TYÖTÄ JOLLA ON MERKITYSTÄ

Kaupallinen yhteistyö Suomen Blogimedia, Made by Finland -kampanjan ja Oras

Meidän kaikkien arjessa on käytössä monia ihan tavallisia käyttöesineitä, jotka edustavat suomalaista muotoilua parhaimmillaan. Monet näistä ovat niin tuttuja ja jotenkin itsestään selviä, ettemme tule edes ajatelleeksi tuotteen alkuperää sen tarkemmin. 

Lavuaariin kuuluu hana ja kylpyhuoneeseen suihku: lapsuudessani ne olivat poikkeuksetta merkiltään Oras.

Jokaisesta suomalaisesta kodista löytyy myös koko joukko kotimaisia sisustustuotteita ja brändejä, jotka tiedetään ja mielletään vahvasti kotimaisiksi. 

Viime aikoina on herännyt jonkin verran keskustelua joidenkin kotimaisten tuotteiden valmistuksen ”siirtämisestä”osin ulkomaille. Fyysinen tuotanto on kuitenkin vain murto-osa siitä kokonaisuudesta, jonka kautta tuote päätyy lopulliselle kuluttajalle. 

Tuotteiden takana on valtava määrä suomalaista suunnittelu-, myynti- ja markkinointityötä sekä myös ihan sitä perinteistä käsityötä ja -taitoa, jolla on valtava työllistävä merkitys meille kaikille. Kasvu kansainvälisille markkinoille sekä jokapäiväiset valintamme takaavat sen, että Suomessa riittää työtä taas seuraavat 100 vuotta.

Saman aiheen puolesta puhuu myös Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland -kampanja, jonka tavoitteena on tuoda näkyväksi suomalainen työ kaikessa sen monimuotoisuudessaan ja herättää meidät kaikki pohtimaan, mitä työ on tulevaisuudessa. 

Suomesta löytyy toinen toistaan inspiroivampia ja innovatiivisempia yrityksiä, joista Oras, jonka pääkonttori ja yksi neljästä tehtaasta sijaitsee Raumalla, on kampanjassa mukana yhtenä loistavana esimerkkinä suomalaisesta huippuosaamisesta. 

Noin 1400 henkilöä niin Suomessa kuin ulkomailla työllistävä Oras on vesikalustetoimittajien markkinajohtaja Pohjoismaissa ja johtava yritys Manner-Euroopassa. Kunnioitettava saavutus kotimaiselta perheyritykseltä, mistä meidän kaikkien suomalaisten tulee olla syystäkin ylpeitä!

Kotimaisiin tuotteisiin liitetään vahvasti mielikuva laadusta, toiminnallisuudesta, ajattomasta muotoilusta sekä kestävyydestä. Nämä ovat kriteerejä, joiden perusteella teimme valintoja myös uuteen kotiimme. Tavoitteenamme oli valita tuotteita, jotka kestävät aikaa ja ennen kaikkea käyttöä. 

Valintapäätökseen vaikutti myös vahvasti aikaisemmat käyttökokemukset. 

Saunatupaan valitsimme Oras Optima -sarjan piiloasennettavat suihkut ja pintaosan sekä saman sarjan suihku- ja ammehanan. Optima-sarjassa viehätti erityisesti minimalistinen muotoilu sekä vettä säästävät hanat. Tuo sadesuihku varsinkin oli aikamoinen löytö. 

Etsimme pitkään järkevän hintaista, kattoon asennettavaa suihkulautasta ja Oras Optima oli hinta-laatusuhteeltaan budjettitietoiselle rakentajalle nappivalinta. Edullisen hinnan lisäksi juuri sopivan kokoinen lautanen tekee suihkukokemuksesta erityisen nautittavan. Ihan kuin olisi täydellisesti valuvan vesiputouksen alla.

Kaavailimme alun perin pesuhuoneeseen myös kylpyammetta. Rakennusvaiheessa tulimme kuitenkin toisiin aatoksiin lähinnä rahallisista, ekologisista ja käytännöllisistä syistä. 

Ammevaraus on edelleen olemassa ja mahdollista asentaa pesutuvassa olevan pitkän penkin tilalle, jos mieli sattuu jälleen muuttumaan esimerkiksi lapsen kasvaessa.

Pienillä yksityiskohdilla ja valinnoilla on yllättävän suuri merkitys: meillä on toiveena, että talomme kestää elämää ja aikaa vauvasta vaariin ja teimme suunnitelmat ja suurimmat hankinnat tätä silmällä pitäen. 

Rakennusvaiheessa valitsimme kotiimme tietoisesti makuumme ja arvomaailmaamme sopivia kotimaisia tuotteita ja tekijöitä.

Samalla periaatteella toimimme myös tänään ihan vain tavallisia päivittäisiä kulutusvalintoja tehdessämme.

P.S. Kaikki saunaan liittyvät blogitekstit löydät täältä.

AIHEESTA LISÄÄ: MIKSI OSTAA SUOMALAISTA TYÖTÄ?

Follow:

10 Comments

 1. 16 kesäkuun, 2017 / 8:11 pm

  Upea sauna ja tärkeä sanoma – kuluttajan ei ole aina helppo löytää tuotteita, jotka sopivat omaan arvomaailmaan, mutta kyllä pieni vaivannäkö ja selvittäminen aina kannattaa.

  • 18 kesäkuun, 2017 / 3:03 pm

   Pieni vaivannäkö ja selvittäminen ovat monella tapaa palkitsevia: tuotteita arvostaa ihan toisella tavalla ja tulee hankittua harkiten!

  • 18 kesäkuun, 2017 / 3:02 pm

   Lämmin kiitos! Saunassa on juuri sopiva moderni mökkimäinen fiilis, joka vie toisenlaisiin tunnelmiin kuin talomme puolella 🙂

 2. Anonymous
  18 kesäkuun, 2017 / 12:49 pm

  Hei, kuinka teillä pelittävät yhdessä suihku(=märkä) ja puuseinät? Näyttää vähän arvelluttavalta..

 3. 31 maaliskuun, 2019 / 12:12 pm

  Hei, saisinko käyttökokemuksia saunan kuusipaneeleista? Teidän sauna on ilmeusesti ollut nyt käytössä jonkun vuoden, miten paneelit ovat eläneen vuosien saatossa? Mitä ottaisit huomioon nyt? Meillä ens viikolla panelointihommat edessä ja mielelläni kuulisin vinkkejä kokeneemmalta.

  • 7 toukokuun, 2019 / 9:30 am

   Sauna on ollut nyt käytössä nyt noin viisi vuotta. Kuusilaudoitus on pysynyt erittäin hyvänä. Lautojen väleihin ei ole juurikaan tullut rakoja ja sävy on edelleen raikkaan vaalea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *