JOULUN KAUNEIN RUOKALAHJA

Kokeilin tänä vuonna tehdä ensimmäistä kertaa kranssin piparkakuista. Oikaisin reippaasti ja ostin taikinan, piparit ja kaikki koristeet valmiina.

Kranssin pohja syntyi pakastepiparitaikinasta. Kaulin taikinan ohueksi ja tein kahta erikokoista pyöreää kulhoa käyttäen taikinasta renkaan (halkaisija noin 22 cm). Kun rengas oli paistunut ja jäähtynyt, asettelin kahta kokoa olevia sydänpipareita summittaisesti pohjan päälle.

Alimmaiset piparit kiinnitin leivontaliimalla ilman sen kummempia koristeluja pohjalle, päällimmäiseksi tuleviin pipareihin pursottelin kuviota. Kun pipareiden kuorrutus oli kuiva, ”liimasin” loputkin piparit paikoilleen ja viimeistelin kranssin valkoisilla koristerakeilla ja tomusokerilla.

Lisäsin kranssiin vielä pakettinarua kiinnitystä varten ja käärin sellofaaniin: syötävän hyvä ja kaunis  vieminen syntyi (näin oikaistuna) yllättävän helposti.

Piparkakkukranssi

1 pkt piparitaikinaa (pakaste)
reilusti eri kokoisia ja mallisia pipareita
sokerikuorrutetta
erilaisia koristerakeita
tomusokeria


Tuo pursotustekniikka on vielä hivenen hakusessa: miten ihmeessä tomusokerikuorrutteen saa pursotettua siististi ja tasaisesti?

Follow:
Share:

4 Comments

 1. Anonymous
  11 joulukuun, 2017 / 3:31 pm

  Treenaamalla javalmistamalla pikeerin sähkövatkaimella jonkun hyvän oikean ohjeen mukaan. Vaikka hyvinhän tuo näyttää sujuneen, superkaunista jälkeä!

  • 19 joulukuun, 2017 / 3:17 pm

   Juuri tällaista vinkkiä kaipasin, kiitos! Piparkakkujen koristelu sunnuntaina sujui ohjeellasi huomattavasti helpommin <3

 2. 13 joulukuun, 2017 / 10:26 am

  Kaunis! 🙂 Mistä tuo lintu-muotti on?

  • 19 joulukuun, 2017 / 3:17 pm

   Lämmin kiitos! Lintu-piparikin on ihan kaupan hyllyltä, Ikeasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.