Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

OUR ”LOFT” | UUSLOFT

Huomasitteko maaliskuun Avotakassa olleen loft-teeman? Lehdessä esiteltiin huikea koti makkaratehtaassa, annettiin vinkkejä avaran tilan sisustamiseen ja kerrottiin muun muassa ilmiöstä uusloft. Vaikka oma kotimme ei edustakaan millään muotoa sitä aitoa ja oikeaa loft-asumista, pääsin avaamaan sanaisen arkkuni siitä, kuinka tuoda loftmaisia elementtejä esimerkiksi ihan upouuteen omakotitaloon.

Haastattelu ei kokonaisuudessaan uponnot lehden taittoon, joten alla vielä hieman laveammin talomme suunnittelufilosofiasta..

K. Miksi ja miten päädyit asumaan loftiin?

V. Olen aina haaveillut vanhan teollisuusrakennuksen muuttamisesta asuinkäyttöön. Kun meille aukeni mahdollisuus uuden kodin rakentamiseen, mietimme miksemme hyödyntäisi suunnittelussa loft-asumisen peruselementtejä, kuten avointa tilaa ja niin sanottua viimeistelemätöntä pintaa. Vaikka talomme ei virallisesti täytäkään loftin määritelmää, onnistuimme mielestämme aika hyvin uudistuotannolla saavuttamaan toivomamme loft-fiiliksen.

K. Millaista loft-kodissasi on asua?

V. Avoimessa tilassa sotkuista keittiötä tai olohuonetta ei voi piilottaa suljettujen ovien taakse. Tilan suunnittelussa täytyy ottaa huomioon joka suuntaan avautuvat näkymät ja toimivat säilytysratkaisut. Koska melkeinpä kaikki toiminnot tapahtuvat samassa tilassa, loftissa asuminen on myös hyvin sosiaalista.

K. Mikä loftissa on parasta?

V. Parasta kodissamme on se, että olemme saanet suunnitella talon ja tilat omien tarpeidemme mukaan. Uudistuotantona räätälöity loft-henkinen asunto joustaa myös elämäntilanteiden muuttuessa. Tiloja on mahdollista ”avata ja sulkea” tarpeen mukaan, mikäli joskus kaipaakin enemmän niin sanotusti omaa rauhaa. Vaikka alakerta on yhtä suurta tilaa, tuvan keskellä sijaitseva betoniseinä rajaa talon takaosan omaksi alueekseen. Tilojen joustavuus ja muunneltavuus ovatkin ehdottomasti parasta loft-asumisessa.

K. Onko siinä varjopuoliakin?

V. Talossamme on kuusimetrisen korkean tilan takia suuri määrä lämmitettäviä kuutioita. Tämä on aikamoista energian ja neliöiden tuhlausta. Alueellamme olevan rakennuskaavan määräysten mukaan asunnon yläkertaan sai käyttää 35-prosenttia rakennusoikeudesta. Koska rakensimme puolitoistakerroksisen talon sijasta kaksi kerrosta, jouduimme tarkkaan miettimään, kuinka saamme oikean määrän neliöitä sijoitettua talon yläkertaan ja tämä taas vaikutti suoraan korkean tilan suuruuteen.

K. Mitä et arvannut etukäteen tai mikä yllätti (loftin sisustamisessa tai loftissa asumisessa)?

V. Kotimme tulee todennäköisesti sisustuksen osalta olemaan vielä pitkään hyvin minimalistinen. Avarat ja valoisat tilat eivät toisaalta edes kaipaakaan suurta tavaramäärää ja tästä syystä sisustus saakin muotoutua harkiten ja hiljalleen. Vaikka kodissamme on paljon kovalta vaikuttavaa betonipintaa, tilat eivät tunnu millään tavoin kolkoilta. Ihmisten ensireaktio kotiimme saapuessaan onkin yleensä hämmästys siitä, miten yllättävän kodikkaalta asuntomme tuntuu.

K. Mitä neuvoja antaisit loftista haaveilevalle?

V. Loftista haaveilevan lottovoitto on saada asunto vanhasta, asuinkäyttöön muutetusta kiinteistöstä. Mikäli kuitenkin pystyy joustamaan loftille annetusta määritelmästä, voi loft-asumisesta tuttuja elementtejä tuoda hyvinkin erilaisiin tiloihin. Nykyään on myös tarjolla jonkun verran uustuotantoa, jossa esimerkiksi kerrostaloasuntoja rakennetaan loft-henkeen ja tulevat asukkaat pääsevät itse muokkaamaan raakapinnalle jätettyjä tiloja toiveidensa mukaan.

Mitä mieltä sinä olet ilmiöstä nimeltä uusloft? Uhka vai mahdollisuus?

Share:

5 Comments

 1. toukokuu 3, 2015 / 5:51 pm

  Äitini lanseerasi hyvän käsitteen kun puhuttiin meidän uuden talon sisustuksesta, että mitä tyyliä se voisi lähimmäs olla. Se ei ole ihan loft, mutta se on soft-loft 😀 Sellainen puutaloversio 🙂

  • toukokuu 15, 2015 / 5:45 pm

   Tämä soft-loft on kummitellut päässäni nyt jo toista viikkoa. Ihan uskomattoman osuva ja loistava termi! Teidän soft-loftinne alkaa kuvista päätellen olemaan jo voitonpuolella? Upeaa työtä olette kyllä tehneet <3

  • toukokuu 15, 2015 / 8:16 pm

   Joo meillä on tarkoitus ensi kuussa vihdoin muutta sinne soft-loftiimme, eli todellakin, voiton puolella! 🙂

 2. Anonymous
  toukokuu 15, 2015 / 9:03 am

  Moi,
  Saanko kaiken tämän ihanuuden keskellä kysyä, että mistä vaatehuoneenne vetolaatikolliset (?) lipastot ovat peräisin? Bongasin ne Instan puolelta. Kiitos!

  Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.