NÄIN LUOT EDULLISESTI KOTIKYLPYLÄTUNNELMAN + ARVONTA

”Näin luot edullisesti kotikylpylätunnelman” on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Natural Caren ja Suomen Blogimedian kanssa.
Nykyrakentamisen trendinä on jo pidempään olleet suuret ja ylelliset kotikylpylät. Märkätiloihin sijoittuu kuitenkin kodin kalleimmat neliöt ja tiukkaa rakennusbudjettia noudattava joutuu usein tinkimään kaikesta mahdollisesta. Pihistelemällä niissä kalleimmissa neliöissä syntyy myös suurimmat säästöt. Meidän kotimme on oikeasti mallia karvalakki: suorakaiteen muotoinen laatikko on kaikista kustannustehokkain rakentaa. Yhtenäisillä, yksinkertaisilla ja suhteellisen edullisilla materiaalivalinnoilla saimme kuitenkin luotua illuusion arvokkaamman tuntuisesta kokonaisuudesta.
Sekä ylä- että alakerran kylpyhuoneissa on tismalleen samat kalusteet. Ainoana poikkeuksena allastasot, joissa alakerrassa on yhden ja yläkerrassa kahden altaan taso. Seinä- ja lattialaattana on Terratintan Betontech 60 x 60 laatta. Säästöä syntyi laatoittamalla ainoastaan kylpyhuoneiden pääty- ja suihkuseinät. Kaksi muuta seinää on maalattu Tikkurilan Lujalla. Neutraalit materiaalit luovat rauhallisen ja ehkä jopa hivenen hotellimaisen vaikutelman. Kun värimateriaali on ajaton ja niukka, tiloja on helppo muutella edullisesti tekstiileillä ja muulla pientavaralla.

Materiaali- ja sävymaailman lisäksi myös valaistuksella ja tuoksulla on suuri merkitys siihen, millainen tunnelma kodin eri tiloissa vallitsee. Vaikka omasta kylpyhuoneesta puuttuisi höyrysauna ja kylpyamme, rentouttavan ja ylellisen tunnelman voi luoda helposti muunneltavalla valaistuksella ja hyvän tuoksuisilla kylpytuotteilla. Näihinkään ei tarvitse tuhrata tuhansia, vaan tunnelman luomiseksi riittää yksinkertaisimmillaan kynttilän valo sekä muutama tuoksuva saippua. Laadukkaita saippuoita myy monet erikoisliikkeiden ja tavaratalojen kosmetiikkaosastot, mutta lähikaupasta voi myös tehdä todella hyviä ja laadukkaita löytöjä.
Kuten sisustuksen ja pukeutumisen suhteen, pätee sama ostosfilosofia myös kosmetiikkatuoteostoksiini: osta edullisia ja mahdollisimman hyvälaatuista ja lisää sisustukseen, pukeutumiseen tai päivittäisiin ihonhoitorutiineihin jokin pieni vähän ylellisempi hankinta. Sisustuksessa teen tilasta näyttävämmän designvalaisimella ja pukeutumisessa esimerkiksi laukulla. Kosmetiikasta käytän päivittäin hintakategorian edullisimpaan päähän sijoittuvaa luonnonkosmetiikkaa sekä muutamaa vähän kalliimpaa seerumia. 
Päivittäisestä kosmetiikasta eniten kotikylpylässämme kuluu ihan tavallista käsisaippuaa. Vauvan kanssa käsihygienia on tullut entistä tärkeämmäksi ja käsipesulle meillä passitetaan vielä toistaiseksi myös kaikki vieraat heti ulko-ovesta sisään astuessaan. Meillä on ollut tapana tuoda ulkomaan reissuilta ruokatuliaisten ohella kassikaupalla erilaisia edullisia öljypohjaisia saippuoita, jotka sopivat hyvin herkälle ja helposti kuivuvalle iholle. Varsinkin miehen kädet ovat jatkuvasti kuin hiekkapaperia ja käsivoiteet tuntuvat hetken helpotuksen jälkeen vain pahentavan kuivuutta. 
Vaikka tänä syksynä on suunnitteilla yksi reissu, ei tällä kertaa ole tarve kantaa kassillista saippuaa kotiin viemisiksi. Viimein ihan kotimaisten päivittäistavarakauppojenkin valikoimista löytyy täysin luonnollisia öljyjä sisältävä saippuasarja  Natural Care, joka on saanut inspiraationsa myös minua kovasti miellyttävistä luonnon raaka-aineista, tuoksuista ja hoitavista koostumuksista, sekä skandinaavisesta designista. Sarjassa on neljä erilaista 100 % öljyä sisältävää nestesaippuaa; manteliöljy, oliiviöljy, verbenaöljy sekä arganöljy. Saippuoiden luonnolliset rasvahapot ja vitamiinit hoitavat ihoa ja muodostavat veden kanssa silkinpehmeän vaahdon, joka antaa käsille pehmeän tunteen. Tämän hetkinen suosikkimme on Natural Care Olive Oil, joka tuoksuu miedosti valkoiselta teeltä. 
Natural Care -sarjaan kuuluu lisäksi kaksi palasaippuaa, joiden sisältämät hiukkaset kuorivat käsiä kevyesti jättäen kädet pehmeiksi ja hoidetuiksi. Palasaippuoita ei kannata hygieniasyistä välttämättä jakaa kaverin kanssa, mutta kotikäytössä ne ovat ihan lyömättömiä: palasaippua riittää kuukausia verrattuna pumpattaviin nestesaippuoihin. Pumpattavien saippuoiden etuna on taas hygienisyys sekä kaunis ulkomuoto.
P.S. Natural Care haluaa lahjoittaa myös lukijoilleni tuotepaketin. Arvontaan voit osallistua Instagramissa 13.10.2017 saakka. Arvonnan sääntöihin voit tutustua täällä.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 15.0px Arial; -webkit-text-stroke: #000000}
span.s1 {font-kerning: none}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 15.0px Arial}
span.s1 {font-kerning: none}

Follow:

6 Comments

 1. Anonymous
  22 syyskuun, 2017 / 12:32 am

  Kuvissa näkyvät sisustustikkaat ovat kauniit? Mistä tuollaiset löytää.. Tai mahdolliset vastaavat?

  • 22 syyskuun, 2017 / 7:37 am

   Tikkaat löytyvät Verso Designin valikoimasta 🙂

 2. Anonymous
  26 syyskuun, 2017 / 5:49 pm

  Kaunis kokonaisuus!
  Minua kiinnostaisi altaat/allaskaapit. Mistä olette hankkineet? Kiitos vastauksesta.

  • 30 syyskuun, 2017 / 5:24 pm

   Lämmin kiitos! Altaat ja allaskaapit ovat Domukselta.

 3. Anni
  29 lokakuun, 2017 / 8:24 am

  Oletteko olleet tyytyväisiä siihe, että osa seinistä on laatoitettu ja osa maalattu? Mietin samaa ratkaisua, mutta mieheni epäilee, että se vähentäisi asunnon jälleenmyyntiarvoa.. toinen juttu on, että onko maalattu seinä tarpeeksi kestävä kylpyhuoneessa/vessassa? Vaikkei vettä suoraa suihkuteltaisikaan maalatuille seinille, ainahan sitä saattaa vähän roiskua, ja ilmankosteus on suurempi suihkun jälkeen.

  • 7 marraskuun, 2017 / 9:28 am

   Ollaan oltu todella tyytyväisiä ratkaisuus. Uskoisin, että jälleenmyyntiarvoon vaikuttaa enemmän kokonaisuus 🙂 Seinät on maalattu Tikkurilan Lujalla, joka kestää erittäin hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *