Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ELÄMÄÄN MAHTUU MONENLAISIA JOULUJA + ARVONTA

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: IITTALA

Marraskuu on vaihtumassa joulukuuksi kuin varkain. Istun hämärässä keittiön pöydän äärellä ja nautin hetken hiljaisuudesta, jonka rikkoo ainoastaan silloin tällöin vienosti kuuluva uninen tuhina. Ääni lähtee koirista, jotka ovat käpertyneet lempipaikalleen takan eteen.

Pihalla tuikkii lehtikuuseen eilen sytyttämäni kausivalot. Parin päivän päästä niitä saa taas kutsua niiden oikealla nimellä.

Joulukuu on monella tapaa maagista aikaa. Vastaiskuna joka puolelta puskevalle kiireelle olen pyhittänyt viime joulut sellaiselle raukean viipyilevälle rauhalle. Se on kuukausi, jolloin välttelen viimeiseen saakka ihmisvilinää ja kauppakeskuksissa liian kovaa raikuvien tarjousten ja joululaulujen sekamelskaa.

Joulukuu tuoksuu piparilta ja kuusen havuilta. Sekä joltain selittämättömältä, jonka pystyy aistimaan ainoastaan juuri heränneenä.

Oman elämäni varrelle on mahtunut monenlaisia jouluja. Jouluja sukulaisten ympäröimänä sekä aattoja maapallon toisella puolella. Olen viettänyt joulua ystävien kanssa sekä yksin kotona. Yhtä kaikki, jokaisesta joulusta on jäänyt jokin muisto. Se saattaa olla hyvinkin kepeä ja joskus myös todella kipeä. Yhteistä kaikille jouluille on se, että se tulee joka vuosi. Mikäli tämä tieto ahdistaa, lohduttavinta on se, että ainakin joissain määrin voi itse vaikuttaa millaisella asenteella sen ottaa vastaan.

Viime jouluuni liittyi odotusta ja rakkautta. Ehkäpä siitä syystä joulu oli punainen. Puuhailin koko joulukuun pieniä jouluisia askareita ja olin hyvin, hyvin onnellinen. Tänä vuonna otin tietoisesti varaslähdön jouluvalmisteluihin jo marraskuussa. Jouluvalmisteluilla en tarkoita sellaista to-do-listaa, joka pitää pakonomaisesti suorittaa ennen kuin aattoiltana voi viimein nostaa jalat ilmaan, vaan sellaisia pieniä jokapäiväisiä asioita, joiden tekeminen saa minut hyvälle mielelle.

Hyvän mielen itselleni tuo kaunis kattaus niin sunnuntai aamuna kuin arki-iltanakin. Meillä on koko vuoden ollut ahkerassa käytössä Iittalan Ultima Thule -sarjan lasit ja lautaset. Tänä vuonna 50-vuotta täyttävä sarja tuntuu tällä hetkellä jotenkin todella ajankohtaiselta ja pakastealtaasta pikkujoulupöytään poimitut blinit maistuivat jotenkin erityisen hyviltä jäänpintaa muistuttavilta lautasilta. Sarjan kulhoista on nautittu monet jälkiruoat ja nyt blinien kanssa pienet alkupalasalaatit. Erityisesti pidän sarjan valko– ja punaviinilaseista, jotka ovat juuri sopivan jämäköitä eivätkä hevin hätkähdä, vaikka innostuessani otan välillä kädet avuksi ja meinaan selittää sekä oman että vierustoverin mukin nurin.

Ultima Thulen lisäksi kotonamme on ollut jo useiden vuosien ajan Essence-sarjaa, joka täydentyi tänä vuonna sammaleen vihreällä värillä. Tästä väristä on tullut minun vallitseva väri-ihastukseni ja sitä myöten myös suosikkini.

Joihinkin esineisiin syntyy todella vahva tunneside, kuten pojallemme joka vuosi rakkaudella valittuun joulukoristeeseen tai viime vuonna saamaamme pieneen Birds by Toikka Kuukuseen. Saman pakahduttavan tunteen rinnassa nostaa Riihipöllöpesue, joka pesiytyi hetki sitten kotiimme sydämellä koristellun kortin kera.

Tunnelmallinen joulukoti valmistuu mielestäni samalla reseptillä kuin koti ylipäätään. Hiljalleen ja kerros kerrokselta. On ihanaa nostaa jo vuosia matkassa kulkeneet joulukoristeet esiin ja lisätä joukkoon joku tämän vuoden uutuus. Minua viehättää kovasti Iittalan suupuhalletut lasikoristeet siitäkin huolimatta, että joka vuosi onnistun rikkomaan ainakin yhden. Tänä vuonna sarja täydentyi Ultima Thule -lasipallolla sekä todella onnistuneella 5 eri punaisen sävyn pallolla, joka myydään hatturasiaa muistuttavassa kauniissa pyöreässä pahvilaatikossa.

Erityisen hyvän mielen tuo, kun tekee jonkun toisen mielen hyväksi. Kiireetön glögihetki ystävän seurassa, itse leivottu tuliainen tai postilaatikkoon kolahtava joulukortti ilahduttavat meistä jokaista. Tänä vuonna halusin myös ilahduttaa teitä pienen arvonnan muodossa.

Kerro kommenttikenttään, mistä syntyy sinun joulutunnelmasi? Kommentilla olet mukana arvonnassa, jossa palkintona vaalean pinkki Iittala Essence -kaadin sekä 6 vaalean pinkkiä Essence-juomalasia (arvo 283,70). Arvonta alkaa nyt ja päättyy 6.12.2018.

LUE MYÖS: JOULU ON VARJOA JA VALOA

Essence-kaadin, vaalea pinkki*
Essence juomalasi, vaalea pinkki*
Essence kaadin, sammaleenvihreä*
Essence juomalasi, sammaleenvihreä*

Kastehelmi kakkuvati
Kastehelmi maljakko, kirkas *

Ultima Thule lautanen*
Ultima Thule tarjoiluvati*
Ultima Thule lasipallo*
Ultima Thule kulho*
Ultima Thule iso kulho*
Ultima Thule valkoviinilasi*
Ultima Thule kaadin*
Ultima Thule kynttilälyhty*

Birds by Toikka joulukoriste 3 kpl, valkoinen
Birds by Toikka Riihipöllö*
Birds by Toikka Riihipöllön poikanen*
Birds by Toikka Kuukunen lysteri

Alvar Aalto -kokoelma vati, ruusukulta*
Lasipallo setti 5 kpl, punainen*
Ruutu maljakko, sammaleenvihreä*
Tsaikka lasi pidikkeellä
Nappula kynttilänjalka, valkoinen
Teema-tiimi keittokulho
Teema-lautaset
Scandia-aterimet
Iittala X Issey Miyake kuppi, valkoinen

*tuotteet saatu osana vuosiyhteistyötä

150 Comments

 1. marraskuu 30, 2018 / 12:12 am

  Minä pidän havuntuoksusta, se on ehdottomasti tärkein joulutunnelman luoja. -Heini

 2. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 3:48 am

  Koti puetaan jouluun kauniin kukkasin, kuusi, rakkain koristein, kynttilöin ja katetaan joulupöytä yksinkertaisen tyylikkäästi – joulun tunnelma on rauhallisuus, lämpö, tuoksut ja yhdessä oleminen, HeidiS, heidinluukku@netti.fi

 3. marraskuu 30, 2018 / 4:30 am

  Joulutunnelmissa olen välittömästi, kun saan kotona eteeni juustolautasen glögin kera joululaulujen soidessa

 4. marraskuu 30, 2018 / 4:55 am

  Rauhallisesta tunnelmasta, joulun tuoksuista…

 5. Tuulia
  marraskuu 30, 2018 / 4:56 am

  Joulutunnelman tekee ihmiset ympärillä sekä kynttilöiden ja jouluvalojen valaistus 🙂
  tuulia.k@windowslive.com

 6. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 5:06 am

  Joulutunnelma syntyy juurikin siitä, että kaivaa vanhoja joulukoristeita esille ja lisää niitä pikku hiljaa joulua kohden lisää ♡
  JennyP.

 7. Tintti
  marraskuu 30, 2018 / 5:16 am

  Miun joulutunnelma tulee meidän ikivanhoista pahvisista tonttukoristeista, jotka on perinteisesti laitettu ikkunoihin sinitarralla.

 8. marraskuu 30, 2018 / 5:39 am

  Joulutunnelman tekee läheiset ihmiset ympärillä sekä jouluvalojen valaistus 🙂

 9. marraskuu 30, 2018 / 5:46 am

  Sykähdyttävin joulun tunnelmaa tuova on, mennä kirkkoon kuuntelemnaan ja laulamaan kauneimpia joululauluja!

 10. Aliiiiisa
  marraskuu 30, 2018 / 5:55 am

  Hössötyksestä, yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta.:)

 11. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 5:58 am

  Joulun rauha ja muistot. Muistojen arkun avaajana toimivat vuosikymmenten aikana kertyneet joulukoristeet.
  Ihanaa joulua teille!
  – Elma –

 12. marraskuu 30, 2018 / 6:01 am

  Meillä ensimmäisen joulutunnelman tuo joulukuusen koristelu ja kissan jouluiset leikit eli pienen joulukuusen kaataminen ja joukukoristeiden pyörittäminen pitkin lattioita.

 13. marraskuu 30, 2018 / 6:04 am

  Läheiset ja lasten riemu.

 14. margareta
  marraskuu 30, 2018 / 6:34 am

  Minun joulutunnelmani syntyy lapseni riemusta ja innostuneesta odotuksesta, rauhasta, kynttilöistä ja perinteistä.

 15. Elina Maikkula
  marraskuu 30, 2018 / 6:34 am

  Joulutunnelma syntyy siitä kun aamulla aikasten äiti ja hänen miesystävä hurahtaa pihaan ja lähetään ajelemaan 200km kotipaikkakunnalle Rovaniemelle, joululaulut soi ja väsyttää. Perillä oottaa ihanat joulun tuoksut ja voi vaan nauttia maaseudun rauhasta keskellä metsää missä siskoni perheineen asuu. Läheisethän sen joulutunnelman tekee! Ihana setti muuten!!
  Maikkulaelina@gmail.com

 16. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 6:37 am

  Joulun tekee kynttilät, kuusen koristelu lemppari joululaulujen soidessa ja jouluruokien tekeminen perheen kanssa!
  /Havu

 17. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 6:40 am

  Joulun rauha, läheisten kanssa yhteinen aika ja rakkaiden haudoilla käynti. Kiireettömyys. M-L

 18. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 6:43 am

  Joulutunnelma tulee tuoksuista; hyasintin, havujen, piparien. Jouluverhoista, koristeista, musiikista, hahmosista tonttujen.
  liepukka2009(at)windowslive.com

 19. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 6:49 am

  Joulurauhan julistus ja läheisten kanssa oleminen. -Hilla

 20. mimm-i
  marraskuu 30, 2018 / 6:50 am

  Piparitalkoista anopin ja miehen perheen kanssa, ruuanlaitosta ja muistakin joululeipomisisista äidin kanssa. Siitä, kun tietää että saa olla läheisten seurassa rauhassa ilman työhässäkkää edes muutaman päivän ja herkutella.

 21. marraskuu 30, 2018 / 6:55 am

  Joulun tunnelma syntyy muistoista,haikeistakin, läheisistä ympärillä, kiireettömyydestä, kynttilän valosta,lasten innostuneisuudesta, hyvästä ruoasta, kauniista kattauksesta, unohtamatta pikkuhiljaa tyhjentyvää Wienernougat-rasiaa.

  Lämpöisin ajatuksin Heljä

 22. marraskuu 30, 2018 / 6:56 am

  Kuusen koristelu, läheisten kanssa ajan vietto, lahjojen miettiminen ja suunnittelu sekä erilaiset jouluun liittyvät tuoksut.

  vitaevay@gmail.com

 23. marraskuu 30, 2018 / 7:03 am

  Kynttilät, hyasintit ja lapsien innostunut joulun odotus tuovat jouluntunnelmaa.

 24. Tuulia
  marraskuu 30, 2018 / 7:06 am

  Kyllä tärkeintä on läheisten ihmisten läsnäolo. Mutta toisella sijalla on ehdottomasti kauniit tunnelman luojat, joulukukat, havut ja kuusi. Jouluista musiikkia ei myöskään sovi unohtaa 🙂
  tuuliapr@gmail.com

 25. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 7:08 am

  Koen, että joulutunnelma tulee pikku hiljaa hiipien jo joulua odotellessa.. lasten myötä tunteet on jotenkin vielä korostunut. "Tonttuilu" lahjojen hankinnassa pikku hiljaa, jouluvalot, kynttilät, herkut, yhdessä tekeminen, laulut..Pienet odottaa tietenkin jo innolla ensimmäisen luukun avaamista.

  tuija.m.jarvinen@gmail.com

 26. marraskuu 30, 2018 / 7:11 am

  Perhe ❤ Rauhoittuminen,yhdessä oleilu,joulumusiikki ��

 27. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 7:19 am

  Joulutunnelma tulee kun leipoo pipareita ja kuuntelee joulauluja. Lisäksi jouluiset tuoksut kuten kuusi ja glögi. ❤️ – Aino, aino.ollakka@live.com

 28. marraskuu 30, 2018 / 7:26 am

  Joulutunnelma syntyy lasten innostuksen, kutkuttavan odotuksen ja rakkaiden perinteiden vaalimisen kautta.

 29. Erika
  marraskuu 30, 2018 / 7:34 am

  Joulutunnelma syntyy joululauluja kuuntelemalla ja viimeistään kun paketoi joululahjoja!
  erika.kuronen@gmail.com

 30. Elina
  marraskuu 30, 2018 / 7:35 am

  Jouluni syntyy tunnelmavaloista, joulukuusesta ja kiireettömästä yhdessäolosta.

 31. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 7:40 am

  Jouluun liittyy vahvasti perheen ja sukulaisten yhdessäolo, erilaiset perinteet varsinkin jouluaattona, joululaulut ja herkut.
  tolli.hanna at gmail.com

 32. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 7:40 am

  Rakkaat lähellä 🙂

  -Sari

 33. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 8:01 am

  Mulle joulu tulee lasten ilosta. Omien tai muiden. Kutkuttavan jännittävää.
  -Iia- iialiina@luukku.com

 34. marraskuu 30, 2018 / 8:08 am

  Joulutunnelma syntyy joka vuosi toistuvista pienistä perinteistä, kuten lasten kans nukeille järjestettävästä pikkujoulusta, joulukaramellien teosta ja tutuista joululauluista.

 35. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 8:19 am

  Joulutunnelma alkaa korttien teosta ja muusta askartelusta, tänä vuonna innostuin hamahelmistä tehdyistä lumihiutaleista. anu_komulainen@hotmail.com

 36. marraskuu 30, 2018 / 8:26 am

  Kodin jouluisesta sisustamisesta, tuoksuista, kynttilöistä, kiireettömyydestä, läheisten huomioimisesta

 37. Pikku.
  marraskuu 30, 2018 / 8:30 am

  Joulutunnelma alkaa koristelusta ja piparitalkoista lasten kanssa ja huipentuu lomaan mummolassa.

  pikkusi ät gmail.com

 38. marraskuu 30, 2018 / 8:35 am

  Joulutunnelmani syntyy läheisistä, lumesta ja jouluruoasta 🙂

  Tuo Iittalan Essence-sarja on niin ihana!

  Ihanaa joulunodotusta!

 39. Lippe
  marraskuu 30, 2018 / 8:45 am

  Joululeivonnaisten teko lasten kanssa, joulukonsertit ja läheisten muistaminen luovat joulun tunnelmaa!

 40. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 8:54 am

  Läheisistä ihmisistä, havuista, kynttilöistä ja jouluvaloista pimeyden keskellä.
  laan.kokko@gmail.com

 41. marraskuu 30, 2018 / 9:14 am

  Kyllä minulle se syttyy kynttilöistä ja kanelintuoksusta 🧡 päälle vielä joululauluja niin avot☺️

 42. marraskuu 30, 2018 / 9:17 am

  Joulutunnelma on paras illalla saunan jälkeen, kun syödään vihdoin yhdessä ja sen jälkeen avataan lahjat. Ilta menee katsellen telkkaria ja glögiä juoden ja lahjoja ihastellen 🙂 tiia96@luukku.com

 43. marraskuu 30, 2018 / 9:22 am

  Kynttilöistä, suklaasta ja yhdessä olosta ❤

 44. marraskuu 30, 2018 / 9:36 am

  Hämärä valaistus, kynttilät ja joululaulut.

 45. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 9:47 am

  Joulutunnelma syntyy kynttilöistä, paperitähdistä, havujen ja hyasintin tuoksusta, aattoillan kattauksen ja menun suunnittelusta, glögihetkistä, lahjojen paketoinnista ja Jouluradiosta. Joulun odotus on ihanaa aikaa! susanna.a-p (at) live.com

 46. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 9:49 am

  Joulutunnelma syntyy siivotusta ja koristellusta kodista, kynttilöistä ja herkuista pöydässä. Siitä kun vihdoin saa istua alas ihastelemaan jouluun puettua kotia ja saa vain olla perheen kanssa ja nauttia.
  lm.vikman@gmail.com

 47. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 10:11 am

  Havut,joulukukat ja kynttilät.

 48. marraskuu 30, 2018 / 10:12 am

  Joulu on yhtä kuin perhe, joutenolo, ruoka makuineen ja tuoksuineen.

 49. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 10:23 am

  Joulutunnelma syntyy kuusen tuoksusta, kukista ja kynttilöistä.🌲

 50. marraskuu 30, 2018 / 10:30 am

  Yhteinen perhejoulu on paras lahja. Mukana arvonnassa!

 51. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 10:50 am

  Yhdessäolo perheen kanssa tuo joulun.
  T. Ulla

 52. marraskuu 30, 2018 / 11:15 am

  Omat rakkaat, kynttilat, glogin tuoksu ja kauneimmat joululaulut. Sen ihmeempaa ei tarvita. 🙂
  ps. miksikihan ei aakkoset toimi 😀

 53. Reetta
  marraskuu 30, 2018 / 12:12 pm

  Joulu ulkomailla kahdestaan, muiden kiireitä vierestä katsellen. Yhteinen aika ja jouluinen kaupunki ympärillä, se on tärkeitä joulussa.

 54. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 12:33 pm

  Perinteisestä joulumusiikista, rakkaista ihmisistä, jouluruoasta sekä kukista.
  heli.ylonen@suomi24.fi

 55. marraskuu 30, 2018 / 12:39 pm

  Joulu on ihana odotuksen ja jännityksen aika. Tunnelma syntyy kun koti täytyy tuoksuista ja väreistä. Lapset touhuavat ja jännittävät ja tehdään paljon yhdessä perheenä sekä sukulaisten ja ystävien kanssa.

 56. marraskuu 30, 2018 / 1:38 pm

  Havuista ja niiden tuoksusta, kynttilöiden valosta, klassisesta joulumusiikkista, rakkaista ihmisistä. <3

 57. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 2:16 pm

  Kuusi ja amaryllis tuovat joulun, ripaus mausteita ja sitrusta- joulu on tullut
  Tarjaksi@gmail.com

 58. marraskuu 30, 2018 / 2:17 pm

  Perhe, kynttilät, joulukuusi, ruuat ja ihana rauha ❤️

 59. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 2:49 pm

  Joulutunnelma syntyy siitä kun lapset ovat saapuneet maailmalta kotiin joulunviettoon.
  Pirlai@hotmail.com

 60. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 3:05 pm

  Minulle joulutunnelma syntyy siitä, kun käyn kirkossa laulamassa kauneimpia joululauluja.
  ps. On muuten todella kauniita kuvia <3

  Nkl80

 61. marraskuu 30, 2018 / 3:27 pm

  Ehdottomasti kynttilät, joulumusiikki, piparin tuoksu ja kauniisti katettu joulupöytä❤️ Myös tuoreet joulukukat tuo oman silauksen❤️

 62. marraskuu 30, 2018 / 3:30 pm

  lumivalkea maa ,jouluvalot,perheen yhdessäolo,ja tottakai kaunis kattaus ihanilla astioilla tekee joulun. hilsan@luukku.com

 63. marraskuu 30, 2018 / 4:37 pm

  Maukas ja makoisa ruoka, kynttilöiden ja yhdessä olon lämpö sekä lapset.

 64. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 4:56 pm

  Junnu Vainion sanoin: itsestään on löydettävä ihmisen vain rauha. 🙂 Itselläni myös hyvin kirjava jouluhistoria: perheen, suvun, ystävien kanssa tai yksin. Maailman toisella puolen tai kotona. Joulun tunnelma syntyy rauhoittumisesta, rentoutumisesta ja herkuttelun hetkistä tilanteen mukaan (esim. fondue + Netflix kynttilän valossa)
  Jenni

 65. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 5:00 pm

  Kynttilät ja jouluinen musiikki, toki joululeivonnaisten tuoksut tärkeitä myös.
  nelliina (@)yahoo.com

 66. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 5:38 pm

  Kynttilät, havut maljakossa ja taatelikakun tuoksu…

 67. Suvi
  marraskuu 30, 2018 / 6:03 pm

  Joulun tunnelma alkaa tarttua minuun töissä lasten kanssa kun aloitamme joulunodotuksen puurojuhlassa 🙂 vähitellen se sitten siirtyy kotiinkin. Michael Bublen joululevy ja rauhallisen odottava tunne, sitä se parhaimmillaan on!

  suvi.arstio@ gmail.com

 68. marraskuu 30, 2018 / 6:26 pm

  Ihan mielettömän ihana tuo pöytä! Meidän joulutunnelma syntyy kauniista, siististä kodista, hyvästä ruoasta ja läheisistä. Menetin viime joulun alla siskoni, minkä takia joulunvietto hieman jännittää ja joulurutiinitkin on hieman muuttuneet. Aiemman hössötyksen sijaan sitä osaa nyt olla enemmän läsnä ja nauttia siitä tunnelmasta. Ja osaa arvostaa, että ne rakkaat ihmiset on siinä lähellä.

  Silti aion kyllä olla vähän materialisti ja ostaa jouluksi kauniin astiaston! Muita paheita ei ole, kun en alkoholia käytä ja kosmetiikatkin minimissä, mutta sisustaminen on lähellä sydäntä! Ja eritoten kauniit astiat! Ihanaa joulun odotusta kaikille <3 Muistakaa kiireen keskellä pysähtyä nauttimaan tunnelmasta!

  minuhno@gmail.com

 69. marraskuu 30, 2018 / 6:30 pm

  Joulu tunnelma syntyy joululauluista, tunnelmasta ja joulun tutuista tuoksuista.

 70. marraskuu 30, 2018 / 6:32 pm

  Tunnelma syntyy joulun odotuksesta: joululauluista, lahjojen miettimisestä, kynttilöistä..
  eeva22@hotmail.com

 71. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 6:51 pm

  Tunnelma syntyy joulun tuoksuista, läheisistä ihmisistä, ihanista herkuista ja kauniisti koristellusta kodista. On ihanaa kaiken hössötyksen jälkeen vain istua ja ihailla joulukuusta.kirsi.turkka@luukku.com

 72. marraskuu 30, 2018 / 7:04 pm

  Joulun odotus on mulle vuoden parasta aikaa, ja sen tunnelma alkaa muodostua marraskuun alussa (lokakuu kuulemma liian aikaisin avokin mielestä :D) joulukuusen laitolla ja lahjojen suunnittelulla.

 73. Marjo 0
  marraskuu 30, 2018 / 7:19 pm

  Hyvästä ruoasta ja läheisistä, lasten ilosta <3

 74. marraskuu 30, 2018 / 7:21 pm

  Tämän joulun ihanin lahja on oma puolivuotias, joka ihastelee jouluvaloja. Joulun tunnelman tuo ja luo oma perhe ympärilläni:lasten nauru ja jännitys, aikuisten kiitollisuus ja hyvä olo.

 75. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 8:07 pm

  Minun joulutunnelmani syntyy perheen kanssa yhdessäolosta, oltiin me sitten keskenään tai isommalla porukalla. Viime joulun vietimme vanhempieni mökillä. Se oli pitkästä aikaa tunnelmallisin joulu mitä olen viettänyt.

  piupau84@hotmail.fi

 76. marraskuu 30, 2018 / 8:15 pm

  Tunnelmallisesta valaistuksesta, hyvästä ruoasta ja tuoksuista.
  s.kansakoski(at)luukku.com

 77. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 9:49 pm

  Kynttilät, havut, höyryävä glögi, joululaulut…. vuosi vuodelta yritän aloittaa joulufiilistelyt ajoissa, jotta olisi aikaa nauttia tunnelmasta. On ihanaa seurata, miten olen onnistunut kasvattamaan myös lapsistani ”jouluihmisiä” ja yhdessä voidaan fiilistellä joulun tunnelmaa. minna.ahonen@pp2.inet.fi

 78. Anonymous
  marraskuu 30, 2018 / 10:49 pm

  Lasten innosta ja joululaulujen kuuntelusta 😍

  t. Liisukka

 79. marraskuu 30, 2018 / 11:03 pm

  Joulun odotus alkaa siitä, kun lapseni alkavat kysellä, milloin saa avata ekan luukun joulukalenterista. Sitten alkavat kyselyt, milloin se joulupukki tulee! Parasta on miettiä, mitä haluaisi antaa rakkailleen lahjaksi. Tänä vuonna olen päättänyt, etten tee mitään vain koska on pakko tai että aina on tehty niin. Joten jouluruuat, sori ei teitä tänä vuonna, vaan pasta bolognesea, meidän perheen herkkua, please!

 80. Maiju
  marraskuu 30, 2018 / 11:39 pm

  Glögi, kynttilät, hyggeily ja ehdottomasti kaikki joulun ajan herkut 😉

 81. Anonymous
  joulukuu 1, 2018 / 2:51 am

  Joulun tunnelma koostuu jouluruoan tuoksusta, muutamasta rakkaasta joulukoristeesta, joululauluista, perheen kanssa kiireettömästä olemisesta. ❤

 82. Hannastiina
  joulukuu 1, 2018 / 5:05 am

  Joulun tunnelma syntyy kynttilöistä, kukista ja ihanista tuoksuista. Tunnelman luomisessa tärkeintä on tietysti rakkaat ihmiset ympärillä. Parasta on, kun ei ole kiire minnekkään.
  hannastiina81@gmail.com

 83. joulukuu 1, 2018 / 5:33 am

  Joulun alla olevista tapahtumista: pikkujouluista, glögi-illoista sun muista!

 84. Anonymous
  joulukuu 1, 2018 / 8:35 am

  Perheen kanssa vietetystä ajasta, jouluisista tuoksukynttilöistä ja rauhasta.
  Kepa
  mar.marttinen@gmail.com

 85. Anonymous
  joulukuu 1, 2018 / 8:50 am

  Vanhojen ystävien tapaamisesta, riisipuurosta, omanlaisesta joulumenusta (ruoista ainoastaan riisipuuro on ns. jouluruokaa, muut ovat ihania vegeherkkuja), saunomisesta, ulkoilusta, tunnelmallisista kynttilöistä, lempikirjaan uppoutumisesta.. – Joliel / jolielaide00(at)gmail.com

 86. Sonja
  joulukuu 1, 2018 / 12:56 pm

  Yhdessäolosta, kynttilän valosta, siististä kodista ja jouluherkuista. Onpa ihana palkinto. Hyvää joulun odotusta. sonjaemiliia (at) gmail.com

 87. Anonymous
  joulukuu 1, 2018 / 2:24 pm

  Villasukat ja suklaa ❤️ -Tiina

 88. joulukuu 1, 2018 / 4:14 pm

  Lapin mummola 🙂

 89. joulukuu 1, 2018 / 6:04 pm

  Siisti koti, kynttilät ja piparin tuoksu!

 90. SatuT
  joulukuu 1, 2018 / 7:28 pm

  Lasten kanssa koulujuttujen puuhailemisesta, yhdessäolosta, palapelistä. Ja tietysti hyvästä ruoasta, aina jotain uutta ja sitten ne tietyt perinteet.

 91. joulukuu 1, 2018 / 7:37 pm

  Vähän jouluherkkuja ja rakkaita ihmisiä. Ihan parasta ❤️

 92. Anonymous
  joulukuu 1, 2018 / 8:25 pm

  Aito joulukuusi tuo joulun. -Anna

 93. joulukuu 1, 2018 / 9:46 pm

  Joulutunnelman luo rakkaat ihmiset ympärillä, hyvä jouluruoka, joka valmistetaan yhdessä, joulukuusen ihana tuoksu, sekä puusauna, jonne kuljetaan pientä polkua pitkin lumen narskuessa mukavasti jalkojen alla 🎄💖

 94. Anonymous
  joulukuu 1, 2018 / 10:16 pm

  Luminen maa ja tähtöset taivaalla!

  Päivi

 95. joulukuu 2, 2018 / 9:09 am

  Joulutunnelma rakentuu kaikista aisteista: ihanista tuoksuista, (toivottavasti) lumisesta maasta, tutuista joululauluista sekä kaikista jouluisista herkuista. Mutta kaiken kruunaa ehdottomasti lempeät ja hyväntahtoiset ihmiset❤️

 96. joulukuu 2, 2018 / 9:23 am

  Joulutunnelman luovat kynttilöiden valo, piparin ja muiden leivonnaisten tuoksut, kauniit koristeet, kymmenet valosarjat, joulun kukat, upeat kattaukset, havut, kävyt, pienet paketit, rauhallinen joulumusiikki, luminen maisema, kiireettömyys ja tietysti rakkaat ihmiset❤

 97. Anonymous
  joulukuu 2, 2018 / 10:07 am

  Enemmän ja enemmän rauhoittumisesta ennen ja itse juhlahetkeen, joulua pikkuhiljaa mieleen rakentaen mukana aiemmat muistot ja tämän hetken uudet. Luonnolliset, aidot materiaalit, kauniit valot ja ja kattaus. 🎄🎄🎄❤️
  -Anne-Riitta

 98. joulukuu 2, 2018 / 10:22 am

  Joulun tunnelmaa lähden luomaan kynttilöillä, valoilla ja tähdillä. Sitten lisätään tuoksuja keittiöstä, glögiä ja pipareita, havuja luonnosta. Jokavuotinen ihana hetkinon kaivaa esiin joulukoristeet,ja lisätä jotain uutta löydettyä tai saatua mukaan asetelmiin. Itselleni joulun tunnelma syntyy vahvasti myös lahjojen hankkimisesta rakkailleni. Ja paljon paljon muuta!

 99. Anonymous
  joulukuu 2, 2018 / 11:13 am

  Joulutunnelma syntyy kauniilla koristeilla, kynttilöillä, hyvällä ruualla ja herkuilla, joita syödään rakkaiden kanssa.
  Sarkku

 100. joulukuu 2, 2018 / 11:17 am

  Kun perhe ja läheiset on koolla ja kaikista huokuu yhdessä olon tärkeys ja hetkestä nauttiminen. Joulun tunnelmoinnin aloitan aina lahjojen suunnittelulla läheisimmilleni. Tietenkin lämmin joulutunnelma kauniilla yksityiskohdilla, kuten kattauksessa on yksi tärkeimmistä tunnelman tuojista.

 101. Anonymous
  joulukuu 2, 2018 / 11:38 am

  Joulun tuo kynttilät, valot, koristeet, havut ja luminen maa.
  -Jenna
  jenna.joki-erkkila(at)outlook.com

 102. joulukuu 2, 2018 / 1:16 pm

  Aidot havut, yksinkertaiset ajattomat kattaukset (rakastan Iittalaa!), aidot kynttilät ja perhe. Muuta ei tarvita ❤️

 103. Anonymous
  joulukuu 2, 2018 / 1:27 pm

  Kynttilät, tähdet, perhe ja hyvä ruoka.
  maseppal(at)gmail.com

 104. joulukuu 2, 2018 / 3:33 pm

  Joulun tuo se, kun seuraan lapsen joulunodotusta… ❤️

 105. Anonymous
  joulukuu 2, 2018 / 5:00 pm

  Siitä että saa olla vain kotona ja nauttia rauhasta ilman että mihinkään tarvitsee lähteä. 🙂

  jeccunen@gmail.com

 106. joulukuu 2, 2018 / 6:25 pm

  Joulumatka pohjoiseen vanhempien luokse. Lapsetkin sanovat että Joulu on siellä :). Niin kauan on ihan käydä kun voimia isovanhemmilla riittää.

 107. Anonymous
  joulukuu 2, 2018 / 7:21 pm

  Joulutunnelma syntyy kun ympärillä olevien ihmisten kanssa laskeudutaan joulun rauhaan, rakkauden, ilon, nautiskelun ja antamisen ilmapiiriin, olipa paikkana koti, työpaikka tai hotellihuone, ja seurana perhe, ystävät tai työkaverit. Aika pysähtyy aattona hetkeksi näiden asioiden ympärille, sitä on joulu.❤️

 108. Farfalle
  joulukuu 2, 2018 / 7:24 pm

  Joulutunnelman virittää hyasintin tuoksu, kaunis kynttilän valo, jouluradio, hyvä kirja ja vihreät kuulat

 109. Anonymous
  joulukuu 2, 2018 / 8:28 pm

  Rauhasta,lämmöstä ja lasten ilosta!

  Amalia

 110. Katri
  joulukuu 2, 2018 / 9:04 pm

  Joulutunnelma syntyy rauhoittumisesta ja joululauluista kirkossa.

 111. joulukuu 3, 2018 / 6:48 am

  Kukista, kynttilöistä, hautausmaa käynnistä, joululauluista ja pukin tuomasta uudesta kirjasta.

 112. joulukuu 3, 2018 / 7:20 am

  Joulutunnelmani syntyy kynttilöistä, joulukoristeista ja joululauluista. Lahjojen ostaminen ja niiden paketoiminen ihaniin paketteihin tuo myös joulutunnelmaa. ♡

 113. joulukuu 3, 2018 / 7:40 pm

  Meillä joulutunnelmaa vasta harjoitellaan perheenä ja etsitään niitä omia perinteitä, joita voidaanvoidaan vaalia tulevat vuodet. Ja kun lapset kasvavat, varmasti myös joulun vietto muuttuu. Omaan jouluun on aina kuulunut se tietynlainen odottava fiilis, Joulupukki (oma isä) on käynyt meillä lapsesta saakka, jatkanut vaikka ollaan kasvettu aikuisiksi ja nyt jatkaa perinnettä lapsenlapsille. Minulle hän tulee aina olemaan se, joka viime kädessä luo aaton tunnelman. Koristeet, joulukuusi koristeineen, tietyt jouluruoat ja herkut kuuluvat myös omaan jouluun.

 114. joulukuu 3, 2018 / 7:56 pm

  Mun joulutunnelma syntyy sukulaisista. Vietän aina joulua isovanhempieni luona, ja sinne kerääntyy porukkaa yhteensä n. 25 joka vuosi. On isovanhemmat, oma perhe, tätejä, enoja, serkkuja, serkkujen lapsia. Ihanaa kokea ne lapsuuden joulut joka vuosi uudestaan, nyt jo kolmatta kertaa oman lapsen kanssa!

 115. joulukuu 3, 2018 / 9:19 pm

  Jouluvalojen laittamisesta ja joulumusiikista.

 116. joulukuu 4, 2018 / 7:43 am

  Jouluvalot ja koristeet ja pipareiden leivontaa lapsen kanssa.

 117. Anonymous
  joulukuu 4, 2018 / 9:36 am

  Joulutunnelman tekisi parhaiten valkoinen lumipeite, mutta sen puuttuessa pitää tunnelmaa luoda jouluvaloilla, koristeilla ja herkuilla.

  a_varjonen@hotmail.com

 118. joulukuu 4, 2018 / 9:45 am

  Joulu alkaa pikkuhiljaa, ensin maistellaan vähän glögiä ja paistetaan ensimmäiset tortut. Kuunnellaan joululevyä. Joulukuun alussa ostan yleensä ensimmäiset hyasintit tuoksua tuomaan, ja lopulta aito kuusi tuo joulun viimeistään mukanaan. Huomaan, että joulun tunnelmaan liittyvät asiat ovat nimenomaan tuoksuja, ääniä ja makuja, ei niinkään sitä minkä näkee.
  Hyvää joulun odotusta teidän perheelle ♥

 119. joulukuu 4, 2018 / 10:23 am

  Se on jäänyt sydämeen ja sieltä se syntyy uudelleen ❤

 120. Anonymous
  joulukuu 4, 2018 / 6:54 pm

  Jouluvaloista, jouluruuista, perheen kanssa vietettyä ajasta, lumesta, kuusen tuoksusta. Outijulia(at)gmail.com

 121. Anonymous
  joulukuu 4, 2018 / 9:46 pm

  Kyllä se syntyy pienistä asioista, lasten ilosta ja odotuksesta, kodin koristelusta ja kynttilöistä. enskapa96@gmail.com

 122. Anonymous
  joulukuu 5, 2018 / 9:29 am

  Perheestä, yhdessäolosta, joulukuusesta, hyvästä ruoasta ja mielestä! Leena (l . k (at) petri . fi)

 123. Anonymous
  joulukuu 5, 2018 / 6:14 pm

  Joululaulut, kynttilät, jouluruoka, läheiset ihmiset
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

 124. Anonymous
  joulukuu 5, 2018 / 6:39 pm

  Kyllä se on lähimmäisten kanssa vietetty rauhaisa aika, lasten riemu, talvinen maisema ja jouluiset valot sekä tuoksut, mitkä joulun tuovat. Aito joulukuusi kruunaa kaiken.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

 125. joulukuu 5, 2018 / 6:57 pm

  Lapset tuo odotuksellaan tunnelman

 126. Anonymous
  joulukuu 5, 2018 / 9:16 pm

  Joululauluista, rauhasta ja yhdessä tehdystä jouluruoasta leivinuunissa; hyvin pienistä asioista.
  Hyvää Joulun aikaa!
  Arjuska

 127. joulukuu 6, 2018 / 6:58 am

  Joulumusiikista, kynttilöistä, rauhasta, läheisistä.

 128. Mari Havia
  joulukuu 6, 2018 / 11:55 am

  Joulumusiikista, hyasintin ja kuusen oksien tuoksusta, glögistä ja joulutortuista sekä tietenkin perheestä, joka täydentyy helmikuussa pienellä tytöllä❤ vaaleanpunainen osuisi juuri oikeaan 😍

 129. Anonymous
  joulukuu 6, 2018 / 11:57 am

  Oma perhe ympärillä, rauhallinen tunnelma, kynttilät ja jouluherkut. Siinä ne ❤️
  Eija R

 130. Anonymous
  joulukuu 6, 2018 / 1:37 pm

  Yhdessä olo. Mummula ja vastapaistetun kinkun tuoksu ja maku ❤️

 131. joulukuu 6, 2018 / 4:03 pm

  Kynttilöistä ja glögistä, lasten ilosta ja samalla jotenkin pakahduttavasta tunteesta koko ajan!

 132. joulukuu 6, 2018 / 9:30 pm

  Mun joulutunnelma syntyy kauneimmat joululaulut -kirkkoveisuista ja lapsuuden kotiin menemisestä jo hyvissä ajoin ennen aattoa 🙂

 133. Anonymous
  joulukuu 6, 2018 / 9:44 pm

  Kynttilästä ja rakkaista ihmisistä ympärillä.

  Miuku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.