AINA SE ENSIMMÄINEN

Saan joskus blogiini kyselyjä, mitä oikein teen työkseni. Bloggaaminen on minulle harrastus. Se on minun oma pieni visuaalinen maailmani, jota teen aina yhtä ilolla ja täydellä sydämellä. Joskus vähän verkkaisempaan tahtiin ja toisinaan tiheämmin. Riippuen omista voimavaroista, ajan riittävyydestä ja juttujen aiheista. Ei koskaan pakolla vaan aina silloin, kun siltä tuntuu. Keskimäärin minulla kuluu tähän viikossa aikaa noin kuutisen tuntia, mikä pitää sisällään juttujen kuvaamisen, kirjoittamisen ja kommentteihin vastaamisen. Yleensä teen tämän kaiken sunnuntaisin.

Arkipäivisin työskentelen Bo LKV:lla Art Directorina. AD:na vastaan erilaisten projektien visuaalisesta ideoinnista ja toteutuksesta. Työni pitää sisällään niin kokonaisratkaisujen ja yleisilmeen suunnittelua kampanjoihin, mainosmateriaaleihin, painotuotteisiin kuin muihinkin sovelluksiin. Työhöni kuuluu myös pintamateriaali – ja sisustussuunnittelua sekä asuntojen kalustustuksia yhdessä stailaajien ja valokuvaajien kanssa. Toisinaan myös stailaan ja kuvaan itse.  

Huikeinta työssäni on vaihtelevuus ja se, että saan työskennellä mitä luovempien tyyppien kanssa. On suorastaan käsittämätöntä, mikä draivi Bo:lla vallitsee. Unohtamatta tietenkään koko homman perustaa: välittäjiä, jotka ovat kyllä yhtään kehumatta Suomen parhaita. Täytyy myöntää, että kuluneen vuoden aikana on oma mielikuvani kiinteistönvälitysalasta muuttunut aika lailla. On myös hienoa olla mukana tekemässä jotain ihan uutta ja ennen näkemätöntä alalla, joka ei perinteisesti ole ollut se kaikista innovatiivisin ja uudistumiskykyisin.  

Huippuvälittäjien ohella Bo:ssa panostetaan asuntojen myyntikuviin sekä vahvaan somenäkyvyyteen. Asuntoa ei kuitenkaan osteta pelkkien kuvien perusteella. Kuvilla ja näkyvyydellä on tarkoitus saada ihmiset liikkeelle ja tutustumaan kohteeseen paikan päällä. Mitä enemmän ihmisiä, sitä nopeammin asunnolle yleensä löytyy myös oikea ostaja oikeaan hintaan. Joskus kuulee kritiikkiä siitä, että tarvitseeko asuntomyyntikuvissa olla lähikuvia sisustuksen yksityiskohdista. Asuntoahan tässä myydään eikä teekuppeja. Bo:lla on laadukkaiden myyntikuvien ohella kuitenkin panostettu erilaisiin fiiliskuviin, joita käytetään myös muissa markkintointiyhteyksissä ja somessa. Monet verkossa surffailevat hakevat myös ihan pelkkää inspiraatiota ja nämä kuvat ovat pääsääntöisesti tehty varta vasten heille. Ostoaikeissa oleva kiinnittää huomioita sijaintiin, hintaan ja pohjakuviin sekä asunnon kuntoon. Kumpikaan, niin inspiraation etsiminen kuin ostoaije, ei kuitenkaan sulje pois toisiaan. Tällöin informatiiviset myyntikuvat ja fiiliskuvat mahtuvat myös oikein hyvin samaan asunnonmyynti-ilmoitukseen.  

Suunnittelutyön ohella on välillä ihana pistää itsensä ihan fyysisesti likoon. Tällaisia kohteita ovat tyhjät asunnot, joihin kalusteiden avulla annetaan oikeat mittasuhteet. Tämä kuvissa näkyvä kohde oli se ihan ensimmäinen ja oikea tulikaste työhön. Aikaa tyhjän asunnon kalustamiseen ja sisustamiseen oli yksi päivä ennen kuvauksia ja vielä tuolloin varastossamme ei ollut jakkaran jakkaraa. Apunani oli maailman tehokkain supernainen, Bo:ssa harjoittelijana ollut Cecilia, jonka kanssa suhasimme pakulla pitkin ja poikin kaupunkia haalimassa kalusteita ja tekstiilejä kohteeseen.

Toinen iso rupeama saatiin tänään päätökseen, kun saattelimme painoon ihka ensimmäinen Bo Living -lehden. Yli 100-sivuinen sisustus- ja lifestylelehti on tulossa ilmaiseksi jakoon Kevätmessuilla 6.-9.4. Käykäähän nappaamassa oma kappaleenne Bo:n osastolta mukaan. Luvassa on muun muassa  57-sivua inspiroivia ja upeita Bolaisten kalustamia ja stailaamia koteja, Eeva Kolun rennot aamiaisreseptit sekä Bolaisten vinkit Turun, Tampereen ja Helsingin parhaista sisustuskaupoista, ravintoloista ja muista nähtävyyksistä.

Kuvat: Mikael Pettersson

Follow:

23 Comments

 1. 27 maaliskuun, 2017 / 4:45 pm

  Olipa mielenkiintoinen postaus ja tuo lehti on ehdottomasti napattava messuilta mukaan, siinä riittänee iltalukemista pitkäksi aikaa. <3

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:04 pm

   Saitko napattua lehden matkaasi messuilta?

 2. 27 maaliskuun, 2017 / 4:49 pm

  Oi, tuleekohan tuo lehti myöhemmin vaikka e-lehtenä, kun ei messuille pääse.
  Työsi kuulostaa unelmalta ja nykyisin käy ammentamassa inspiraatioita säännöllisesti Bo LKV sivuilta. Mukava että Suomessakin on herätty tähän ruotalaiseen tapaan myydä asuntoa.

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:06 pm

   Pitääpä selvitellä tuota e-lehtiasiaa! Työni on todella monipuolista ja täytyy tunnustaa, että nautin siitä todella. Ihana kuulla, että käyt Bo:n sivuilla ammentamassa inspiraatiota.

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:06 pm

   Saitko lehden?

 3. 27 maaliskuun, 2017 / 5:04 pm

  <3 Loistavasti tiivistetty rakas kollegani! Lehdestä tuli mitä upein enkä malta odottaa että saan sen fyysisesti käsiini. Säilytän ikiajoiksi 😊

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:07 pm

   Kylläpä tuo lehden ilmestyminen jännittikin kovasti. Siitä tuli kuitenkin juuri sellainen kuin pitikin 😉

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:07 pm

   Muistitko napata lehden matkaasi?

 4. 27 maaliskuun, 2017 / 5:33 pm

  Minusta on aivan mahtavaa, että Suomesta löytyy tällainen kiinteistövälitysfirma! Todella hienosti sisustatte asunnot ja minusta ei ole mitään pahaa siinä, että mukana on fiiliskuvia. 🙂

  Ihanaa työtä saat tehdä. 🙂

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:10 pm

   Nuo fiiliskuvat herättävät kyllä kummasti tunteita, mutta on hienoa, että Bo:lla panostetaan myös vahvasti visuaalisuuteen 🙂 Ja on ilo olla tekemässä tätä!

 5. 27 maaliskuun, 2017 / 6:01 pm

  Sinä olet kyllä taitava siinä mitä teet, Bo:n ilme on todella tyylikäs ja linja on yhtenäinen kaikkialla missä näytte 🙂 Pitääpä hakea lehti!

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:10 pm

   Lämmin kiitos Lyde <3 Saitko muuten jo lehden?

 6. 27 maaliskuun, 2017 / 6:22 pm

  Teillä on kyllä edelleen ihan parhaat stailaukset ja kuvat 🙂 Lehti pitää muistaa napata mukaan…

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:11 pm

   Toivottavasti tuo etumatka säilyy tulevaisuudessakin 😉

 7. 27 maaliskuun, 2017 / 6:22 pm

  Sekä Bo:n että oman blogisi visuaalisuus on upeaa ja kaunista. Ekaa kertaa taidan kommentoida vaikka pitkään olen jo seurannut ja ihaillut taitojasi. Aloittelen myös blogia omalla kotisivullani elinasaajakari.com Tervetuloa kurkkaamaan. Ja uutta lehteänne odotan innolla ♡

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:12 pm

   Voi kuinka iloiseksi tulinkaan kommentistasi! Lämmin kiitos <3 Pitää ehdottomasti tulla myös vastavierailulle.

 8. 27 maaliskuun, 2017 / 7:14 pm

  Kiva kun kerroit tarkemmin työstäsi 🙂 Olen salaa toivonut, että Bo rantautuisi myös pohjoiseen…Hieno konsepti!

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:13 pm

   Bo on kasvanut kyllä hurjaa vauhtia. Mistäs sitä tietää, milloin valloitetaan myös pohjoinen 😀

 9. Anonymous
  28 maaliskuun, 2017 / 11:35 am

  Olipa mielenkiintoista kuulla työstäsi! Seuraan juuri Bo:n sivuja juuri inspiraation takia, ja seuraan myös useampia ruotsalaisia samankaltaisia sivuja inspiraation vuoksi!

  • 28 toukokuun, 2017 / 3:14 pm

   Ihana kuulla, että seuraat Bo:n sivuja juuri inspiraation takia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.