SEINÄÄN UPOTETTU TAKKA

Olen parin kuluneen viikon aikana astunut ulos ovestamme kenties useammin kuin koko kesänä. Käynyt tapahtumissa ja tavannut ihmisiä. Muutamaan otteeseen olen törmännyt tilanteeseen, jossa olen joutunut esittelemään itseni: ”Tota, öö, mulla on sellainen blogi, Musta ovi”.

Blogin nimi ei useimmiten sano kenelläkään mitään, mutta kun tulee puhe betoniseinästä, syttyy vastapuolen silmien takana lamppu: ”Ai se!”

Blogini kysytyimmät kysymykset liittyvät tuohon samaiseen seinään (sekä valkoisten seiniemme sävyyn, joka on muuten Paperi). Seinä on toteutettu paikalleen kokonaisena toimitetusta betonielementistä. Elementti kätkee taaksensa yläkertaan johtavat portaat sekä hormin ja takkasydämen (Steko).

Betoniseinän sisään upotetun takan mitat olivat tiedossa jo ennen kuin teimme seinätilauksen Isoportilta. Näin saimme jo valuvaiheessa elementtiin oikean kokoisen aukon takkaluukulle. Suunnittelimme elementtiin myös valmiiksi paikat pistorasioille.

Muutama päivä ennen seinän sovittua toimistusajankohtaa saimme kuvia juuri valetusta seinästä. Kuvissa oli jotain outoa. Jotain, mistä emme kuitenkaan millään saaneet kiinni. Kun totuus viimein iski tajuntaan, oli sitä edelleen vaikea uskoa: seinä oli valettu peilikuvana. Pieni toive siitä, että kuva olisi vahingossa kääntynyt peilikuvaksi mureni viimeistään siinä vaiheessa, kun seuraavana päivänä seisoimme elementtitehtaalla ja katselimme seinäämme, joka odotti kääreissä kuljetusta. Pienen neuvottelun jälkeen tehdas onneksi lupasi tehdä uuden seinän piirustusten mukaan.

Toinen virhe sattui takkaluukun mittojen kanssa. Aukko on tismalleen luukun kokoinen, mikä aiheuttaa sen, ettei luukun alapuolella olevia ilmanottoaukkoja pysty käyttämään oikeaoppisesti. Tästä ei kuitenkaan ole käytössä aiheutunut mitään haittaa.

Follow:
Share:

4 Comments

 1. marraskuu 4, 2018 / 9:34 pm

  Hassu. Kaikkihan sinut tietävät. Teidän koti on antanut inspiraatiota lukuisille.

  • joulukuu 2, 2018 / 7:31 pm

   Ehkä tietyissä "piireissä " kyllä. Nyt olen takellellut paikoissa ja tilanteissa, joissa blogeja ei niin ahkerasti seurata. Siksi tuo betoniseinä jaksaa naurattaa: mistä ihmeestä "kaikki" sen tietävät 😀

 2. Anonymous
  marraskuu 6, 2018 / 8:22 am

  Kyllä,samaa mieltä Terhin kanssa,kotisi on The Home!Niin ihanan rouheaa,sopivasti kaikkea ja loistavia kuvia,pidän tavastasi kuvata ja kirjoittaa,kiitos blogistasi!Jään odottamaan kirjaasi…

  • joulukuu 2, 2018 / 7:31 pm

   Olen sanaton kommentistasi! Voi, miten mukava kuulla ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.