TEE-SE-ITSE LIUKUOVIKAAPPI ETEISEEN

Eteisen sanotaan olevan kodin käyntikortti, mutta harvoin astuu sisään taloon, jossa tulee tunne, että eteiseen on tosissaan panostettu. Talon jälleenmyyntiarvoa ajatellen keittiö ja kylpyhuone ovat kodin tärkeimmät tilat, mutta näiden tilojen ohella toimiva eteinen on kyllä se, mikä määrittää aika lailla, kuinka arki sujuu. Meillä oli alkuperäisessä suunnitelmassa tarkoitus ostaa eteisen kiintokalusteet samalta toimittajalta kuin keittiökin, mutta tilanteessa, jossa jouduimme tosissamme karsia kustannuksia, jätimme keittiötä ja kylpyhuoneita lukuun ottamatta kaikki muut kalusteet lopullisesta tarjouksesta pois. Tämä tarkoitti sitä, että makuuhuoneisiin, vaatehuoneeseen sekä eteiseen täytyi keksiä jotkut yhtä toimivat, mutta huomattavasti edullisemmat vaihtoehdot.

Eteisen kaapin suunnittelemisen aloitimme listaamalla kaikki ne tavarat, joita kaappiin tulisi mahtua. Tämän jälkeen suunnittelin kaapin sisustan niin, että jokaiselle tavaralla on oma paikka. Sisukset kasasimme IKEA Algoteista: kaksi riviä tankoja ja kenkätelineitä sekä kaksi riviä hyllyjä koreineen. Kaapilla on kokoa nelisen metriä, joten takit ja tumput mahtuvat mukavasti ovien taakse piiloon. Lisäksi kaapin runko kätkee sisäänsä huiman määrän talotekniikkaa, joihin pääsee käsiksi kaapin taustassa olevan luukun kautta.

Ovet teimme 16 millisestä melamiinipinnoitteisesta levystä, jota löytyi Koskiselta mattamustana. Ostimme levyt Puukeskuksesta, jossa myös sahautimme levyt oikean kokoisiksi. Levyjen reunat siistimme mustalla melamiininauhalla, jota saimme sopivan pätkän Pallas Woodilta.

Liukuovien kiskot aiheuttivat jonkin verran päänvaivaa. Rautakaupasta löytyi tee-se-itse-ihmisille paketteja, joissa oli yläkisko sekä liut, mutta ongelmana paketeissa oli se, että ovet roikkuivat vapaasti kiskosta. Suuret kalustelevyt taipuisivat ja notkuisivat kiskoilla ja kaappia ei olisi kovin miellyttävä käyttää. Ratkaisu tähän löytyi meidän hupaisalta vanerinhakureissulta. Kävimme samalla reissulla vilkaisemassa Päivän Peilissä Kirenan liukuovia ja lähdimme kaupasta mukanamme kahdeksan kappaletta liukuovien pyöriä sekä mittojen mukaan tehdyt ylä- ja alakiskot.

Pyörien alaosien pienet väkäset upotimme levyihin ja pyörät ruuvasimme levyjen taakse. Yläkisko piiloutui kauniisti koteloon tehdyn lipan taakse ja valkoinen alakisko maastoutui mukavasti valkoiseksi maalattuun pohjaan.

Pienenä miinuspuolena sanottakoon mattamustiin oviin jäävät kaikki sormenjäljet. Tähän ongelmaan on onneksi tulossa pian ratkaisu.

Lue myös: 5 vinkkiä toimivaan eteiseen

Kaapin sisus | IKEA Algot 
Ovet | Puukeskus 
Pyörät ja kiskot | Päivän Peili 

Follow:
Share:

2 Comments

 1. 17 maaliskuun, 2018 / 10:23 am

  Tuliko kaapille paljon hintaa? 🙂

 2. Anu Kosonen
  10 huhtikuun, 2021 / 9:11 pm

  Hei!

  Olemme tekemässä itse liukuovikaapistoa uuteen kotiimme ja huomasimme tämän postauksesi eteisen kaapista. Voisitko kertoa, minkä levyiset ovet ovat? Olisimme tekemässä noin kolmen-neljän metrin levyisen kaapiston ja löysimme netistä vain noin 50-senttisiä melamiinilevyjä oviksi. Kiitos jo etukäteen!

  yt. Anu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.