MAKUUHUONE SYYLLINEN HUONOON UNEEN?

Makuuhuoneemme sijaitsee talon itäpäädyssä. Olemmekin heränneet pitkien talvikuukausien jälkeen viimeiset neljä vuotta yhdessä auringon kanssa. Melko typerää, mutta emme ole saaneet aikaiseksi hommata ikkunoihin verhoja vaikka olen jo useampaan otteeseen valittanut huonosta unenlaadusta. Tälle vuodelle asetin tavoitteeksi jokaisen huoneen kohentamisen pikkuhiljaa niin sanotusti valmiimmaksi.

Makuuhuoneessa projekti lähti käyntiin teettämällä yli viisimetriselle seinälle pimentävät verhot. Yhteensä verhoja ommeltiin seitsemän kappaletta, jolloin verhot peittävät koko seinän kiinni ollessaan. Pimentäviä verhokankaita löytyy myös niin sanotusti valmiina, mutta halusin päällisen olevan pellavaa. Tämä onnistui valitsemalla päällikankaaksi pellavan, joka on toiselta puolelta vuoritettu pimentävällä kankaalla. Verhojen yläreunaan ommeltiin kynälaskosnauha, jolla verhoihin sai valmiit tasakokoiset laskokset.

Verhoseinän lisäksi myös muutama muu makuuhuoneen nurkka on kokenut kohennuksen. Ennen näiden muutosten tarkempaa esittelyä pääset kurkistamaan täältä, miltä makuuhuone näytti ennen.

LUE MYÖS: Kuinka sisustaa levollinen makuuhuone?

Pilven alla -pellavakangas, sävy natural (vuori Sunout)
Rypytys 0,75 m ja koukutus 5 cm välein keskimmäinen koukkupussi

Follow:

10 Comments

 1. Anonymous
  4 maaliskuun, 2018 / 7:42 am

  Hei,tyylikkäältä näyttää.👍Meillä pimennysverhot joka huoneessa ja ihan ehdottomat ovat.😊Toivottavasti nyt uni teilläkin paranee.
  Sellaista kysyisin että minkälainen kisko/tanko teillä tässä?Meillä suunnitteilla olohuoneeseen verhot ja kiskoa mietitään mikä olisi mahd huomaamaton ja siisti…ja kattoon vai seinään🤔-Jane

  • 7 maaliskuun, 2018 / 9:27 am

   Verhot ovat olleet paikallaan nyt viikon ja ihmettelen, miten olemme oikeasti ylipäätään nukkuneet ilman niitä 😀 Verhokisko näkyy hieman tuossa kuvassa oikeassa yläkulmassa. Kisko on tyypiltään valkoinen kattoon kiinnitettävä peruskisko.

 2. Anonymous
  4 maaliskuun, 2018 / 11:28 am

  Hei,

  Olisin kiinnostunut näkemään tarkemmin, millainen verhokisko tai verhotanko teillä on 😊

  • 7 maaliskuun, 2018 / 9:27 am

   Hei, verhokisko näkyy hieman tuossa kuvan oikeassa yläkulmassa 🙂 Kisko on valkoinen, kattoon kiinnitettävä peruskisko.

 3. 6 maaliskuun, 2018 / 12:38 pm

  Aivan ihanat! Meillä roikkuu vielä toistaiseksi pelkät pimennyskankaat verhojen paikoilla, kun en ole saanut aikaiseksi viedä niitä ommeltaviksi… nyt olis varmaan loistava aika tehdä se, ennen kuin valon määrä kasvaa enempää!

  Minuakin kiinnostaisi tarkemmat speksit noista teidän verhoista, miten ne on käytännössä ommeltu ja mistä saa tuollaista pellavapäällysteistä kangasta. Vanhemmilleni olisi nimittäin juuri tuollaiset verhot hakusessa, joten vinkit otetaan ilolla vastaan!

  • 7 maaliskuun, 2018 / 9:29 am

   Meillä oli pitkään "verhona" ikkunaan teipattu lakana 😀 Nuo pelkät pimennyskankaatkin ovat kyllä monin kerroin fiksumpi vaihtoehto! Ompelutimme verhot Eurokankaassa, josta myös pellavakangas.

 4. Anonymous
  12 maaliskuun, 2018 / 12:35 pm

  Ihanat verhot! Miten kangas päästää valoa lävitse, kun Eurokankaan sivuilta lukee olevan pimentävä ei täyspimentevä?

  • 20 maaliskuun, 2018 / 7:48 am

   Vuorikangas ei päästä juurikaan valoa lävitse vaikka ei olekaan 100 prosenttisesti pimentävä. Jos aurinko paistaa suoraan ikkunaan, saattaa ikkunan ääriviivat erottaa, jos oikein tarkkaan katsoo.

 5. 8 marraskuun, 2019 / 12:34 pm

  Mekin lähdettiin sisustamaan makkaria uusiksi, jotta saataisiin parannettua yöunia. Verhot oli aamuauringon takia meilläkin listalla. Lisäksi uusi sänky sekä ilmanvaihdon parantaminen myös.

 6. 21 helmikuun, 2020 / 1:46 pm

  Sänky ja pimentävä verho on kyllä tärkeitä asioita makkarissa. Molemmat meilläkin vielä hankinnan alla. Hyvä että annoit vinkit noista verhoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.