TÄRKEINTÄ ON ETTÄ VIIHTYY

Sisustushankinnoista keskustellessa nousee aina esiin sama fraasi ”mutta ne on jo niin nähty”. Varsinkin työkseen sisustuksen kanssa puuhailevat törmäävät jatkuvasti samaan ongelmaan: tavaroita päivittäin pyöritellessä tai alan julkaisuja lukiessa väkisinkin kyllästyy.

Koen sisustusasioissa välillä hienoista turhautuneisuutta: ostamme hyvin harvoin mitään eivätkä huonekalutkaan juuri rallaa huoneen nurkasta toiseen. Myös kaikesta ympärillä olevasta tavaramäärästä johtuva ähky syö omaa sisustusintoa.

Suurimman osan ajasta kotonamme vallitseekin melko pysähtynyt tunnelma vaikka yhtä sun toista talomme vielä kaipaisi ollakseen omaan makuuni paremmin sopiva: kerroksellisempi, pehmeämpi ja kodikkaampi.

Mitä sitten tekee sisustusbloggaaja, joka ei sisusta? Kuvaa ruokaa ja syö siinä rekvisiittoja mussuttaessa samalla myös sanansa. Vannoin nimittäin jokin aika sitten, etten enää katsele Facebook-kirppareita edes sillä silmällä. Se säädön määrä on jotain niin mahdotonta, ettei siitä pyörityksestä selviä tervejärkisinkään ehjin nahoin. Mutta silloin kun omalle ”seinälle” sattuu tupsahtamaan myynti-ilmoitus vanhoista tuolikaunottarista, ohjaa ostopäätöksiä jälleen tunne eikä järki.

Nyt kotona odottelee neljä TON-tuolia sijoitusta ruokapöydän äärelle. Tuolit olisi ensin tarkoitus purkaa osiin ja hioa sekä lakata uudelleen. Toiveena olisi säilyttää alkuperäinen puunsävy, mutta hionta paljastanee tarvitseeko rungot yllensä myös maalikerroksen. Tuolien istuinosat suunnittelin verhoilevani nahalla.

Sanotaan, että mielenkiintoisin sisustus syntyy, kun tavarat eivät ole yhdestä ja samasta huonekaluliikkeestä tai katalogista ostettuja. Tai edes samalta vuosikymmeneltä. Hyvin harva meistä kuitenkaan perii isovanhemmiltaan designklassikoita ja roskalavalöydöt ovat joko satumaisen hyvää tuuria tai sitten ihan vaan urbaanilegendaa.

Toisaalta onko sillä edes niin kauheasti väliä, onko sisustus mielenkiintoinen? Aito? Persoonallinen? Omannäköinen? Tai onko joku tavara jo niin nähty?

Uskon, että suurin osa ihmisistä suhtautuu sisustamiseen melko neutraalisti ellei jopa täysin välinpitämättömästi. Toiset ovat siitä taas niin kiinnostuneita, että kehittävät sen ympärille elämäntavan tai peräti ammatin. Niin tai näin, miestäni lainatakseni: ”Tärkeintä on, että viihtyy”.

Follow:
Share:

10 Comments

 1. 24 elokuun, 2017 / 3:47 pm

  Omassa kodissa juurikin tärkeintä on tuo viihtyminen. "Jo nähty" on käsitteenä aika laaja, ja kertoo enemmän sanojastaan, kuin itse tuotteesta. Hyvä löytö !

  • 5 syyskuun, 2017 / 5:32 am

   Minusta on mielenkiintoista, mitkä kaikki seikat vaikuttavat tuohon viihtymiseen. Väittäisin, että tärkein on hyvät ihmissuhteet. Silloin kun toisen kanssa on hyvä olla, on aikalailla sama millaisissa puitteissa elelee. Sitä vaan viihtyy 🙂 Tällä viikolla olisi tarkoitus käydä tuohon löytöön käsiksi. Vielä kun löytäisi jostain edullisia nahan paloja verhoiluun.

 2. 24 elokuun, 2017 / 4:20 pm

  Koti tehdään itselle, ei muille ja tärkeintä et kukin perheenjäsen viihtyy. Musta on ainakin tosi hyvä et miehelläni on sanottavaa sisustuksen suhteen. Ja ikinä en ostais koko talon sisustusta samasta paikkaa. Nyt uutta kotia sisustetaan harkiten, ostetaan kun oikea löytyy.

  • 5 syyskuun, 2017 / 5:35 am

   Teillä on kyllä upean näköinen ja erittäin viihtyisä koti. Minusta on myös mukavaa, että miehelläni on mielipide sisustuksen suhteen. Tekstiilit tosin taitavat olla ainut, mikä ei miestä jostain syystä juuri kiinnosta 🙂

 3. 24 elokuun, 2017 / 6:19 pm

  Kyllähän ne ajattomat design-klassikot taitaa aika harvinaisia perintöjä tosiaan olla 😀 Saati, että roskalavalta löytäisi muutakin kuin roskaa. Toki näitäkin harvinaisuuksia on olemassa. Itse huomaan, että on tehnyt hyvää kun elämässä on nyt pari viikkoa tapahtunut sen verran paljon, että on tullut pidettyä breikkiä sisustusmietinnöissä. Vaikka sisustaminen on ihanaa ja intohimoni, niin tauon jälkeen näkee taas kaiken vähän kirkkaammin. 🙂 Ja meille on matkalla yhdet "jo niin nähdyt" tuolit, joiden uskon olevan just ne oikeat.

  • 5 syyskuun, 2017 / 5:37 am

   Ihan samanlaisia ajatuksia sisustuksen suhteen pohdin ihan hiljattain. Tässä on menty kohta viisi kuukautta, kun ajatukset ovat olleet aika lailla muualla kuin kodin laitossa. Ja hyvä niin. Nyt on taas ihan uusi vire sisustuksen suhteen. Ehkäpä se on myös tämä syksy, joka saa katseen kääntymään ja kehon käpertymään siihen kotisohvaan 🙂

 4. 25 elokuun, 2017 / 7:28 am

  Mahtavan löydön olet tehnyt :), ihana muotoilu tuoleissa <3

  Tärkeintähän on,että ite ja perhe viihtyy sekä on oman näköinen 🙂

  • 5 syyskuun, 2017 / 5:38 am

   Tuolit ovat kyllä aika kaunokaiset 🙂

 5. 25 elokuun, 2017 / 5:13 pm

  Hienoja löytöjä, eihän noita voi vastustaa! Toivottavasti säästyvät liialta käsittelyltä.
  Ihanaa viikonloppua!

  • 5 syyskuun, 2017 / 5:39 am

   En ole vielä rohjennut kajota tuoleihin vaan pohtinut tarkkaan, mitä niille kannattaa tehdä. Toiveena olisi säilyttää mahdollisuuksien mukaan alkuperäinen ilme 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *