SITRUUNAINEN HUNAJAKUORINTA ITSELLE TAI LAHJAKSI

Viime viikolla pohdin, voiko käytetyn tavaran antaa lahjaksi. Aamupostin julkaiseman Tori.fi:n teettämän kyselyn mukaan käytetty joululahja ei aiheuta saajalleen pettymystä: peräti 80 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että käytetty lahja ei ole ongelma. Kunhan lahja on saajansa toiveiden mukainen. Vastaajista 40 prosenttia on itsekin antanut käytettyä tavaraa lahjaksi. Artikkelin mukaan kierrätys ja käytetyn tavaran kauppa ovat lyöneet läpi Suomessa, mikä näkyy ilahduttavasti myös joulunvietossa.

Samaan kategoriaan menevät myös itse tehdyt lahjat. Itse tehty lahja on mielestäni aina aika takuuvarma valinta, kunhan se on tarpeellinen tai käytännöllinen. Tällainen lahja tuntuu aina todella henkilökohtaiselta ja mikä parasta, sen voi räätälöidä juuri saajansa näköiseksi. Itse tehty lahja sopii myös aina käytettävissä olevaan budjettiin. Lahja voi olla niin aineellista kuin aineetonta: lahjaksi voi antaa niin villasukat kuin lastenhoito- tai siivousapua.

Kauniiseen purkkiin pakattu itse tehty hunajakuorinta ilahduttaa varmasti monenlaista lahjan saajaa. Kuorintavoiteen ainekset löytynevät melko varmasti jos ei suoraan omasta keittiöstä niin lähikaupasta ainakin.

Hunajakuorinta


1/2 hunajaa
1/2 kookosöljyä
hyppysellinen karkeaa suolaa
raastettua sitruunan kuorta (luomu)


Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi voiteeksi. Hiero kuorintavoide kostealle iholle hellävaraisesi pyörivin liikkein. Voit levittää kuorinnan koko vartalolle. Vaikutusta tehostaaksesi voit istahtaa hetkeksi saunan lämpöön ja antaa kuorinnan pehmetä. Pese lopuksi kuorintavoide huolellisesti pois.


EDIT: Hunajakuorinta säilyy useamman kuukauden (älä päästä purkkiin vettä).



Kastehelmi-purkki, mattakirkas | Iittala*


*merkitty tuote saatu osana vuosiyhteistyötä.
Follow:

7 Comments

 1. 7 joulukuun, 2017 / 9:52 pm

  Eikä! Ihanaa! Pelastit juuri mun joululahjapaniikin!
  Olin haaveillut tekeväni lahjaksi nimenomaan kuorintoja vanhoihin pilttipurkkeihin – en vaan löytänyt mistään sopivan freesiä reseptiä. Tämä lähtee ehdottomasti kokeluun 😊
  Mitä muuten tarkoitetaan karkealla suolalla? Ei siis perus suolaa, kenties merisuola olisi sopiva?
  Joka tapauksessa kiitokset mahtavasta ideasta ❤️

  • 8 joulukuun, 2017 / 5:16 am

   Ihan huippua, että olit juuri etsinyt sopivaa reseptiä! Suola voi olla hienoa tai karkeaa: riippuen siitä, miten kuorivaa vuoteesta haluaa. Koko vartalolle tarkoitetussa kuorinnassa suola saa olla suhteellisen hienojakoistakin. Suolan voi myös korvata sokerilla tai kahvinpuruilla (kahvinpurujen kanssa jättäisin sitruunan pois). Laitoin itse karkeaa suolaa suolamyllyyn ja säädin terän niin, että karkeus oli mielestäni sopivaa. Suolaa voi hienontaa myös morttelissa 🙂

 2. 8 joulukuun, 2017 / 2:35 pm

  Okei, kokeillaan! Kiitos Maja ja mukavaa joulun odotusta 😊

 3. Anonymous
  24 marraskuun, 2018 / 9:47 am

  Puolikas mikä? Puoli desia vai puoli lusikallista?

  • 24 marraskuun, 2018 / 10:51 am

   Esimerkiksi puoli desiä toista ja puoli desiä toista. Silloin valmista tavaraa tulee desi.

  • 16 syyskuun, 2019 / 10:46 am

   Tämä säilyy useamman kuukauden. Käytettäessä varottava, ettei purkkiin pääse vettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.