Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PARHAAT SIIVOUSVINKKINI

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: KÄRCHER 

Monisataa neliöisen talon siivoamiseen kuluu huolella tehtynä helposti täysi työpäivä. Ihan aiheesta ihmiset isojen omakotitalokohteiden myynti-ilmoituksia kommentoidessaan päivittelevät, kuka tuonkin siivoaa. Kun aika ruuhkavuosien keskellä tuntuu muutenkin olevan kortilla, on taloudellisten syiden lisäksi ihan perusteltua myös ajankäytöllisesti asua hieman pienemmissä neliöissä. 
Ihmiselle, joka viihtyy puhtaassa kodissa, mutta ei juuri innostu siivoamisesta, kaikki vähänkin urakkaa helpottavat niksit ja välineet ovat erittäin tervetulleita. Toistaiseksi yksi taloutemme kannattavimmista investoinneista on ollut robotti-imuri. Imuri käy ahkerasti joka aamu ajastettuna kello kahdeksan imuroimassa pois yön aikana lattialle levittäytyneen karvakerroksen. Kahdesta pohjavillaisesta koirasta karvaa irtoaa ihan käsittämättömän paljon. 
Toinen hintansa väärti siivousväline, joka meiltä löytyy, on Kärcherin tekstiilipesuri. Tekstiilipesuri puhdistaa erittäin tehokkaasti matot, huonekalutekstiilit sekä esimerkiksi auton istuimet. Olohuoneemme painava villamatto sekä villakangaspäällysteinen sohva ovat taaperon sekä koirien myötävaikutuksella saaneet päällensä kaikki mahdolliset (ja mahdottomat) jätökset. Kärcherin tekstiilipesurin suutin suihkuttaa pesuaineliuoksen puhdistettavalle pinnalle ja samalla imuroi lian ja kosteuden pois. Puhdistuksen ansioista sekä matto että sohva ovat vielä usean käyttövuodenkin jälkeen kuin uusia. 
Siivousnikseistä minulle on parhaiten jäänyt mieleen ystäväni vinkki: ”jos on vieraita tulossa eikä mitään muuta ehdi siivota, kiillota hanat.” Saattaa kuulostaa hieman turhanpäiväiseltä, mutta uskomatonta kyllä, kiiltävät hanat varastavat sen verran huomion kaikelta muulta töhnältä, että yleisilme kotona näyttää yllättävän huolitellulta. Tosin, jos lattialla lainehtii taaperon koko leluarsenaali ja puolet vaatekaapin sisällöstä ei yksikään kiiltävä hana riitä viemään huomiota pois kaaoksesta. Nämä on ehkäpä syytä raivata pois silmistä ennen kuin käyttää aikaansa hanojen hinkkaamiseen. 
Miehen paras siivousniksi on niin kutsuttu kahden ämpärin taktiikka. Toisessa ämpärissä on saippuoitu pesuvesi ja toisessa huuhteluvesi. Minun kärsivällisyyteni ei riitä eri ämpärien kanssa puljaamiseen vaan huuhtelen rätin nopeasti hanaveden alla. 
Mikrosementtipintainen lattiamme on suhteellisen helppo pitää puhtaana ihan tavallisella mopilla, mutta suursiivousta seuranneena päivänä koimme aikamoisen herätyksen. Saimme nimittäin testattavaksemme Kärcherin FC 5 Premium -lattiapesurin, joka toimii samalla periaatteella, kuin tekstiilipesurikin pesten ja kuivaten pinnat yhdellä ja samalla vedolla. Kärcheriä testaillessa juuri edellisenä päivänä mopatusta lattiasta irtosi laitteen likavesisäiliöön sellaista kuravettä, että ihan oksetti. 
Alakertamme lattia on siitä kiitollinen, että koirien tassujen mukana ulkoa kulkeutuva sisäänkulkuväylämme kivituhkapöly ei lattialla näy. Olen silloin tällöin ihmetellyt valkoisten sukkien muuttumista harmaiksi hetken aikaa alakerrassa talsittuani, mutta ongelma on korjaantunut vaihtamalla sukat mustiin. Lattiapesuritestin jälkeen meille selvisi, että lattiaan on vuosien aikana pinttynyt kerros hienon hienoa pölyä, joka ei vähän moppia pyöräyttämällä irtoa mihinkään. Toinen minkä poistamiseen lattiapinnoilta on saanut käyttää tosissaan voimaa, on syöttötuolin alla olevat ruokatahrat sekä koirien kuola, jotka ovat kuivuessaan kuin liimaa. Kärcherin lattiapesurilla molemmat irtosivat vaivatta. 

Laite muistuttaa ulkonäöltään ja ääneltään varsi-imuria, mutta on jonkin verran kookkaampi sekä monin verroin painavampi. Kun lattiapesurin pistää päälle lähtee se aika livakasti eteenpäin. Tämä tekee lattianpesusta todella vaivatonta. Sen kun vaan pitää varresta kiinni ja kävelee perässä. Laite syöttää erillisestä säiliöstä puhtaan veden ja pesuaineen mikrokuituteloihin ja voimakas imu kerää lian ja veden erilliseen likavesisäiliöön. Pesun jälkeen lattia jää täysin kuivaksi, mikä on erittäin tervetullut ominaisuus. Märkä mikrosementtilattia on äärimmäisen liukas. Toinen erittäin positiivinen asia vedenkäytöstä tarkan omakotiasujan näkökulmasta on se, että lattiapesuri kuluttaa jopa 85 prosenttia vähemmän vettä verrattuna tavanomaiseen moppiin ja sankoon. Yhdellä säiliöllisellä pesee noin 60 neliön pinta-alan. 
Miehellä oli selkeästi parempi tekniikka pesurin perässä kiemurtelevan sähköjohdon kanssa. Itse onnistuin sotkemaan johdon jalkoihini sekä laitteen alle muutamaan otteeseen. Akkukäyttöinen pesuri olisi varmasti vaivattomampi, mutta mies epäili, että sellaisen teho ei riittäisi kovin moneen neliöön. Kärcheriltä löytyy myös akkukäyttöinen FC3-lattiapesuri, mutta siinä ei ole imuritoimintoa. Toinen asia, mikä mietitytti, oli se, että pyöriviä mikrokuituteloja oli yhden sijasta kaksi vierekkäin. Tämä jätti yhdellä vedolla aina sellaisen sentin kokoisen rannun pesemättä. Tähän on varmasti joku todella looginen selitys, mikä ei vaan tällä järjenjuoksulla avaudu. Todellisuudessa nuo kohdat tuli varmasti pestyä moneen kertaan, kun tepastelimme laitteen kanssa pitkin ja poikin alakertaa. 
Pesurin mukana tulee pullo pesuainetta, jota laitetaan ainoastaan muutama tippa kerrallaan pesuriin sekä telakka, joka kastelee ja puhdistaa mikrokuitutelat käyttövalmiiksi aina ennen lattian pesua. Mikrokuitutelat voi pestä myös pesukoneessa 60 asteessa. 
Yksi ongelma erilaisten laitteiden kanssa on se, että löytyykö niille säilytystilaa. Lattiapesuri osoittautui sen verran tehokkaaksi, että heti testausta seuranneena päivänä mies, joka alun perin suhtautui laitteeseen erittäin skeptisesti, oli raivannut sille kodinhoitohuoneesta tilaa. Lattiapesurin käyttö oli vaivatonta ja pesutulos parempi, kuin osasimme odottaa. Näillä perustein päätimme lunastaa laitteen omaksi.

6 Comments

 1. marraskuu 7, 2018 / 1:27 pm

  Tuo pesuri vaikuttaa kyllä loistavalta! Itse haaveilen sellasesta monitoimivekottimesta, millä voisi tehdä kaikenlaiset pesut samalla laitteella juurikin säilytystilan vuoksi. Ikkunanpesu, tekstiilipesu ja lattianpesu. Joskus olin jo katsovinani että saman merkin höyrypesuri hoitaisi nuo kaikki yhdellä laitteella, mutta siitä on nyt jo aikaa ja mallitkin varmaan muuttuneet. Pitää siis ottaa jossain vaiheessa uusi perehtymiskierros pesureiden ihmeelliseen maailmaan! 🙂

  • joulukuu 2, 2018 / 7:27 pm

   Vielä kun sen vekottiminen mukana tulisi joku, joka hoitaa nuo kaikki hommat 🙂 Itselleni ikkunanpesu on kyllä kaikista kotitöistä kenties se vastenmielisin. Toiseksi vastenmielisin oli lattioiden luuttuaminen, mutta täytyy kyllä todeta, että nyt tuohon hommaan on tarttunut huomattavasti mieluummin.

 2. marraskuu 7, 2018 / 5:21 pm

  Meille kiitos robotti-imuri ja tuo pesuri. Vihaan lattioiden pesemisistä, eikä mies ole siinä sen innokkaampi. Saippua on pirullista pestä pesuhuoneen laatoista.

  • joulukuu 2, 2018 / 7:29 pm

   Robotti-imuri ja tämä pesuri on kyllä hyvä kombo! Me ei edes tajuttu, että tottakai pesurilla voi pestä myös pesuhuoneen laatat. Testattiin ja ihan samanlaista kuravettä sieltäkin irtosi, kuin muualtakin 😀

 3. marraskuu 11, 2018 / 1:11 pm

  Varmasti tehokas siivous-tehokone!
  Lempeitä marraskuun tuulia sinne pohjoiseen!

  • joulukuu 2, 2018 / 7:29 pm

   Lämmin kiitos ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.