4 TOIMIVAA IDEAA JOULUSISUSTUKSEEN

En myönnä olevani mitenkään intohimoinen sesonkisisustaja. Kotonamme on lähes aina samat tekstiilit ja tavarat oli vuoden aika sitten kesä tai talvi. Ehkä parhaiten kuluva vuodenaika näkyy kukissa, joita ruokapöydällämme on maljakossa lähes aina. Kesällä on ihana tehdä rönsyileviä kimppuja luonnosta löytyvistä materiaaleista ja talvisin vaaseissa on yleensä jotain vihreää: pistaasia, eukalyptusta tai havuja. Mikäli talvikimpusta haluaa tehdä hieman juhlavamman riittää, kun lisää vihreän joukkoon muutaman leikkokukan.   Joulunaika tekee pienen poikkeuksen. Vaikka koristeiden runsaus ei millään lailla hyökkääkään silmille, tykkään joka vuosi keksiä jonkun uuden elementin, jolla piristää kynttilöiden ohella vuoden pimeintä aikaa. Yhtenä jouluna betoniseinällä keikkui piha-aidastamme napsaistu kolmemetrinen kuusen oksa. Myöhempinä vuosina emme ole enää raaskineet enempää riipiä aitaa ja havun tuoksua ovat tuoneet kranssit.

JOULUINEN DIY: HELPPO PIENOISMAAILMA

Joulusisustus saa olla juuri niin minimalistinen, runsas, väritön tai värikäs, kun itsestä tuntuu hyvältä. Alla olevat vinkit ja ideat toimivat kuitenkin aika yleispätevästi oli oma maku sitten minkälainen tahansa.

1. JOULUTUNNELMA ALKAA ETEISESTÄ

Sijoita eteisen lipaston päälle pieni jouluasetelma, kukkia ja kynttilöitä. Kaunis sisäänkäynti ilahduttaa joka kerta kotiin tullessa ja antaa viitteitä, että muissa tiloissa jatkuu samanlainen tunnelma.

2. JOULUKOTI SYNTYY TUOKSUISTA

Havun tuoksu sisätiloissa tuo lähes varmasti mieleen joulun. Lisää kattaukseen ja kransseihin kokonaisia kanelitankoja ja kukkakimppuun ylipitkiä rosmariinin oksia.

3. JOULU JA KUKAT KUULUVAT EROTTAMATTOMASTI YHTEEN

Koti on helppo virittää juhlaan kukkasin. Perinteisten joulukukkien kanssa sulassa sovussa voi olla mitä vaan vaikka vaasillinen kuivia talventörröttäjiä.

4. TEKSTIILIT VIIMEISTELEVÄT TUNNELMAN

Jos et laillani halua kerätä kaappeihin vain kerran vuodessa käytettäviä joulutekstiilejä, käy läpi jo olemassa olevat. Itse tuon joka vuosi saunatuvasta harmaat Iittalan Taika-tyynyt ja pellavahuovan olohuoneen sohvalle. Näinkin pieni muutos tekee tilan tunnelmasta jouluisamman.

Millä tavalla joulu näkyy sinun kotonasi? Oletko todellinen jouluttaja, joka vaihtaa kaikki tekstiilit verhoista lähtien vai minimalisti, jolle joulu on enemmänkin sisäinen mielentila? Vai jotain tältä väliltä?

P.S. Torstain postauksessa kerron, miltä näyttää joulu 2019.

LUE MYÖS: VAIHTOEHTO JOULUKUUSELLE

LAHJAIDEOITA

Toisen turhake on toisen lahja
Edullinen joulukukka kauniissa purkissa
Itse tehty sitruunainen hunajakuorinta
Piparikranssi – Joulun kaunein ruokalahja
Mitä lahjaksi – joululahjavinkit perheelle ja läheisille

JOULURESEPTEJÄ

Joulukakku ja koristeluohjeet
Juuston paras ystävä – Jouluinen tomaattihillo-resepti
Joulun paras glögi
Maukas ja mehevä rommikakku
Helppo ja hyvä saaristolaisleipä
Ei niin perinteinen riisipuuro
Suussa sulavat juustokeksit

DIY

Moderni himmeli messinkiputkesta
Vaihtoehto perinteiselle jäälyhdylle
Pienen huopakorin askarteluohjeet

Follow:

2 Comments

  1. Anonymous
    3 joulukuun, 2019 / 11:41 am

    Kotisi on niin kaunis ja jotenkin rauhoittava. Toden totta, yksi havukranssi tai oksa tekee joulun tunnelmaa, itsekin pidän hyvin yksinkertaisista asioista, en kaipaa runsautta kotiini. Minulle joulun ykkösväri on harmaa sen kaikissa eri sävyissä. Kotisi takka on huikean ihana!

    • 3 joulukuun, 2019 / 12:15 pm

      Lämmin kiitos, kun jätit kommentin <3 Olen kovin iloinen, että se rauha välittyy myös sinne ruudun toiselle puolen. Se on juuri sitä, mitä kodilta itse kaipaan. Se minkä kukakin mieltää rauhoittavaksi miljööksi on tietenkin makuasia. Itselle se on yksinkertaisuus, pehmeä sävymaailma ja lämpöä tilaan tuovat puunsävyt sekä huonekasvit. Niin ja joulunaikaan touksua ympärilleen levittävä havukranssi tai oksa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.