Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VANHOJEN TUOLIEN KUNNOSTUSOHJEET

Silmiini sattui loppukesästä Facebook-kirpputorilta myynti-ilmoitus vanhoista Ton-tuoleista. Tuolit olivat kulkeutuneet myyjälle jostain hotellista, mutta harmikseni myyjällä ei ollut enää muistikuvaa, mikä tuo hotelli oli.

Tuolit olivat ostohetkellä suhteellisen hyvässä kunnossa. Rungoissa oli jonkin verran käytöstä aiheutuneita kolhuja ja lakka oli aikojen saatossa kellastunut. Lisäksi istuinosien tummansiniset verhoilut olivat tahraiset. Alkuperäisessä kunnossa olevat tuolit näyttivät tältä.


Aloitimme tuolien kunnostuksen purkamalla tuolit osiin. Jos tuoleja on useampi, kannattaa osat numeroida tai merkitä jotenkin muuten. Käsityönä kokoon laitetuissa tuoleissa ruuvien reiät eivät ole millilleen kohdillaan. Hiomiseen kului rutkasti aikaa sekä hiomapapereita. Hioimme tuolit ensin koneella ja lopuksi vielä käsin. Toiveenamme oli jättää tuolit puupinnalle ja tästä syystä vanhan lakan saaminen kokonaan pois oli tärkeää.

Tuolien hionnan jälkeen pyyhimme hiomapölyt ja tarkistimme, ettei mihinkään kohtaan ole jäänyt lakkaa. Tämän jälkeen käsittelimme pinnan Osmo Colorin puuvahalla sävy koivu. Tämä vaalensi aavistuksen verran puuta. Mikäli lopputuloksesta olisi halunnut vieläkin vaaleamman, käsittelyn olisi voinut toistaa kertaalleen. Mikäli pinnasta haluaisi vieläkin mattaisamman, viimeinen kerros kannattaa tehdä sävyttämättömällä vahalla.

Istuinosat verhoilimme maitokahvin värisellä verhoilunahalla. Piirsimme nahkaan istuinosaa hyväksikäyttäen noin viisi senttiä suuremman ympyrän. Istuinosien pehmustevanu oli niin hyvässä kunnossa, että päätimme jättää sen paikoilleen. Nahka nidottiin niittipistoolilla istuinosan vaneriin.

Tämän jälkeen kokosimme tuolit ja laitoimme tassuihin pehmusteet. Kaiken kaikkiaan projektiin kului aikaa reilu kuukausi, joista tuolien kunnostukseen meni noin viisi työpäivää.

Share:

6 Comments

 1. lokakuu 11, 2017 / 9:30 am

  Näistä kyllä tuli todella siistit ja varsinki näin puisena tosi kauniit ja nahan värikin nappi. Tykkään kovasti tuolin muotoilusta <3 Ihana kun pelastitte tuolit, pääsivät hyvään kotiin <3

  • lokakuu 15, 2017 / 4:26 pm

   Nahan väri osui kyllä kohdalleen. Teimme itse asiassa niin, että vahasimme ensin tuolit, mallailimme kolmea eri sävyä ja vasta sitten kävimme ostamassa nahan.

 2. lokakuu 11, 2017 / 11:22 am

  Kova homma, mutta tuoleista tuli kyllä todella kauniit 🙂

  • lokakuu 15, 2017 / 4:27 pm

   Kiitos! Miehelle kaikki kunnia huikeasta työstä 🙂

 3. lokakuu 11, 2017 / 5:08 pm

  Todella upea lopputulos! Tuo nahka on kyllä täydellinen valinta tuolien istuinosan verhoiluun. Varmasti kova homma, mutta kannatti!

  • lokakuu 15, 2017 / 4:28 pm

   Tuo nahka on todella helppo pitää puhtaana ja vaan paranee vanhetessaan. Näihin itsetehtyihin tai kunnostettuihin juttuihin syntyy kyllä ihan omanlaisensa tunneside!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.