JOULUKUKKA TUNTEMATTOMALTA

Minulla on vuosien aikana ollut hyvin harvoja jouluperinteitä. Kaksi asiaa olen kuitenkin muutamien vain joulunaikaan leivottavien kakkujen lisäksi tehnyt lähes vuosittain: vienyt koirien kanssa lahjoituksen eläinten joulupataan ja ostanut kukan yksinäiselle vanhukselle. Minusta on mukavaa, että kukan voi valita itse. Tämä tekee kukkalahjasta jotenkin vielä henkilökohtaisemman. Mukaan voi myös kirjoittaa oman joulutervehdyksensä. Lahjoittaja ja lahjan saaja pysyvät kuitenkin anonyymeinä.

Tänä vuonna Home Instead Seniorihoivan -joulukukkakampanja kulkee nimellä ”Ole joulupukkina seniorille”. Kampanjaan osallistuvat Home Instead Seniorihoivan kanssa yhteistyössä kaupunkien kotihoidot, vanhuspalvelut ja järjestöt Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lahdessa ja Tampereella. Tahot ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi yksinäisiä ja vähävaraisia vanhuksia, jotka erityisesti ilahtuvat siitä, että joku muistaa. Joulukukkia voi lahjoittaa 13.11. – 17.12.2017 välisenä aikana kampanjaan kuuluvissa kukkaliikkeissä.

Viime vuonna olin kukkalahjoituksen kanssa hieman liian myöhään liikenteessä. Kampanja oli kyllä edelleen voimassa, mutta kaikki tarvittavat kukat olivat jo lahjoitettu. Tämä oli tosin erittäin positiivinen ongelma. Silti asia jäi vaivaamaan ja ajattelinkin tänä vuonna tehdä tuon kampanjan kautta ostetun lahjoitetun kukan lisäksi myös omat kukkaterveiseni kaikille niille tahoille, jotka ovat meitä tänä vuonna erityisesti koskettaneet.
Kastehelmi-purkki, mattakirkas | Iittala*

*merkitty tuote saatu osana vuosiyhteistyötä.
Follow:

4 Comments

 1. Anonymous
  5 joulukuun, 2017 / 8:21 am

  Työskentelen kotihoidossa ja on ihana viedä näitä kukkalähetyksiä vanhuksille.
  Korteissa on hauskoja ja persoonallisia tervehdyksiä.
  Hauskaa on myös se kun kukkakaupassa olevassa kortissa on kukansaajan nimi ja ikä, niin useat laittavat oman ikänsä korttiin:)

  Osallistun myös itse vuosittain kampanjaan. Tänään aion mennä ostamaan joulukukan.

  • 7 joulukuun, 2017 / 12:51 pm

   Voi miten mukava kuulla ihan käytännön kokemuksia noista kukkalähetysten viemisistä. Hauska juttu myös tuo iän merkitseminen korttiin. Itse aina laitan jouluterveiset koko meidän perheeltä nimineen, mutta nyt tänä vuonna lisäsin myös meidän minin (7 kuukautta) iän korttiin 😀

 2. 5 joulukuun, 2017 / 9:24 am

  Onpa ihana idea ja varmasti tulee itellekkin heti kiva joulu mieli 🙂

  Oikein ihanaa joulunodotusta sinne <3

  • 7 joulukuun, 2017 / 12:52 pm

   Tällaiset pienet muistamiset tuntuvat todella merkityksellisiltä itselle. Voin vain kuvitella, miten suuri ne tuntuvat niille, joita ei välttämättä juuri kukaan muista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.