JOULUN PARAS GLÖGIRESEPTI

Kävin tutustumassa Eckerö Linen järjestämään ja Aki Wahlmanin luotsaamaan Makuja merellä ruoka-akatemiaan. Kaikille risteilymatkustajille avoimen ruoka-akatemian ensimmäisen luennon syksyllä piti Satokausikalenterista tuttu Samuli Karjula, joka kertoi kuulijoille satokausiajattelun hyödyntämisestä ammattikeittiössä ja sen merkityksestä suomalaiselle ruokakulttuurille. Tällä kertaa äänessä oli Pipsa Hurmerinta, joka paljasti parhaat ruokavinkkinsä jouluun sekä ammattikeittiön salaisuudet jouluvalmisteluja helpottamaan. Pipsa sivusi puheenvuorossaan myös tämän hetken ruokatrendejä. Näistä tarkemmin blogissa vielä ensi viikolla.

Yksi hivenen erikoinen trendi on shampanjan ja sipsien yhdistäminen. Toki sipsit dipataan smetanaan ja kaviaariin, mutta yhtä kaikki, yhdistelmä on mukavan rento. Hivenen vähemmän glamourin yhdistelmästä tekee, jos kaviaarin vaihtaa ihan kotimaiseen mätiin. Vaikka shampanja mielletään hyvin elitistiseksi, on hyvän shampanjan ja hyvän kuohuviinin hintaero yllättävän pieni tai saattaa jopa monessa tapauksessa kääntyä shampanjan eduksi. Esimerkiksi André Clouet’n shampanjatalo tekee laadukasta, hivenen viinimäistä shampanjaa, jonka pullohinta on erittäin alhainen. Tämä johtuu siitä, että pullojen hinnoissa ei ole lainkaan markkinointikuluja, sillä shampanjoita ei mainosteta lainkaan. Silti Andrén shampanjat ovat vuosi toisensa jälkeen naapurimaamme Ruotsin suosituimpia. 
Jos ei jostain syystä innostu sipsi ja shampanja -yhdistelmästä, voi 100-vuotiaan Suomen kunniaksi keitellä myös Pipsan rakkaimman glögiresepin, josta innostuu varmasti. Glögin salaisuus piilee viidessä mustapippurissa, jotka tuovat hivenen sangriamaiseen glögiin mukavan vivahteen. Tässä siis joulun paras glögiresepti a’ la Pipsa Hurmerinta olkaat hyvät:
Joulun paras glögi
2,5 dl sokeria
2,5 dl vettä
1-2 pulloa punaviiniä (viinin määrä riippuu siitä, kuinka makeasta glögistä pidät)
1-2 tähtianista
2 kanelitankoa
2 kokonaista kardemummaa
2 neilikkaa
5 kokonaista mustapippuria
sitruuna ja appelsiini viipaleita

1. Keitä vesi ja sokeri siirapiksi kasarissa.

2. Lisää kasariin pullollinen tai kaksi halpaa punaviiniä sekä mausteet.

3. Anna lämmetä (älä kiehuta).

4. Lisää lopuksi sitruunan ja appelsiini viipaleita.
Tools-kasari | Iittala*
*merkitty tuote saatu osana vuosiyhteistyötä
Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.