AVAINSANANA MUUNNELTAVUUS

Meillä oli toiveena rakentaa talo, jonka tilat mukautuvat hyvin eri elämänvaiheisiin. Kun kolme vuotta sitten muutimme uutta uutukaista hohkaavaan kotiimme, perheemme koostui kahdesta aikuisesta ja yhdestä kultaisesta noutajasta. Noutajapoikamme sai pikkuveljen muutama vuosi sitten ja keväällä perheemme täydentyi pienellä ihmislapsella.

Muunneltava koti toteutuu parhaiten niin, että tilat ovat avattavissa ja suljettavissa tarpeen mukaan. Talossamme on kaksi kantavaa seinää ja kylpyhuoneita lukuun ottamatta kaikki muut tilat ovat enemmän ja vähemmän avoimesti yhteydessä toisiinsa. Pelkkää yhtenäistä tilaa muu asuntomme ei toki ole vaan tiloja voidaan jakaa tarpeen mukaan liukuovilla.

Radikaalein muutos kotimme tila jaossa on tapahtunut betoniseinän nurjalla puolella: jaoimme tilan kahdeksi erilliseksi huoneeksi kiinteällä väliseinällä. Seinän toisella puolella on lapsen huone ja toisella puolella tv-huone. Kumpikin huone on vielä aika keskeneräinen. Lapsen huone toimii toistaiseksi lähinnä säilytystilana, mutta tv-huoneesta on muodostunut yksi kotimme lempipaikoista.

Itse tila on kaikessa valkoisuudessaan ja tyhjyydessään aika mitään sanomaton. Tuo viimeinen kuva kertonee kaikista parhaiten miksei tätä huonetta juuri blogissa näy. Lempihuonetta tästä ei myöskään tee tv-tasolla lötköttävä ikivanha töllö vaan ehdottomasti sohva. Tuolta Hakolan Lazyn syleilystä löydämme useimmiten myös talossamme pidempään viihtyvät vieraat.

Vaikka huone toimiikin hyvin nykyisellään, olen pidemmän aikaa pohtinut, mitä haluaisin tehdä tuolle valkoiselle seinälle. Osallistuin Habitaressa IKEAn järjestämään workshopiin, jota veti ruotsalainen IKEA livet hemma -blogista tuttu Pella Hedeby. Pellan stailausvinkkien inspiroimana kokosin myös tuon kuvissa näkyvän moodboardin tv-huoneen muutosta silmällä pitäen. Moodboardista löytyy hyvin paljon samoja sävyjä kuin kodistamme muutenkin. Pehmeämmän sävymaailman lisäksi huoneeseen on suunnitteilla kevyt avohyllykokonaisuus, joka toisi sekä säilytystilaa, että toimisi katseenvangitsijana.

Meno Kassi | Iittala*
Leimu Valaisin, kupari | Iittala*
Taika Huopa | Iittala*
Vitriini Rasia | Iittala
Birds by Toikka Riihipöllö | Iittala*
Lazy Fine Leather -sohva | Hakola
Kuura-matto | Sera Helsinki
Tyynyt | 1kertaa2


* merkityt tuotteet saatu osana vuosiyhteistyötä

Follow:
Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.