TERASSI JA PARVEKE KUNTOON VIIKONLOPUSSA

Terassi ja parveke kuntoon viikonlopussa on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Suomen Blogimedian ja Tikkurilan kanssa.


Lienee jokaisen mielessä ollut suuri kysymys: missä se kesä oikein viipyy? Tänä vuonna pihahommat antoivat todenteolla odotella itseään. Kun viime vuonna istuskelin terassilla jo aikaisin toukokuussa, on tänä keväänä ollut tyytyminen lumisen nurmikon ihmettelemiseen ikkunan takaa.

Talomme yläkerran parveke on jäänyt täysin vaille huomiota. Saimme viimein kuukausi sitten parvekkeelle lasituksen ja jos aurinko sopivasti paistaa, on etelään avautuva parveke lämmin vaikka asteet eivät hellerajaa hätyyttelisikään. Siinä kaksi hyvää syytä, jotka antoivat viimein silauksen inspiraatiolle sisustaa tila käyttöön. Tuo jo muutama vuosi sitten parvekkeelle hankkimallani Ikean Sinnerlig on juuri täydellinen sohva hetkelliseen löhöilyyn kahvikupposen ja sisustuslehtien ja kirjojen äärellä, kun vauva tuhisee ihan siinä lähellä, viereisessä huoneessa omassa sängyssään päiväuniaan.

Parvekkeen lattia aiheutti meille pitkään päänvaivaa. ”Puhtaalle” betonipinnalle jätettäessä parvekkeella ei oikein voinut hipsiä sukkasillaan. Saimme sopivasti läjän käytettyjä puisia parvekeritilöitä ja tovin niitä pyöriteltyämme päätimme tehdä niistä parvekkeen lattian. Kulahtanut tummanruskea sai päällensä mustan Tikkurilan Valtti Plus -terässiöljyn.  Kolmen ohuen öljykerroksen levittäminen ritilöiden puhdistuksen jälkeen sujui sutjakasti ja ritilät olivat lattialla rivissä jo seuraavana päivänä.

Samassa rytäkässä kunnostimme viikonlopun aikana jo useamman vuoden säiden armoilla olleet mustat rottinkikalusteet. Vaihtelun vuoksi halusimme kalusteista vaaleat ja sävyksi valikoitui Tikkurilan Color Now 2017 -värikokoelmasta kauniisti vihreään taittava sävy F390 (Piparjuuri). Pöydän kansiosat käsiteltiin saman kokoelman sävyllä Y497 (Toro). Maaliksi valikoitui säänkestävä Unica Akva. Samalla mies pääsi testaamaan uutta leluaan, Boschin maaliruiskua, jolla oli muuten todella näppärä ja nopea käsitellä rottinkipinnat.

Täältä voit käydä kurkkaamassa kaikki työvaiheet ohjeineen ideasta toteutukseen.

Follow:

8 Comments

 1. 6 kesäkuun, 2017 / 6:55 pm

  Todella kaunis tila!

  Ruisku olisi kyllä kätevä vehje ulkokalusteiden maalaukseen…mulla on yhdet rasittavat pinnatuolit maalattavana. Taidanpa harkita pensselin kuoppaamista!

  • 7 kesäkuun, 2017 / 7:44 am

   Tuo ruisku oli kyllä todella hyvä hankinta! Suosittelen 🙂

 2. Anonymous
  8 kesäkuun, 2017 / 5:43 am

  Kaunista:) Mikä Boschin malli on kyseessä? T.Elina

  • 8 kesäkuun, 2017 / 1:50 pm

   Kiitos 🙂 Malli on Bosch PFS 5000E AllPaint, joka soveltuu sekä liuotin- että vesiohenteisille maaleille.

 3. Anonymous
  12 kesäkuun, 2017 / 6:42 am

  Hei, kiinnostaisi tietää miten olette saaneet pidettyä tuon mustan pöydän niin hyväkuntoisena. Hankimme samanlaisen ja huomasimme pian, että maali on sellaista, että naarmuuntuu alta aikayksikön ja ihan kaikki pöydälle laskettu tuntuu jättävän pintaan erilaisia jälkiä. Pitänee itsekin siirtää pöytä parvekkeelle, ihan siitä syystä ettei tuota enää kestä katsella olohuoneessa 😀

  • 7 elokuun, 2017 / 12:26 pm

   Meillä on tuo pöydän pinta pysyvnyt yllättävänkin hyvänä, mutta jalat ovat saaseen todella klonksut. Enää niitä ei saa kiristämälläkään pysymään paikoillaan. Tämä pöytä on ollut aikamoinen hutiostos: edullinen, mutta ei niin kovin laadukas..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.