KAVERIA EI JÄTETÄ

Kaupallinen yhteistyö: Hakola

Ensimmäinen design-hankintani oli Eero Aarnion Puppy. Olin juuri kohdannut ensimmäisen suuren suruni ja saatellut koiravanhukseni viimeiselle matkalleen. Kaipasin koiraani syvästi ja niin sentimentaaliselta, kuin se saattaa kuulostaa, Puppyn jämäkkä ja hieman koominen hahmo auttoi minua käsittelemään luopumisen vaikeudesta pintaan nousseita menetyksen tunteita.

Kuuluun siihen ihmisryhmään, jolle muistoesineillä on suuri merkitys. On kyse sitten ilosta tai surusta.

Surressa kaipuun ja ikävän terävimmät kulmat muuttuvat hieman pyöreämmiksi muistoesineen läheisyydessä. 

Myös elämän suurista merkkipaaluista muistuttavat esineet kertovat omaa tarinaansa niistä hetkistä, jolloin ilo ja onni ovat olleet ylimmillään. Näitä esineitä minulle edustavat kolmekymmentä vuotis lahjaksi saamani Uten Silo sekä häälahjaksi saatu ruokapöytä.

Muistojen lisäksi myös kaikille muille design-hankinnoilleni löytyy yhteinen nimittäjä: ne ovat olleet pitkään harkinnassa ja ne edustavat jotain arvoa, elämänvaihetta tai saavutusta, jota olen pitänyt tärkeänä. 

Tärkein arvo, joka omia hankintoja on ohjannut, on kotimaisuus. Valitsemalla kotimaisia vaihtoehtoja, olen voinut omalta osaltani vaikuttaa siihen, että suomalainen muotoilu, tuotanto ja käsityöperinteet jatkuvat myös jälkipolville. Nyt korona-kriisin aikaan, jos koskaan, meidän kaikkien olisi äärimmäisen tärkeää suosia kotimaista työtä.

AIHEESTA LISÄÄ: HARKITTUJA OSTOPÄÄTÖKSIÄ ON HELPPO TEHDÄ

Hetki sitten uutisoitiin, että korona on lisännyt kotimaisen ruoan kysyntää jopa kymmeniä prosentteja. Tämä on hyvä uutinen niin meille kuin kotimaiselle elintarviketeollisuudelle. 

Tällä hetkellä suurimmassa kriisissä ovat ravintoloitsijat ja kivijalkamyymälät. Lamaantumisen sijaan tilanne on vaatinut uusia ideoita ja luovia konsepteja, sopeutumista uusiin olosuhteisiin. Todella nopeassa tahdissa monet yritykset ovat yhdistäneet voimansa ja keksineet uusia palvelumalleja, joilla turvata toimintansa.  

Kannanottona suomalaisen muotoilun, tuotannon ja käsityöperinteen puolesta avasi pohjalainen designyritys Hakola verkkokauppansa ilmaiseksi myyntikanavaksi koronakriisistä kärsineille, korkeatasoisille suomalaisille designtuotteille, joiden kaupankäynti on nyt kivijalassa romahtanut. 

Hakola on aiemmin määritellyt missiokseen olla maailman reiluin ja rehellisin designbrändi. Tämä on se teko, jolla missio nyt viimeistään lunastuu. Hakolan Ystävät-mallistoon kuratoitu kokoelma korkeatasoista, kotimaassa tuotettua suomalaista muotoilua. 

Nyt jos koskaan on tärkeää pitää yhtä.

AIHEESTA LISÄÄ: TIEDÄ MISTÄ TAVARASI OVAT KOTOISIN

Ystävät-malliston tuotteet on valikoituneet kotimaisilta toimijoilta, jotka jakavat Hakolan kanssa samanlaisen arvomaailman. Mallistoon tutustuessani minua ilahdutti huomata, että samoin arvo perustein on valikoitunut myös suurin osa oman kotimme design-tuotteista.

Puppyn ohella yksi pidempiaikainen matkakumppani on Himmeen Toad-pöytävalaisin, joka on valaissut makuuhuonettamme aina iltaisin talomme valmistumisesta lähtien. Toad edustaa mielestäni täydellistä muotoiltua: se on todella ajaton ja erittäin funktionaalinen (suupuhallettu valaisinkupu luo todella miellyttävän ja pehmeän valon ympärilleen). 

Malliston tuotteista uusinta hankintaa kotonamme edustaa Lokalin Vino-peili. Olin haaveillut peilistä jo edelliseen kotiimme, mutta sille ei ollut oikein sopivaa paikkaa. Pari vuotta sitten mies yllätti ja toi peilin lahjaksi. Tällä hetkellä se ilahduttaa joka päivä kaappivanhuksen kaverina tuvassamme. Peilin nerokas rakenne takaa sen, että peilistä näkyvä heijastuma on joko kerta erilainen riippuen siitä, missä kulmassa itse seisoo. 

Mallistosta löytyy myös Lapuan Kankureiden tuotteita, joita omassa kodistamme on niin keittiössä kuin kylpyhuoneessa. Suomessa kudotut ja valmistetut  pellavatuotteet ovat erittäin laaduikkaita enkä ole löytänyt kauniimpaa pöytäliinaa kuin Lapuan Kankureiden Usva, joka vilahti Festivessäkin useammassa kuvassa.

Myös Hakolaa löytyy kodistamme lähes joka huoneesta. Jurvan kunnassa Etelä-Pohjanmaalla käsityönä valmistetuilla tuotteilla on pitkät perinteet, jotka juontavat juurensa aina 1800-luvulle asti, jolloin puusepäntaito siirtyi isältä pojalle. Edelleen kaikki huonekalut syntyvät Hakolalla työskentelevien ompelijoiden, verhoilijoiden, puuseppien sekä muiden paikallisten ammattilaisten yhteistyönä. Uusimpana hankintana meillä on Riippu-hylly, joka toimii kauniina ja käytännöllisenä näkösuojana korkeissa ikkunoissa.

Näihin kaikkiin mainitsemiini tuotteisiin minulla on hyvin henkilökohtainen side. Ne edustavat oman elämäni eri aikakausia ja monet niistä ovat kulkeneet mukanani osoitteesta toiseen.

Kuten kaksikymmentä vuotta sitten hankittu Aarnion Puppy, joka ilahduttaa tällä hetkellä lastenhuoneessa kaksivuotiastamme (ja tuo minulle edelleen mieleen kaikki ne seikkailut, joita sain Ronja-koiran kanssa kokea).

P.S. Jokainen yli 500 € arvosta Hakolan Ystävät -mallistoa ostanut asiakas saa R-collectionin oranssin tai harmaan Hakola-collegen kaupan päälle, (niin kauan kuin paitoja riittää).

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.