VINKKI | SÄILYTYSTILAA LASTENHUONEESEEN

Vastasyntynyt ei vielä omaa huonetta kaipaa eikä liioin tavaraa. Kummasti sitä kuitenkin alkaa kertyä kaikenlaista pientä ja tarpeellista. Ja ehkä vähän jopa sitä tarpeetontakin.

Lastenhuoneet yleensä pursuavat tavaraa. Suunnittelijan näkökulmasta ”ongelma” piilee yleensä siinä, että ensimmäinen lastenhuoneen säilytystilahankinta on usein pieni lipasto.

Kun lapsi kasvaa, säilytystilaa tarvitaan lisää. Pikkuhiljaa erilaiset hyllyt ja lipastot ovat täyttäneet seinänvierustat ja lopputulos saattaa olla sekava eikä tavaroille silti ole oikein kunnollista paikkaa.

Mikään ratkaisu ei kuitenkaan ole oikea eikä väärä. Itse ehkä kuitenkin jonkin verran kavahdan sitä, että uusia mööpeleitä hankitaan vuosittain lisää.

Tässä pieni kurkistus siitä, kuinka ratkaisimme lastenhuoneen säilytysjärjestelmän.

Koska mittatilauskaapistot ovat turkasen kalliita, kokosimme seinänlevyisen kaapiston Ikean keittiönkaapeista.

Neljäkymmentä senttiä leveät korkeat kaapit osuivat mitoiltaan täydellisesti koko matkalle. Ikkunan viereiseen päätyyn jätimme pienen kolon avohyllyille ja myöhemmin pienelle työpisteelle.

Vastapäätä kaapistoa on aikaisemmin maalaamamme siniharmaa seinä.

Kaapisto projekti on edennyt hitaasti, mutta varmasti. Mikään kiirehän tällä ei edes ole, mutta on ihanaa, kun jotain pientä tapahtuu myös sisustusrintamalla.

Seuraavaksi olisi vuorossa vetimien sekä hyllylevyjen asennus.

Follow:
Share:

6 Comments

 1. 28 toukokuun, 2017 / 6:22 pm

  Hyvän näköinen kokonaisuus, ja vetää varmasti tavaraa tosi paljon sisäänsä! Meillä oli edellisessä kodissa myös Ikean keittiökaappeja yhdellä seinällä, ja niistä sai kivan sommitelman laittamalla monen kokoisia sekaisin. Se oli yksi parhaita sisustusratkaisuja siinä kodissa, ja melkein harmittaa että se piti jättää sinne 🙂

  Kauniit maisematkin on huoneen ikkunasta, kyllä tuossa kelpaa isompana piirrellä ja katsella oravien ja lintujen puuhia samalla 🙂

  • 4 kesäkuun, 2017 / 11:16 am

   Tuosta ikkunasta aukeaa kyllä kotimme kaunein näkymä 🙂 Muuten täällä tiiviisti asutulla alueella näkymät ovat aika toisenlaistet.. Näin jo sieluni silmin pienen pellavapään istuvan tuossa ikkunan edessä keskittyneenä piirustupuuhiin 🙂 Kiitos tästä kauniista mielikuvasta <3

  • 4 kesäkuun, 2017 / 11:19 am

   Kävin silloin tuolla Laurin talon pressissä ja juuri sama hyllysysteemi jäi kummittelemaan mieleeni. Kätevä ja todella tyylikäs ratkaisu! Vastaava toteutus aika samalla sävyllä on pyörinyt muistaakseni Avaroomin mainoksessa. Ikean kaapit ovat hyvä budjettiratkaisu 😉

 2. 3 kesäkuun, 2017 / 7:26 pm

  Hei, Mitä Ikean kaapin ovea näissä on käytetty – todella nätti kokonaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *