Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MIKÄ LATTIA SOPISI JUURI SINULLE?

”Mikä lattia sopisi juuri sinulle?” on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Cellon ja Suomen Blogimedian kanssa.

Useamman asunnon remontoineena myös pintamateriaalivalintoja on tullut pähkäiltyä monen monta kertaa. Yhtä monta kertaa myös valinnat ovat olleet keskenään täysin erilaisia. Uskaltaisin väittää, että pintamateriaalivalintoihin vaikuttaa pitkälti vallalla olevat trendit. Tähän pätee aika lailla sama sääntö kuin uuteen makuun totutellessa: mitä useampia maistelukertoja, sitä paremmalta se maistuu. Sisustuspuolella ilmiö näkyy etenkin keittiöissä ja lattioissa: kun parikymmentä vuotta sitten lattiat olivat merbauta ja keittiöt kiiltävän valkoisia höystettynä öljytyllä puutasolla, ollaan nyt tilanteessa, josta mustista keittiöistä on siirrytty pikkuhiljaa vaaleanharmaaseen. Lattioissa vallalla on vaalea puu, mieluiten kalanruotokuvioisena.


Lattian uusiminen on suuritöinen ja kallis projekti ja valintoihin kannattaakin perehtyä huolella. Useimmilla lattian suunnittelu lähtee omista mieltymyksistä. Kun sopiva tyyli on selvillä, voi alkaa vertailla eri lattiamateriaalien ominaisuuksia ja hintoja. Edellisessä kodissamme meillä oli kestävyysluokaltaan julkisiin tiloihin sopiva laminaatti. Lattia oli ihan ykkösvalinta koiratalouteen. Ja lisäksi se sopi erittäin hyvin perus kerrostalokaksion muuhunkin tyyliin. Tuolloin kestävyyden lisäksi lattian valintaan vaikutti merkittävästi myös käytettävissä ollut budjetti. Laminaatti koostuu aina kolmesta kerroksesta: runkokerroksesta, joka on joko erikoiskovaa lastulevyä, mdf-levyä tai hdf-levyä, alapinnassa olevasta vastalaminaatista, joka pitää rakenteen suorana ja elämättömänä sekä pinnassa olevasta laminoinnista, johon voidaan painaa minkälaisia kuvioita tahansa. Tästä syystä laminaattivalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle maulle sopiva vaihtoehtoja. Kestävyyden ja hinnan lisäksi laminaatin hyviin puoliin kuuluu, ettei sen väri ei muutu auringon vaikutuksesta. Laminaatti on myös erittäin helppo asentaa. Miinuspuolena sanottakoon, että laminaatti saattaa kopista ja tuntua viileältä jalkojen alla. Korjaaminen on myös lähes mahdotonta ja vaatii usein vioittuneen kohdan vaihtamisen kokonaan uuteen.

Tumma puu on tehnyt muutaman vuoden vahvasti tuloaan ja on mielenkiintoista nähdä, milloin se syrjäyttää nyt niin suositut vaaleat lattiapinnat. Cellolla on erittäin kattava laminaattivalikoima niin perinteisiä puukuvioita kuin moderneja laattakuvioita. Cellon laminaattiuutuuksista mielenkiintoisin on mielestäni tällä hetkellä kalanruotokuvioinen tumma Tammi Hailuoto. Hailuoto näyttää upealta vaaleassa tilassa tuoden kontrastia ja syvyyttä. Erityisen hienolta Hailuoto näyttäisi seinälle nostettuna sängynpäätynä tai valkoisen keittiön taustana.

Kaikkiin eivät toki trendit vaikuta ja omilla mieltymyksillä onkin aina erittäin vahva merkitys valintoja tehdessä. Kodin pintamateriaaleja miettiessä myös talon arkkitehtuuri kannattaa ottaa huomioon. Tämä lisäksi käytettävissä oleva budjetti sekä käytännöllisyys kulkenevat tiukasti käsi kädessä. Jos kaksikymmentä vuotta sitten lähes ainoat vaihtoehdot olivat vain muutama erilainen puunsävy, on tämän hetkinen valikoima niin valtava, että eri vaihtoehtoja pähkäillessä menee helposti pää pyörälle.


Perinteinen parketti säilyttää aina arvonsa lattiamateriaalina. Täyttä puuta oleva parketti kestää kuivissa tiloissa hyvin käyttöä, joskaan se ei ole välttämättä se paras vaihtoehto lemmikkitalouteen. Tämä oli itseasiassa suurin syy, miksemme valinneet parkettia uuteen taloomme. Toisaalta täyspuisen parketin voi aina hioa ja pintakäsitellä uudelleen ja jos elämisestä aiheutuneet kolhut ei niin haittaa, on parketti aina tyylikäs valinta. Cellon parketeissa minua viehättää eniten mattalakattu klassinen Tammi, joka tuo upeasti lämpöä skandinaaviseen sisustukseen ja on aina ajaton.

Vinyylin käyttö lattiamateriaalina on yleistynyt viime aikoina. Hyvin kosteutta kestävä vinyyli on helppohoitoinen materiaali. Cellon valikoimasta löytyy useita skandinaaviseen makuun sopivia vaihtoehtoja. Copenhagen vinyylilankussa yllättää upea kivimäinen ulkonäkö, joka on kuitenkin jalan alla pehmeä ja lämmin. Vinyylilattia sopii erityisen hyvin niin lemmikki- kuin lapsiperheisiinkin

Pintamateriaaleja valitessa kannattaa miettiä ihan ensiksi, minkälaista tyyliä kokonaisuudesta hakee. Miellyttääkö vaalea vai tumma sävymaailma? Onko mielessä joku tietty väri tai sävy, jonka ympärille haluaisi kokonaisuuden istuvan. Entäpä olemassa olevat huonekalut ja kiintokalusteet sekä ennen kaikkea käytettävissä oleva budjetti? Yksi hyvä keino kokonaisuuden hahmottamiseksi on kerätä inspiraatiokuvia kodin eri tiloista. Tämän voi tehdä ihan perinteisellä leikkaa-liimaa-menetelmällä paperille tai tallentaa digitaalisesti esimerkiksi Pinterestiin. Tämän jälkeen on helppo jalkautua tutkimaan eri vaihtoehtoja konkreettisesti. Tämä hoituu kätevimmin menemällä K-Rautaan, josta ketjun oman Cello-tuotemerkin lisäksi löytyy kattava valikoima myös muita brändejä. Kun koko valikoima on konkreettisesti silmien edessä, on helpompi tehdä lopullinen vertailu. Rautakaupan valikoimaa vertaillessa kannattaa pyytää materiaaleista näytteet myös kotiin. Kun lattianpalasen tai kaakelin sijoittaa sen tulevaan ympäristöön, näkee parhaiten, mikä sävy toimii ja mikä ei.

P.S. Cellolla on parhaillaan Instagramissa kilpailu #paljastapintasi. Osallistumalla kilpailuun sinulla on mahdollisuus voittaa 200 euron arvosta valitsemiasi myös tämän jutun kuvissa näkyviä Cellon piensisustuksen tuotteita. Lue kilpailun säännöt täältä.

6 Comments

 1. huhtikuu 6, 2018 / 4:27 pm

  Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! 🙂

  • kesäkuu 23, 2018 / 5:43 am

   Lämmin kiitos Katja ❤️

 2. Pauliina
  huhtikuu 12, 2018 / 12:48 pm

  Moikka Maja! Meillä on pian talonrakennusprojekti alkamassa ja etsimme sopivaa maalia puujulkisivullemme. Huomasin, että olette maalanneet piharakennuksen Teknoksen Woodex Aqua Solid -peittosuojalla. Miten väri on kestänyt seinässä, suositteletko tuota maalia? Mitä käytitte pohjustukseen? Mekin etsimme maalia, josta hieman kuultaisi puun syyt läpi, joten siksi tämä olisi yksi vaihtoehto.

  • kesäkuu 23, 2018 / 5:46 am

   Olemme edelleen erittäin tyytyväisiä saunarakennuksemme peittosuojamaaliin! Väri on kestänyt seinässä erittäin hyvin huolimatta siitä, että teimme käsittelyn vain kertaalleen (olisi suotavaa maalata kahteen kertaan). Tänä kesänä olisi tarkoitus vihdoin ja viimein tehdä uusi käsittely! Laudoitus tuli valmiiksi pohjamaalattuna.

 3. huhtikuu 16, 2018 / 12:17 pm

  Kauniit kuvat ja blogisi on muutenkin kaunis sekä selkeä!
  Meillä on parkettilattiaa tai kivilaattaa kodissamme ja näin 8 vuoden jälkeen, olemme edelleen tyytyväisiä. Parketissa näkyy lasten leikin jälki, mutta eipä tuo meitä haittaa. Valitsimme kotimme kuiviintiloihin parketin ja keittiöön/eteiseen/WC laatan, laatta sama kaikkialla mutta WC koko vain pienempi. Olen myöskin tähän valintaaan tyytyväinen. Mielestäni tuo rauhallisuutta, kun ei kaikkialla eri lattiamateriaali.

  • kesäkuu 23, 2018 / 5:50 am

   Lämmin kiitos Kaisa ❤️ Parketti ja kivi ovat kyllä varmat ja ajattomat valinnat! Elämisen jäljet saavat myös minun mielestäni näkyä ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.