoja, joihin pääsisi pölykerrokset pesiytymään. En myöskään ole mikään ahkera pölynpyyhkijä..

   Asetelmia on mukava kuvailla. Uskoisin tämän olevan yksi syy, miksi näitä blogeissa niin paljon näkee. Miltäköhän nämä "asetelmat" sitten näyttävät kodeissa todellisuudessa? Muutama bloggaaja onkin hauskasti vilauttanut silloin tällöin arkista tilannetta siitä, kuinka "täydellisiin" asetelmiin ovat ilmestyneet kaikki ne "epätäydelliset" arjessa käytössä olevat tavarat, joita meidän jokaisen kotoa löytyy enemmän tai vähemmän 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.