Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TRENDIT KODIN SISUSTUKSESSA

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: KAUPPAKESKUS FORUMTrendit ovat mielenkiintoinen ilmiö. Ne kulkevat usein pikkuhiljaa äärilaidasta toiseen: sisustuksessa jyrkän mustavalkoisesta puuterinpehmeän kautta tummiin ja intensiivisiin sävyihin ja sitten taas hetken päästä toiseen suuntaan. Yhteistä niille on se, että niiden suosio vähenee sitä myötä, mitä laajemman yleisön ne tavoittaa.

Harva meistä kuitenkaan sisustaa kotiaan vallalla olevat trendit mielessä. Monesti sitä kuitenkin suorastaan yllättyy, kuinka samoja polkuja tietyntyylisessä sisustusmaailmassa kuljetaan. Ne jotka vielä hetki sitten sisustivat mustavalkoisesti huokailevat tällä hetkellä elämää nähneen, tummaa puuta olevan pyöreän ruokapöydän perään. Yksittäisistä esineistä kuitenkin muodostuu jokaisessa kodissa oma uniikki tyylinsä, joka ei täysin ole koskaan kopioitavissa. Täten ei haittaa, vaikka niitä tummia ruokapöytiä tuntuu näkyvän nyt lähes joka toisessa sisustuskuvassa. Eikä haittaa kyllä muutenkaan.

Tällä hetkellä vallitsevana tyylisuuntauksena on paluu juurille: aidot materiaalit, kerroksellisuus ja tuotteet, joiden takana on tarina. Kuten koko tyyli, myös yksittäinen tuote voi olla todella trendikäs. Materiaaleista pellava on tehnyt ihan uuden tulemisen niin vaatteissa kuin kodin sisustuksessakin. Tästä ehkäpä parhaimpana esimerkkinä pellavalakanat. Tuplaleveiden pellavalakanoiden löytäminen on kuitenkin ollut yllättävän haastavaa. Varsinkin, jos haluaa jotain muuta kuin valkoista. Löysin nyt myös kodin sisustuspuolelle tarjontansa laajentaneesta Kauppakeskus Forumista Jyskin uudesta konseptimyymälästä kauniin luonnonvärisen LINEA-pellapussilakanasetin* vihdoin myös tuplaleveänä. Jyskin valikoimasta on myös kevyt pöytä*, kauniin yksinkertainen lehtiteline* sekä vaatehuoneen musta penkki*.Toinen mielenkiintoinen tuote tai pikemminkin sarja, joka Jyskistä löytyy on GOTS-sertifioidusta orgaanisesta puuvillasta valmistettu SCANDINAVIAN SENSE. Skandinavian luonnosta ja yksinkertaisesta elämäntyylistä inspiraationsa saaneesta sarjasta löytyy ylellisiä 100 % luomupuuvillasta valistettuja korkealaatuisia vuodevaatteita sekä kylpyhuonetekstiilejä. Hillityn sävyiset pyyhkeet* saavat kernaasti roikkua esillä bambutikkaissa*, jotka pehmentävät muuten harmaanvalkoista kylpyhuonetta.

Kauppakeskus Forumissa sijaitsevan konseptimyymälän avajaisissa Jyskin markkinointipäällikkö kertoi tämän hetken sisustussuuntauksista. Näistä eniten itselleni kolahti ”Human Nature”, jonka lähtökohtana on vuodenaikojen vaihtelu. Värikartta, joka on hyvin harmooninen ammentaa inspiraation siitä pisteestä, jossa maa kohtaa taivaan kutsuen rauhoittumaan.Sinisävyisessa ”The Thinker” -teemassa karsitaan kaikki ylimääräinen, jolloin on mitä parhaimmat edellytykset keskittyä juuri tähän hetkeen. Väreissä näkyy siniharmaata, vaaleaa ja mustaa, jotka sopivat erityisen hyvin skandinaaviseen sisustukseen.

Teema ”Created Mind” on taasen leikkisä ja kokeileva. Tämä teema sopii erityisesti sisusustajalle, joka hakee vielä omaa tyyliään. Värikartassa hehkuvat Etelä-Euroopan lämpimät sävyt, puu ja bambu.
Trendejä ei tarvitse noudattaa orjallisesti eikä tietoisesti karttaa ollakseen näkökulmasta riippuen joko uskottava tai vakavasti otettava. Sisustamiseen pätee mielestäni sama asenne kuin elämään yleensäkin. Sopivasti leikkisyyttä ja uteliaisuutta pitää ajatukset ja olemuksen virkeänä. Paras paikka etsiä inspiraatiota on luonto ja toiset ihmiset. Hyvänä kakkosena tulee verkko, sisustuslehdet sekä myymälät, jotka saattavat todellakin yllättää.

JYSK Forum City Store
Kauppakeskus Forum 0. krs
Kori HEINI* / JYSK
Kori HAUGE* / JYSK

*tuote saatu blogin kautta

6 Comments

 1. syyskuu 12, 2018 / 8:02 am

  Niin kaunista ja ihan sairaan upeita kuvia! <3

  • syyskuu 22, 2018 / 12:06 pm

   Lämmin kiitos Inka <3

 2. Anonymous
  syyskuu 13, 2018 / 5:43 am

  Kyllä, ihanat kuvat! Mielenkiinto heräsi,juurikin makuni mukaiset pussilakanat, pellavaa , voiko huikeempaa materiaalia olla!

  • syyskuu 22, 2018 / 12:07 pm

   Tällä hetkellä kaapissamme on ainoastaan kahdet valkoiset pellavat ja nyt nämä luonnonväriset. Jostain syystä en osaa enää muita käyttää. On kyllä ihanat!

  • syyskuu 28, 2018 / 2:59 pm

   Samaa mieltä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.