IDEOITA TERASSIN SISUSTUKSEEN

”Ideoita terassin sisustukseen” on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Cellon ja Suomen Blogimedian kanssa.

Kotimme neliöt ovat tuplaantuneet kuluneen viikon aikana. Terassille johtavat ovet ovat olleet apposen auki aamusta iltaan ja lähes kaikki liikenevä aika on tullut vietettyä pihalla. Kun suunnittelimme taloamme, emme halunneet tinkiä terassin koosta. Siitäkin huolimatta, että 100 neliön terassin rakentaminen ei ollut taloudellisesti kovin järkevä idea (olisi niitä nopeasti hupenevia rakentamisen aikaisia euroja voinut fiksumminkin sijoittaa) ja terassin käyttöaste vuositasolla ei ole montakaan kuukautta. Itsensä saa kuitenkin aika helposti vakuuttuneeksi kaikenlaisista pöhköistäkin ideoista ja yksi peruste koko talon etuosaa ympäröivälle terassille oli puhtaasti arkkitehtoninen: betoniterassi ja sen päällä oleva pergola sitovat sekä päärakennuksen että talousrakennuksen yhdeksi kokonaisuudeksi.

Pitkänmalliselle terassille mahtuu runsaasti istumatilaa. Halusimme terassille mahdollisimman pitkän ruokapöydän, joka kestäisi säässä kuin säässä. Tarpeeksi pitkää, edullista pöytää on ollut yllättävän hankala löytää ja niinpä yhdistimme kaksi 150 senttistä Cello Twilight -pöytää. Koska terassin ruokapöytä on suoraan alas asti ulottuvien ikkunoiden edessä, en halunnut selkänojallisia tuoleja tukkimaan näkymää. Ratkaisuksi tähän sijoitimme pöytien ääreen neljä saman sarjan penkkiä ja kokonaisuudesta tuli juuri toivotun lainen: sopivan yksinkertainen, mutta rento. Kalusteiden harmaat teräsrungot ja polywood-puujäljitelmä kannet istuvat hyvin betoniterassiin ja ovat äärettömän helppohoitoisia. Suurin ongelma terassikalusteissa on yleensä talvisäilytys ja nämä saavat onneksi olla niillä sijoillaan läpi vuoden. Cellon valikoimasta löytyi myös musta, teollisuushenkinen metallijakkara, jota on helppo siirrellä tarpeen mukaan.

Tänä kesänä panostimme viimein myös kunnon grilliin. Raksa-aikainen sähkökäyttöinen ”hodarigrilli” tuli jo aikaa sitten tiensä päähän ja sen jälkeen olemme tehneet ne muutaman harvat ulkoherkut pihalla olevalla nuotiolla, useimmiten sateenvarjon alla vesisateessa. Mies äkkäsi silmänsä Cello Platinum 4 -kaasugrilliin, joka on päässyt viikon aikana helteistä terassilla nauttiessamme todelliseen tulikokeeseen. Grilli on kuumennut lähes joka päivä ja mikäs tuolla on grillaillessa, vaikka täytyy myöntää, että ulkonäöllisesti nämä maskuliiniset grillinmöhkäleet eivät minua niin sytytä, on tuo toiminnoiltaan kyllä todellinen grillien grilli, jonka sivupöydän erillisellä ruskistusyksiköllä saa grillattavan tuotteen pinnalle ehta aidot, monista ruokakuvista ja mainoksista tutut grillausraidat. Toisella puolella on kätevä jääpala-astia sekä leikkuulauta.

Suurta terassia puoltaa kesäaikaan mahdollisuus laajentaa rentoa oleskelua säiden puitteissa ulkoilmaan. Isolle terassille mahtuukin mitä erilaisimpia tiloja ja monenmoista toimintaa. Terassin toisessa päädyssä oleva rakentamisesta yli jääneistä laudoista nikkaroimamme penkki on kestänyt yllättävän hyvin säiden armoilla jo neljättä kesää. Penkki toimii hyvänä säilytysarkkuna, mutta vielä paremmin täydellisenä löhöilypaikkana, jossa voi nauttia ilta-auringon viimeisistä säteistä. Penkin eteen olemme jo pidemmän aikaa kaivanneet sopivaa pikkupöytää: pöydän tulisi olla mahdollisimman sirorakenteinen ja helppohoitoinen. K-Raudan valikoimista löytyi vihdoin juuri sopivanlainen alumiinirunkoinen ja lasikantinen musta Cello Capri -pöytä. Samaan sarjaan kuuluu myös alumiinirunkoinen sohva sekä tuolit, joita olen miettinyt saunatuvan eteen vilvoittelupaikaksi.

Kesäterassin viimeistelee kasvit. Sisäkasveistamme ulos pääsi kasvamaan Kolibrikukka (Strelizia Nicolai) sekä Kanariantaateli. Oliviipuu tuo tuulahduksen Etelä-Euroopasta ja se onkin kasveista ainoa, joka on viihtynyt terassillamme vuodesta toiseen. Aikaisemmin terassilla olleet sitruspuut sekä aitoviikuna eivät jostain syystä selvinneet talvisäilössä enää tähän kevääseen. Ruukuiksi löysin Cellon valikoimasta edulliset tummaharmaat Bravo ruukut. Ruukut käyvät sekä sisä- että ulkokäyttöön ja materiaalinsa ansiosta ovat erittäin kevyitä ja kestäviä. Keveydestä on plussaa varsinkin siinä vaiheessa, kun mies joutuu hikihatussa kantamaan sylissään suurta oliivipuuta ympäri terassia, kun rouva ei millään osaa päättää, mikä olisi puulle juuri oikea paikka.

Follow:

6 Comments

 1. Anonymous
  20 toukokuun, 2018 / 5:49 am

  On kyllä niin upea tämä teidän terassi😍😊👌kiitos inspiraatiosta😊valoitteko terassin jo talon valun yhteydessä vai myöhemmin? Onko ihan tavan valubetonilla tehty? Onko ollut hyvä käytössä verrattuna terassilaudoitukseen?

  • 23 kesäkuun, 2018 / 5:34 am

   Lämmin kiitos kommentistasi 💛 Teimme terassin valun pää- ja saunarakennuksen yhteydessä. Koska pergolan pilarit oli mitattu vääriin kohtiin, jouduimme siirtämään pilarikengät. Tästä syystä valmiin valun päälle liipattiin vielä käsin Ardexin tasoite pintaan, jotta saimme pilarikengistä jääneet reiät piiloon. Tämä Ardexin pinnoite on nyt neljän vuoden jälkeen paikka paikoin lohjennut irti ja olemmekin pohtineet, mitä seuraavaksi. Tällä hetkellä lohkeamat ovat pieniä eivätkä häiritse millään lailla. Yleisilmeeltään tuo betoni sopii talomme arkkitehtuuriin paremmin kuin terassilaudoitus.

  • 23 kesäkuun, 2018 / 5:35 am

   Lämmin kiitos 💛

 2. 20 toukokuun, 2018 / 8:10 pm

  Näyttää kyllä todella kutsuvalta ja kauniilta <3. Tuo kahden pöydän yhdistäminen onkin näppärä idea ja myös paljon kätevämpi kuin yksi megaiso siirrettävyyttä ajatellen. Joskus kun toista pöytää voisi käyttää vaikka tarjoiluiden esillepanoonkin yms. 🙂

  • 23 kesäkuun, 2018 / 5:37 am

   Lämmin kiitos Jutta 💛 Megaisojen pöytien siirtäminen on tosiaan todella epäkäytännöllistä! Ja tuota en ollut tullut edes ajatelleeksi: näppärä idea ottaa tarvittaessa toinen pöytä sivuun juurikin tarjoilujen esillepanoon tms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.