MITEN TALO MUOTOUTUU KODIKSI?

Valitsimme kotiimme hyvin yksinkertaiset ja neutraalit pintamateriaalit: paljon valkoista ja harmaata pintaa. Alun perin yksinkertaisessa väripaletissa on se erinomainen puoli, että tilat vaikuttavat lähestulkoon aina ajattomilta ja niitä on helppo maustaa aina kulloistenkin mieltymysten ja sesonkien mukaan. Yksinkertaisin tapa uudistaa on valita hieman erilaiset tekstiilit tai sutia maalia pintaan.

Maalaaminen on todella helppo tapa muuttaa tilan tunnelmaa. Rakennusvaiheessa oli niin monta rautaa tulessa, että maalisävyjen valitseminen ei ollut päällimmäisenä mielessä. Siispä sudimme seinille Tikkurilan sävyä F497 (Paperi) ja annoimme talon muotoutua kaikessa rauhassa valkoiseksi kuutioksi. Kun talon sisustus on alkanut jollain tavalla hahmottua parin vuoden asumisen jälkeen, on ollut aikaa myös katsella seiniä vähän sillä silmällä. Kaipaako joku tila enemmän väriä. Tummempia sävyjä tai jotain muuta piristävää?

Kylpyhuoneidemme kaksi seinää on laatoitettu ja kaksi seinää on maalattu Tikkurila Lujalla (F497). Kylpyhuoneen ilmettä on helppo muuttaa maalaamalla muutaman seinän tyystin eri värillä. Tällä hetkellä tuo neutraali kylpyhuone miellyttää kuitenkin sen verran silmää, että vaihteluksi riittää pyyhkeiden vaihto ja muutama yksittäinen kukka peilitason reunalla.

Muutama muu huone sen sijaan on saanut yllensä uuden maalikerroksen. Näistä tiloista tulossa pian tarkempaa katsausta!

Iittala Issey Miyake -maljakot | Iittala
Harmaa pellavapyyhe | Lapuankankurit
Puiset tikapuut | Verso Design

Follow:
Share:

7 Comments

 1. 26 helmikuun, 2017 / 10:41 am

  Teillä on aina niin kaunista <3 Kivasti tuo väriä nuo kukat tuossa tason päällä. Ihanan raikasta ja sopivasti vaalea puu tuo lämpöä. Kaunista ja yksinkertaista <3

  • 8 maaliskuun, 2017 / 11:46 am

   Lämmin kiitos Päivi <3 Minusta on mukavaa, että yksinkertaisista tiloista saa vaikka kuinka runsaita ja värikkäitä ihan pienillä muutoksilla. Meillä mennään vielä ainakin toistaiseksi tällaisilla minimalistisilla ratkaisuilla, mutta eihän sitä koskaan tiedä.. 🙂

 2. 26 helmikuun, 2017 / 12:21 pm

  Voi kun kaunista teillä kylppärissä(kin)! <3

 3. Anonymous
  26 helmikuun, 2017 / 6:01 pm

  Ihanan näköistä! Huomasitko että olit laittanut molempiin värisävyihin saman maalikoodin?

  • 8 maaliskuun, 2017 / 11:48 am

   Hyvä huomio. Taisin kirjoittaa hieman kömpelösti nuo lauseet 🙂 Meillä on kaikki seinät (vielä toistaiseksi) maalattu sävyllä Paperi. Kylppareissä Lujalla ja muualla Harmonylla.

 4. 30 maaliskuun, 2017 / 7:17 pm

  Kiitos että olet jakanut näitä ihania kuvia silmieni iloksi! Teillä on niin täydellisen harmonisen ja kauniin näköistä. Ollaan itse tilaamassa samoja hanoja kuin teillä ja kiinnostaisi tietää toimivatko ne mukavasti käytössä. Ei siis roiskita ympäriinsä? Tähän toki vaikuttaa varmasti myös etäisyys altaan pohjasta, joten mielelläni kuulisin kokemuksia myös siitä, että mille korkeudelle hana kannattaa asentaa. Ja tuo mittatilausallaskin oisi haaveena, mutta taitaa olla aika arvokas?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *