MITÄ OPIN – EI SE HAITTAA VAIKKA AIKA EI AINA RIITÄ

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

Viime vuosi opetti omalta osaltaan sen, että suunnitelmia voi ja kannattaakin tehdä, kunhan muistaa jättää tilaa myös kaikenlaisille sattumille.

Mikään ei nimittäin ole niin varmaa kuin epävarma. Vaikka tätä vuotta ei olla vielä eletty kuin muutama kuukausi, on lähes kaikki alku vuoden suunnitelmat ehtineet mennä uusiksi monen monta kertaa.

Kun asiat heittävät häränpyllyä, ei auta kuin sopeutua vallitsevaan tilanteeseen. Sopeutumista edes auttaa se, että alentaa omaa vaatimustasoaan ja tekee sen, mikä on välttämättömintä.

Kotiäidin vinkkelistä tämä on yllättävän helppoa, kunhan heittää omat toiveet ja odotukset edes hetkeksi syrjään.

Tällä hetkellä on ollut kaikista tärkeintä ja vaikeinta olla vaan läsnä.

Vaikka tämä onkin yllättävän vaativaa välillä, palaute on onneksi välitöntä ja täysin vilpitöntä: jotain tietää tehneensä oikein, kun kaikesta sairasteluun liittyneestä kurjuudesta huolimatta katseeseen vastaa ilosta tuikkivat pienet siniset silmät ja hymyyn kaartuva suu.

Olemme pohtineet muutamaan otteeseen kuluneen vuoden aikana, minkälaista olisi rakentaa nyt.

Täytyy tunnustaa, että ajatuskin rakennusurakasta nyt pienen lapsen vanhempina saa kylmän hien nousemaan pintaan.

Toisaalta takana on ylipäätään monta todella raskasta vuotta, josta rakennusprojekti oli vain yksi osa kaikkea sitä kuormitusta, joka lopulta uuvutti.

Talomme on vielä lopputarkastusta vaille, joten jonkin verran on vielä tehtävää, ennen kuin voimme summata, miten rakentaminen kaiken kaikkiaan meni ja monta vuotta se meitä lopulta vanhensi niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Kodissamme on vielä muutama tila, jotka ovat enemmän ja vähemmän valmiita. Tämän vuoden aikana on ollut tarkoitus saada kaikki huoneet viimein suht valmiiksi.

Yksi näistä enemmän valmiista tiloista on ollut talon päädyssä sijaitseva tv-huone.

Pienen huoneen maalaa valmiiksi puolessa päivässä

Jaoimme huoneen aika tarkalleen vuosi sitten kahdeksi erilliseksi huoneeksi. Toiselle puolelle teimme pesän salaisuudellemme ja toinen puoli jäi pieneksi tv-tilaksi.

Viimeistelyurakka oli jotenkin luontevinta ja helpointa aloittaa tästä huoneesta: tarkoituksena oli enää vain sutia viimeinen kerros maalia pintaan.

Ainoaksi ongelmaksi muodostui, ettei aikaa edes näin pienelle projektille tuntunut löytyvän mistään. Keskeneräistä sietää kyllä yllättävän hyvin ja silmäkin tottuu lopulta kaikkeen niin, ettei epäkohtia enää edes oikeastaan huomaa.

Tekemättömät asiat kuitenkin aika ajoin vaivaavat mieltä ja se tunne, kun saa jotain valmiiksi on sanoin kuvaamattoman kupliva.

Voi huokaista hetkellisesti syvään: istua, ihastella ja nauttia.

Avoimesti soljuvista tiloista tulee huomattavasti mielenkiintoisemman näköisiä, kun niitä rajaa väreillä Tämä luo tilojen välille kontrastia ja kaikki ei huku samanväriseen massaan.

Vaalea sisustus saa kauniisti syvyyttä luonnosta inspiraationsa ammentavasta värimaailmasta ja sopii täydellisesti niin skandinaaviseen kuin asteen vielä enemmän maanläheiseen makuun.

Valitsimme pitkän pohdinnan jälkeen tv-huoneen sävyt Tikkurilan Color Now 2018 Minerals -värikokoelmasta, jossa yhdistyvät klassiset elementit ilma ja maa.

Konjakinvärisen nahkasohvan pariksi huoneen päätyseinään valikoitui kuin luonnostaan viileä ja rauhoittava Serpentiini (V447).

Kodeissa tv-taso on mielestäni kaikista epämääräisin kaluste ja useimmiten se sijaitsee paraatipaikalla keskellä olohuonetta. Näin myös meillä aikaisemmissa kodeissa.

Uudessa talossa saimme sijoitettua tv:n betoniseinän taakse ”piiloon”. Tila on avoimessa yhteydessä olohuoneeseemme, mutta kuitenkin omassa rauhassaan.

Valkoiset kalusteet korostuvat kauniisti, kun tausta ei ole samaa valkoista.

Huoneen tv:n puoleinen seinä ja hormi maalattiin sävyllä Piazza (Y487). Maaliksi valikoitui täyshimmeä Tikkurila Harmony, jonka pehmeän utuinen pinta sopii täydellisesti maanläheisiin sävyihin oleskelutiloissa.

Tueksi omille väripohdinnoillemme tilasimme myös valitsemistamme sävyistä isot A4 Tikkurila Sävylupaus -värimallit, joissa kaikki Tikkurilan Tunne Värikartasta löytyvät sävyt toistuvat 100 prosenttisen tarkasti valaistusolosuhteista riippumatta.

Alle kahden euron investointi per värimalli kannattaa, mikäli yhtään epäröi sävyä tai haluaa varmistaa, miltä se näyttää oikeasti tilassa.

Kodin tilojen ehostaminen maalilla on äärettömän helppoa. Pienen huoneen maalaa valmiiksi puolessa päivässä.

MITÄ TEHDÄ, JOS OMA AIKA TAI OSAAMINEN EI RIITÄ?

Silloin kun oma aika tai osaaminen on kortilla, voi avuksi kutsua myös ammattilaisen.

Mikäli haluaa kuitenkin maalata itse, löytyy Tikkurilan sivuilta kattavat ohjeet.

Laitoimme pitkän pähkäilyn jälkeen maksuttoman tarjouspyynnön tv-huoneen maalauksesta Tikkurilan Tekijäpankkiin ja voi sanoa, että kannatti! Tarjouspyynnöt hoituivat todella helposti Tikkurilan sivuilla olevan lomakkeen kautta. Tikkurilan Tekijät-sivulta valittiin kolme urakoitsijaa (tekijöitä löytyy ympäri Suomen aina yksittäisistä toimijoista isompiin yrityksiin).

Tämän jälkeen tarvitsi enää kirjoittaa lomakkeeseen tiedot maalattavasta kohteesta eli mitä ja missä sekä maalattavan kohteen pinta-ala ja pohjien kunto. Näillä tiedoilla tekijät pystyivät arvioimaan työhön käytettävän ajan.

Halvimmillaan muutoksen kotiinsa saa ammattilaisen avulla muutamalla satasella. Valitsimme tarjousten perusteella tekijäksi Maalaamo HKS-Team Oy:n, joka pääsi maalauspuuhiin heti samalla viikolla. Maalareiden puuhaillessa minä ihailin ammattilaisten ripeää työtä ja viihdytin vinhasti paikasta toiseen konttaavaa vauvaa.

Katso maalausohjeet ja työvaiheet

Follow:

4 Comments

 1. 23 maaliskuun, 2018 / 6:09 pm

  Kaunis sävy! Rakentaminen on tosiaan aikamoinen ponnistus, ja itse koen että kumpikin raksaprojekti vanhensi peilikuvaa kymmenellä vuodella. Aika paljon freesimpi sitä saattaisi siis olla jos olisi jättänyt tämän harrastuksen vähemmälle 😀 Toki osuutensa oli sillä muullakin elämällä kuormituksessa, niinkuin kirjoitit. Meilläkään ei ole vielä lopputarkastusta tehty, eikä tällä menolla tehdäkään ihan pian. Aika paljon puuttuu, vaikka koti on sisältä toki ihan valmis. Ulkona on sitten sitäkin enemmän vielä tekemätöntä.
  Tsemppiä teille!

  • 23 kesäkuun, 2018 / 5:55 am

   Niinhän se on: eletty elämä näkyy vuoren varmasti naamasta! Ainakaan tämän naama. ryppyjä ei enää mitkään pakkelit siloita 😅 Me saimme muuten tämän julkaisun jälkeen vihdoin ja viimein lopputarkastuksessa tilattua ja läpi meni!

 2. 23 maaliskuun, 2018 / 10:08 pm

  Serpentiini on hyvä sävy, joka vallitsee täällä uudessa kodissa ❤

  • 23 kesäkuun, 2018 / 5:55 am

   Voin niin kuvitella kuinka hyvin Serpentiini teille sopiikaan! Hyvä valinta ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.