MARMOROITUJEN PÄÄSIÄISMUNIEN OHJE

Kuluneena kolmena vuotena juuri pääsiäisen aikoihin on tapahtunut isoja asioita. Toiset iloisia ja toiset surullisia. Yhtä kaikki, niiden jälkeen mikään ei ole ollut niin kuin ennen.

Minulta on usein kysytty, miten elämää eniten vavisuttavasta tapahtumasta selviää. Vai selviääkö?

Tähän liittyvä teksti on ollut kirjoituspöydälläni nyt useamman viikon ajan. Olen jäänyt jumiin kohtaan, jossa kerron, että omia pelkoja kohdatessa (kuvitelmissa tai oikeasti) ei välttämättä tuo kovin paljon lohtua, kun sanon, että kaikesta selviää (ei siksi, että olisi jotenkin muita vahvempi, vaan koska on vain pakko).

Vaikka oma murhe olisi kuinka syvä, muu elämä jatkaa omaa elämää vavisuttaneen tapahtuman jälkeen kulkuaan, ja niin uskomattomalta, kuin se kuulostaakin, siihen menoon alkaa jossain vaiheessa sovittamaan pikkuhiljaa myös omia askeliaan.

Ensin hieman haparoiden (tämä maailma osaa kyllä antaa sellaisia tällejä, ettei sieltä kanveesista, lukua laskiessaan, välttämättä edes uskalla heti nousta ylös). Mutta askel askeleelta ja vaikka kuinka hitaasti eteen päin kuitenkin.

Luin joskus, että ihminen pärjää useita viikkoja syömättä ja juomattakin useamman päivän, mutta ilman toivoa ihminen ei selviä päivääkään.

Toivo ja se että huomioi kaiken ympärillä olevan hyvän ja kauniin (on se sitten vaikka vaan se, että pääsi tänä aamuna ylös sängystä) oikeasti auttaa ja lupaan, että joku päivä ei enää tunnu ihan yhtä pahalta.

Elämän suuret kriisit voivat antaa tilaa ja mahdollisuuden myös jollekin uudelle. Tai jollekin, josta on haaveillut pitkään.

Minut piti lapsemme kuoleman jälkeen liikkeessä kirja-projekti, jonka tuotosta suurin osa lahjoitettiin Keskoslasten vanhempien yhdistyksen Kevyt ry:n toimintaan.

Tässä yksi kirjassa julkaistu helppo diy, joka sopii erinomaisesti pääsiäistä edeltävään viikonloppuun.

DIY MARMOROINTI

(noin 15 min + kuivumiseen kuluva aika)

vati
kynsilakkaa (yksi tai useampi)
vettä
hammas- tai grillitikku
tyhjennettyjä munia tai askartelumunia

  1. Ota laakea vati ja täytä noin ⅓ siitä vedellä.
  2. Ripottele kynsilakkaa veteen. On hyvä, että tipautat kynsilakkaa vähän myös jo kaatamiesi kynsilakkapisaroiden päälle, näin varmistat kauneimmat marmorointikuviot.
  3. Pyörittele puisella tikulla veden pintaa niin, että kynsilakkapisarat hajoavat hieman.
  4. Kasta marmoroitava esine veteen ja liu’uta sitä vedessä ympäri siten, että kaikki kynsilakka tarttuu esineeseen (kannattaa käyttää kumihanskoja, jottei marmoroi samalla käsiään.
  5. Nosta marmoroitu muna kuivumaan (kynsilakka kuivuu todella nopeasti).

Tällä tekniikalla voit marmoroida esimerkiksi munia, ilmapalloja, paperia ja astioita. Huomioi kuitenkin, että marmoroidut astiat eivät sovellu elintarvikekäyttöön.

Kuvassa oleva musta muna on maalattu kalkkimaalilla. Ohje on julkaistu alun perin kirjassa Festive (Kustantaja Dream Cozy).

Follow:
Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *