KOKO SEINÄN LEVYINEN KIRJAHYLLY

Olemme saaneet viimeistelyä muutaman projektin ennen reissua. Yksi näistä on tyhjäksi jäänyt väliseinä. Jaoimme pari vuotta sitten alakerran suuren huoneen kahtia. Toiselle puolelle jäi lastenhuone ja toiselle tv-huone, jonne suunnittelimme koko seinän kokoisen hyllykön.

Hylly toteutettiin rautakaupasta saatavasta valkoisesta hyllylevystä mittojen mukaan. Haasteen suunnittelulle aiheutti seinän kohdalla oleva hormin kotelointi sekä tuloilman seinäventtiili. Ratkaisimme asian tekemällä aina yhdestä hyllyrivistä kymmenen senttiä leveämmän kuin alunperin oli tarkoitus.

Hylly koostuu viidestä 50 senttiä leveästä moduulista, jotka kiinnitettiin yhteen. Yläkerran aulan kirjahylly on jo hyvänaikaa ollut ääriäänmyöten täynnä, joten uudet kirjahankinnat ovat pyörineet epämääräisissä pinoissa milloin missäkin. Nyt on viimein tilaa sijoittaa kirjat hyllyyn. Tilaa on itseasisassa niin runsaasti, että hyllyyn mahtuu myös monenmoisia asetelmia.

Mitä olet mieltä? Onko kirjahylly ihan 90-lukua vai voisitko laittaa olohuoneeseesi jälleen koko seinän levyisen hyllykön?

Birds by Toikka Karjalan laulujoutsen | Iittala*
Birds by Toikka Anna | Iittala

*tuote saatu osana vuosiyhteistyötä

Follow:
Share:

9 Comments

 1. 20 maaliskuun, 2019 / 2:07 pm

  Kotona on ollut kirjahylly viimeiset 15 vuotta. Vähän samalla systeemillä toteutettu.ihanan näköinen.

  • 7 toukokuun, 2019 / 9:40 am

   Meiltäkin on aina löytynyt kirjahylly (kirjoja on todella paljon ja yhdestäkään ei raaski luopua). Tästä tuli nyt ehkä enemmän tällainen kauniiden asioiden esillepano paikka, mutta toimii oikein hyvin muuten niin kolkohkossa tv-huoneessa.

 2. Anonymous
  20 maaliskuun, 2019 / 4:38 pm

  Hei,
  Hyvältä näyttää. Itselleni jäi vain hieman epäselväksi miten juurikin tuo hormi/seinäventtiilin kohta on toteutettu? Jääkö siis hormi jossa venttiili on kuvan ulkopuolelle ja onko hylly tehty yhtä syvänä hormin kanssa?

  • 7 toukokuun, 2019 / 10:06 am

   Hormi/seinäventtiili jää kuvan ulkopuolelle (hyllyssä on yhteensä viisi pystylokeroa). Olemme jakaneet huoneen aikaisemmin kahtia, jolloin suurin osa hormista jäi toiseen huoneeseen. Laitoimme hyllyn taakse seinään koolauksen, jolloin hyllyn takalevy tuli samaan tasoon tälle puolelle huonetta muutaman sentin ulkonevan hormin kanssa. Sahasimme hyllyn takalevyyn venttiilin liitännän kokoisen reiän jolloin seinäventtiilin sai asennettua suoraan samaan kohtaan, jossa se alunperin oli (jää hyllyn vasemman yläkulman lokeroon).

 3. Anonymous
  26 maaliskuun, 2019 / 11:06 am

  Voi miten ihana ratkaisu ja hyvin toteutettu! Itse en kirjahyllyä kaipaa eikä seinätilaa olisikaan mutta sinun mallisi on kyllä hieno. Olen kirjojen ystävä ja joudun tosiaan pinoilemaan sinne tänne kammottavia kasoja mutta minkäs teet! Sisustuslehtien kanssa sama juttu kun ei tahdo tila riittää ja intohimo ei millään sammu lehtien lukemiseen. Kiitos blogistasi,on kiinnostava.

  • 7 toukokuun, 2019 / 10:07 am

   Lämmin kiitos kommentistasi. Minulla on myös tapana tehdä niitä kirja ja lehtipinoja sinne tänne vaikka hyllytilaakin olisi metri tolkulla. Toisaalta, ne luovat mielestäni mukavaa kodikkuutta (vaikka näihin kuviin tuleekin pinot aina raivattua piiloon).

 4. Anonymous
  31 maaliskuun, 2019 / 11:10 am

  Voisin laittaa ja olen laittanut, koska kirjoja on parin ison seinän tarpeiksi. 🙂 Kauniin ilmava layout, vaikka hyllyvälistä huomaakin, että tämä ei ole kirjoille.

  • 7 toukokuun, 2019 / 10:08 am

   Tämä tosiaan on vähän enemmän tällainen kauniiden asetelmien hyllykkö. Yläkerran aulassa meillä on paremmin kirjoille sopiva hylly.

 5. NN
  19 kesäkuun, 2021 / 10:55 pm

  Minkä merkin modulit nämä ovat? Eikö tosiaan ole reikiä noissa sivussa hyllytasojen siirtämiselle? Näyttää näin paljon siistimmältä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.