LASTENHUONEEN REMONTTI OSA II

Tiedättekö sen tunteen, kun on urakoinut oikein kunnolla ja matkanvarrella eteen sattuneista haasteista huolimatta on vihdoin ja viimein valmista. Itsellä kaksi tällaista isoa projektia on saatu päätökseen lähes yhtä aikaa: Festive-kirja sekä lastenhuoneen remontti.   Kummankin työstäminen alkoi hetkellä, jolloin ihan perusasioidenkin tekiminen tuntui äärimmäisen työläältä. Mutta sitä sanotaan, että liike on lääke ja voin täysin allekirjoittaa tämän. Pieni liike on työntänyt lempeästi eteen päin ja nyt kun katselee olkansa yli menneitä voi vain ihmetellä, mitä kaikkea onkaan saanut aikaan. Liikkeen lisäksi työhön uppoutuminen on toiminut mitä parhaimpana terapiana.   Sydäntä lämmittävää on ollut myös seurata pienen pojan intoa oman huoneen valmistumisesta. Lähtötilanne oli se, että ystäväni perheen lasten leikit olivat vallanneet olohuoneen: jokainen talon neljästä makuuhuoneesta oli enemmän tai vähemmän rempallaan.   

  Ensi syksynä esikoulun aloittavan pojan toiveena oli, että hän saisi huoneen, jossa olisi ison pojan sänky ja pitkän tason, jossa olisi tilaa rakennella legoja. Lisäksi järjestelmällinen poika toivoi kaappeja, joihin saisi järjestettyä tavarat, niin ettei sisarukset pääse sotkemaan järjestystä. Ratkaisin kaksi jälkimmäistä asiaa suunnittelemalla koko seinän levyisen, 60 senttiä syvän kaapiston Cello-keittiömalliston tuotteilla. Keskelle kaapistoa sijoitettiin 160 senttinen pöytälevy, jossa on tarpeeksi tilaa parinkin lapsen puuhastella vierekkäin: rakentaa legoja, piirtää sekä askarrella. Myöhemmin pöydällä on hyvin tilaa myös pienen koululaisen tehdä tehtäviään. Pojan toiveesta kaapisto viimeistellään vielä kultaisilla nupeilla. Perheen äidillä oli huoneen suhteen ainoastaan yksi toive: kunhan siitä tulee sellainen, ettei sitä tarvitse juuri muuttaa seuraavaan kymmeneen vuoteen.   Huonossa kunnossa oleva katto uusittiin kokonaan puuvalmiilla sormipaneelilla, joka käsiteltiin Osmo Colorin puuvahalla sävy Koivu. Lattia päällystettiin kovaa kulutusta kestävällä ja ääntä vaimentavalla Cello Helsinki -vinyylilankulla. Kaikki huoneen seinät maalattiin Cello Feel -sisustusmaalilla (sävyt T1373 ja T1476). Lisäksi kaapistoon tehtiin ilmettä antamaan viistomaalaukset Cello Cristal Aqua -kalustemaalilla (T1476). Kaapistoon maalattua viistolinjaa jatkettiin sahaamalla valkoisesta melamiinilevystä peitelevy, joka muodosti pöytäsyvennykseen ikään kuin talon harjan. Lisäksi perheen äiti suunnitteli huoneeseen sängyn, jonka alla on tilaa säilyttää kirjoja ja joka toimii päiväsaikaan myös rentona löhöilypaikkana. Sänky toteutettiin vanerista.  

  Aktiivinen poika halusi huoneeseensa myös tilan, missä temppuilla. Huoneen yksi seinistä tapetoitiin K-Raudasta saatavalla Eco-malliston Black and White 6070 -tapetilla ja tapetin päälle asennettiin kahdet puolapuut. Kattoon asennettiin lisäksi voimistelurenkaat. Remontin toteutti K-Raudan Remonttimestari.   Lastenhuoneen remontti aloitettiin tammikuussa ja saatiin viimein tällä viikolla päätökseen. Samaan aikaan talossa tehtiin muutakin remonttia, mikä muun elämän ohella vaikutti merkittävästi siihen, että työ valmistui hitaasti. Vanhassa talossa tulee helposti yllätyksiä vastaan. Tällä kertaa suurimman päänsäryn aiheutti sängyn takana oleva seinä, joka halkesi kerta toisensa jälkeen levytyksen saumakohdasta. Seinää paklattiin ja hiottiin niin monta kertaa, että lopulta kaikki sekosivat jo laskuissa. Lopulta yleisilmeestä saatiin vanhan talon kiemurat huomioon ottaen oikein siisti. 

KATSO MYÖS: LASTENHUONEEN REMONTTI OSA I

Follow:

4 Comments

 1. Sari
  8 huhtikuun, 2019 / 8:45 pm

  Aivan upea kokonaisuus! Mistä ovat kauniit tekstiilit? Varsinkin torkkupeitto sykähdyttää. <3

  • 7 toukokuun, 2019 / 9:27 am

   Lämmin kiitos <3 Tekstiilit ovat Granitista.

 2. 9 huhtikuun, 2019 / 8:47 am

  Kaunis ja rauhallinen huone, hyvin olet onnistunut suunnittelussa sekä toteutuksessa. Tuo sänky lokeroineen on erityisen kiva ja varmasti kätevä.

  • 7 toukokuun, 2019 / 9:28 am

   Kaunis kiitos kommentistasi <3 Oli niin ihana katsella, kuinka pieni poika seurasi suunnitelmia ja toteutusta hyvin tarkkaan. Ja parasta oli, että lopputulos oli mieluinen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.