KOKEMUKSIA PYÖREÄSTÄ RUOKAPÖYDÄSTÄ

Puuta, lasia vai jotain ihan muuta? Sopisiko tilaan parhaiten pyöreä ruokapöytä vai olisiko suorakaide sittenkin parempi vaihtoehto. Kuinka monta henkilöä pöydän ääreen pitääkään mahtua yhtä aikaa syömään? Pöydänjalat voivat vaikuttaa yllättävän paljon siihen, kuinka monta jalkaparia pöydän alle todellisuudessa mahtuu. Toki käytettävissä oleva tila asettaa omat rajoituksensa ruokailijoiden määrälle ja sitä myötä myös pöydän koolle.

Nyrkkisääntönä voitanee sanoa, että yksi ruokailija tarvitsee noin 60 senttimetriä pöydästä. Tällöin esimerkiksi kuuden hengen pöytä, jonka ääressä istuu kolme ruokailijaa vastakkain, tarvitsee yli kolme metrisen tilan. Pöydän taakse ja kaikkiin kulkusuuntiin pitäisi jättää tilaa noin 110 senttiä. Monissa kodeissa ruokapöytä on tilaan nähden liian suuri. Jos tila on niin ahdas, ettei pöydän takaa mahdu kunnolla kulkemaan silloin kun pöydän ääressä istutaan, voi normaalia kapeampi pöytä olla oiva vaihtoehto. Tällöin tosin joudutaan turvautumaan useimmiten itse tehtyyn tai teetettyyn pöytälevyyn.

Suorakaiteen muotoinen pöytä on helppo sijoittaa useimpiin tiloihin. Pöytä voi olla seinässä kiinni tai ilmavasti huoneen keskellä. Pyöreä pöytä sopii kauniisti niin sanottuihin epämääräisiin tiloihin. Myös todella pieneen tilaan voi sijoittaa näppärästi vähän tilaa vievän trumpettijalkaisen pyöreän pöydän.

Meille pyöreä pöytä tuli vähän vahingossa. Olimme suunnitelleet ruokailutilaan pitkää kahdeksan hengen pöytää, mutta valitsemamme pöydän valmistus oli ehditty lopettaa, ennen kuin saimme talomme valmiiksi. Samalta valmistajalta löytyi sitten vahingossa jotain aivan päinvastaista kuin alkuperäisen suunnitelman mukainen musta, pitkä ja kapea metallipöytä. Ja ehkä juuri niin oli tarkoituskin. Tuo valkoinen, halkaisijaltaan 128 senttinen pöytä sopii todella kauniisti kaikkien jyrkkien ja kulmikkaiden muotojen keskelle. Pöydän ympäri pääsee kulkemaan helposti mistä suunnasta tahansa ja ison pöydän ääreen mahtuu kevyesti kuusi henkeä joskaan kahdeksankaan ei tee liian tiukkaa.

Pienenä miinuspuolena sanottakoon, että laminoitu pinta ei ole se kaikista kestävin. Tässä suhteessa kokopuiset pöytälevyt hakkaavat melamiini- ja laminaattipinnat mennen tullen.

Follow:
Share:

4 Comments

 1. Anonymous
  17 heinäkuun, 2018 / 8:27 pm

  Saako tiedustella, että mistä tuo pöytä on? Kiitos!

  • 22 syyskuun, 2018 / 2:05 pm

   Pöytä on Hay About a Table AAT20, 128 cm.

 2. Anonymous
  20 heinäkuun, 2018 / 4:28 pm

  Hei, mistä nuo upeat tuolit ovat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *