UUSI ELÄMÄ VANHOILLE KALUSTEILLE

Kaupallinen yhteistyö: Doorie

Minulla on aina ollut hieman kahtiajakoinen suhtautuminen IKEAn Bestå-kaapistoihin. Kaluste on mielestäni tylsä, mutta käytännöllinen, ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Tästä syystä meiltä, kuten varmasti monelta muultakin löytyy kotoa ainakin yksi Bestå. Olen myös sijoittanut niitä useaan suunnittelemaani kohteeseen varsinkin, jos budjetti on ollut äärimmäisen tiukka. Uskon, että hyvin mitoitetut säilytyskalusteet ovat avain siistiin ja viihtyisään ympäristöön.

Kotimme kaikki Beståt ovat kulkeneet muutossa mukanamme ja ovat edelleen samassa kunnossa kuin kymmenisen vuotta sitten. Ainoastaan ovien saranoita on joutunut kiristelemään muutamaan otteeseen; varsinkin nyt kun minin mielipuuhaa on tehdä tutkimusmatkoja jokaiseen sopivalla korkeudella olevaan kaapistoon.

Edullisissa huonekaluissa on myös se erinomaisen hyvä puoli, että niistä voi huoletta tuunailla oman näköisiä. Tämä myös antaa tavallisesta huonekalulevystä valmistetuille kalusteille huomattavasti pidemmän käyttöiän. Ja onhan se myös vaihtelunhaluiselle edullisempaa ja ekologisempaa: vaikka trendit vaihtuvat, niin kalusteet pysyvät. Tosin kalusteiden ilme voi vaihtua vuosien myötä.

Kotimme ”arkiolohuone” on ollut huoneistamme se, joka on kaikista vähimmällä käytöllä. Välioveton tila sijaitsee betoniseinän ja portaikon takana. Suunnittelimme tilan tv-huoneeksi, mutta yllättävän harvoin sitä on ehtinyt tv:n ääressä istuskella. Ehkäpä tästä syystä huone on jäänyt myös lähes kokonaan sisustamatta. Huoneessa on kuitenkin maailman mukavin sohva, johon joka päivä joku perheenjäsenistämme (tai vieraista) käpertyy halutessaan olla hetken omassa rauhassa. Tuolla sohvalla maatessani olen usein katsellut huoneen tyhjiä seiniä ja miettinyt, että tälle kyllä pitäisi tehdä jotain.

Sohvan lisäksi huoneessa on ollut ainoastaan matala, 180 senttinen valkoinen Bestå. Beståsta tekee tylsän (ja varmaankin myös edullisen) se, että sitä ei ole millään lailla viimeistelty. Kalusteen päädyistä puuttuu päätylevyt sekä kansi. Vaikka pidänkin yksinkertaisesta tyylistä, pidän myös siitä, että suunnittelu ja toteutus on viety loppuun asti.

Vanhan (sekä uuden) Bestån tai Paxin tuunaaminen ja personoiminen omaan tyyliin sopivaksi on ihan älyttömän helppoa. Kaikista helpoimmalla pääsee hankkimalla kaapistoon uudet ovet, päätylevyt sekä tason, jotka on tehty juuri kyseistä kalustetta varten, mittojen mukaan. Kotimainen Doorie toimittaa IKEAn Bestå- ja Pax-kalusteisiin kaikki sopivat osat erittäin kohtuullisella hinnalla. Valikoima on tarkkaan harkittu: Suomessa valmistettujen ovien väriskaala on ajaton ja valikoiman täydentävät vetimet ja helat todella laadukkaita.

Asioiminen Doorien verkkokaupassa on vaivatonta. Hankalinta itselleni oli valinnan vaikeus; miten osata päättää todella ihanasta valikoimasta se mieluisin. Onneksi myös tähän kysymykseen saa varmasti asiakaspalvelusta asiantuntevia vinkkejä. Kaupasta löytyy myös valmiit ovi- ja peitelevysetit (itsellä menee ainakin helposti ajatus jumiin, kun pitää miettiä kuinka monta ovea ja minkä kokoiset peitelevyt ja tasot mihinkin runkoon sopivat), jolloin täytyy ainoastaan tietää, mikä ja minkä kokoinen IKEAn kaluste on (koon voi tarkistaa esimerkiksi IKEAn sivuilta). Palvelukonseptin täydentää todella avulias asiakaspalvelu, joka vastaa kaikkiin kysymyksiin myös viikonloppuisin.

Valmiiden settien lisäksi kaupassa on kaunis valikoima vetimiä ja nuppeja (kuten kuvan messinkiset nupit, jotka meillä on minin vaatekaappien ovissa) sekä mahdollisuus tilata massiivi- ja 20 ja 30 millisiä laminaattipöytälevyjä mittojen mukaan. Myös kaikki tasot valmistetaan Suomessa. Näiden lisäksi Doorielta saa mittojen mukaan tehdyt liukuovet.

Uusimpana sävynä valikoimaan tuli juuri mudan sävyinen setti. Olemme aiemmin maalanneet tv-huoneen seinän Tikkurilan sävyllä Y487 (Piazza), joka sointuu todella kauniisti sävy sävyyn mudan kanssa (tuo mudan sävy on aika lailla sama kuin Tikkurilan V484 (Ajopuu). Tilasin valmiin ovi- ja peitelevysetin (Mud). Kanneksi kaavailin ensin kaikkea mustasta marmorista ruosteiseen teräkseen ja siitä vaaleaan marmoriin (nämäkin olisivat näyttäneet todella upealta), mutta päädyin lopulta samaan sävyyn, kuin peitelevyt ja ovet.

Tuotteet tulivat todella nopeasti. Tämän jälkeen tehtäväksemme jäi ainoastaan vanhojen ovien irrottaminen ja uusien ovien kiinnittämin suoraan vanhoihin saranoihin (Doorielta saa myös saranat, jos hankkii IKEAsta pelkästään uuden kalusteen rungon). Ovien kiinnittämisen jälkeen ruuvasimme päätyihin päätylevyt sekä päällisen. Vetimiä emme tällä kertaa hankkineet, sillä kalusteessa oli kiinni vanhat, hyvin toimivat pomppusalvat. Aikaa Bestån tuunaukseen meni kymmenen minuuttia.

Follow:

12 Comments

  • 12 maaliskuun, 2019 / 6:43 am

   Kaunis kiitos ❤️

 1. 12 maaliskuun, 2019 / 12:04 am

  So beautiful!! I'm loving the color!

  • 12 maaliskuun, 2019 / 6:45 am

   Thank you! this color palette is also one of my favorites.

 2. 12 maaliskuun, 2019 / 7:30 am

  Kaunis lopputulos!

  • 12 maaliskuun, 2019 / 8:16 am

   Lämmin kiitos Kaisa ❤️

 3. 12 maaliskuun, 2019 / 3:01 pm

  Todella kauniin ja harmonisen tunnelman olet onnistunut luomaan tähän tilaan, vau!

  • 13 maaliskuun, 2019 / 8:35 am

   Lämmin kiitos! Pidän itsekin todella paljon lopputuloksesta. Ero entisen ja uuden tunnelman välillä on yllättävän suuri.

 4. Anonymous
  12 maaliskuun, 2019 / 3:55 pm

  Kaunis lopputulos! Kiinnostaisi tietää kuinka paljon tällainen tuunaus maksaa?

 5. 13 maaliskuun, 2019 / 8:39 am

  Kaunis kiitos! Ovi- ja peitelevysetti kustantaa tällä hetkellä 180 senttiseen Bestån 343,50. 31.3 asti Dooriella on tarjous, jossa kaikki Bestå-kalusteiden osat -25%. koodilla MUSTAOVI25.

 6. Anonymous
  17 maaliskuun, 2019 / 6:58 pm

  Hieno lopputulos! Onko tuossa hinnassa myös siis jo kansilevy?
  Mille korkeudelle olette asentaneet kaapiston? Kuinka suuri on lattian ja pohjan väli?

  • 18 maaliskuun, 2019 / 12:18 pm

   Kiitos! Tuo hinta sisältää ovet, sivulevyt ja päällyslevyn Bestå-kaappiin 180 cm (leveys) x 38 cm (korkeus) x 40 cm (syvyys). Asennuskorkeus meillä on 56 cm (lattian ja pohjan väli 16 cm).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.