TYÖHUONEEN MUUTOS

Kaupallinen yhteistyö: Skovby Furniture

Tämä viikko oli kahdeksas viikko poikkeusoloissa. Tässä osoitteessa se on tarkoittanut sitä, että minä aloitan aamulla etätyöt ja mies hoitaa lapsen. Oman työpäivän jälkeen otan lapsenvahti vuoron ja mies aloittaa työnteon. Aikaa tälle vaihdolle on yhden hengähdyksen verran. 

Olen monella tapaa äärettömän etuoikeutetussa asemassa. Järjestely takaa myös sen, että pystyn hoitamaan työni ja mies omansa. Samalla myös kolme vuotiaalla on jatkuvasti lähellään aikuinen, joka hoivaa ja huomioi. 

Kahdeksan viikkoa on mennyt tunteiden vuoristoradassa aikamoisella vauhdilla ja  tsemppi-moodilla niin kuin varmasti kaikilla muillakin. Kummasti sitä venyy äärimmilleen, kun on ihan pakko. 

This week was week 8 in these unusual circumstances, which in this house means that I start my remote work in the morning and my husband takes care of our child. After my workday ends, I become the nanny and my husband begins his work. Break time between these shifts is equal to the length of one long breath.

I’m very privileged in many ways as this arrangement allows me to focus on my work and him to focus on his. Our three year old is also guaranteed to have an adult present every moment to care for his needs.

Eight weeks have passed in an emotional rollercoaster with the speed of life and pushing through, which is probably pretty much the same way we are all coping. It’s amazing how much we are able to stretch when we have to.

Toiset ihmiset saavat virtaa toisistaan, toisia taas jopa läheiset ihmissuhteet kuormittavat. Kuulun jälkimmäiseen joukkoon ja nautin yli kaiken siitä, kun saan olla aika ajoin edes hetken omassa rauhassa. Ilman näitä yksinäisiä hetkiä uuvun ja voin erittäin huonosti.

Kuluneen kahdeksan viikon aikana yksinäiset hetket ovat yhden käden sormin laskettavissa. On myös yllättävän vaikeaa kotona olla työroolissa, kun tuntosarvet ovat jatkuvasti pystyssä lapsen tarpeiden takia. Tämäkin kuormittaa. Kuten myös se, että kolme vuotias ei oikein ymmärrä, miksi äiti istuu kaikki päivät koneella.

Viime viikon aikana tsemppi-moodi alkoi hellittämään ja tilalle astui väsymys. Sellainen, joka ei hellitä edes kunnon yöunilla. 

Others find energy from each other and others are almost more stressed from close relationships. I belong to the latter and find the most pleasure when I can from time to time have some me time. Without these moments by myself I get exhausted and I don’t feel well.

During these past 8 weeks, moments by myself have been very rare. It is also extremely hard to work from home when you must attend to a young child’s needs. Not only is this stressful, but a three year old does not understand why mommy is on a computer all the time.

Lately my positive energy started dropping and I’ve been sneaking up to our balcony which I started using a couple summers ago as my secret get away room. It has started to become very handy once again to work from during these warmer days.

AIHEESTA LISÄÄ: HERKKYYDESTÄ (NIIN MYÖTÄ KUIN VASTAMÄESSÄ

Pari kesää sitten otin käyttöön yläkerrassa turhan panttina lojuneen parvekkeen. Nyt kevätauringon lämmittäessä välillä yllättävän tehokkaasti, olen “paennut” töihin parvekkeelle. 

Parvekkeen vieressä on työhuone, jota olemme käyttäneet lähinnä varastona. Minulla on ollut pitkään suunnitteilla työhuoneen järjestely parempaan käyttöön, mutta koska tarvetta ei ole ollut, on tämä jäänyt.

Next to the balcony, we have a home office setup that was never in much use. During May Day my husband surprised me by redecorating it for me, so I can work, do yoga, sit, stare at the wall or do whatever I feel like doing.

Removing old shelves and adding cabinetry, using old paint remnants and adding the Skovby desk transformed the room into a multifunctional space where I can work or perhaps do that yoga with the extra floor space that this transformation made possible.

Before
After

Vappuna mies yllätti ja alkoi kunnostamaan huonetta sillä ajatuksella, että minulle saataisiin ihan oma tila, jossa voin tehdä töitä, joogata, rentoutua, istua ja tuijottaa seinää tai mitä nyt kulloinkin satun tarvitsemaan. Vanhat varastohyllyt purettiin ja seinä maalattiin makuuhuoneen remontista yli jääneellä maalilla. Työpöydäksi valikoitu Skovbyn työpöytä.   

Tanskalaisen Skovbyn huonekalut ovat tanskalaisen käsityöperinteen ruumiillistuma. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty ja viimeistelty. Klassisen näköisessä työpöydässä on myös yksi yllättävä yksityiskohta: esiasennetut USB-liitännät ja tarranauhat pohjassa muuntajille ja johdoille. Oikeasti aika näppärää varsinkin jos arvostaa sitä, että kaikki piuhat on mahdollisimman piilossa. Pöydästä on olemassa myös bauhaus-tyylistä inspiraation saanut metallijalkainen versio.

The Danish Skovby furniture is well known for its craftsmanship. Every detail is taken to account.

Skovby on ehkäpä parhaiten tunnettu innovatiivisista, laajennetavista ruokapöydistä (Skovby #33 on yksi kauneimpia tietämiäni pöytiä). Arvostan todella paljon  yksinkertaista ja toimivaa muotoilua (tämä on myös oman suunnitteluni kulmakivi).  

Toinen tärkeä arvo, joka kuuluu olennaisena osana Skovbyn toimintaan on vastuullisuus. Vastuullisuussertifioidusta tanskalaisesta tai keski-eurooppalaisesta puusta valmistetut Skovbyn huonekalut suunnitellaan ja valmistetaan edelleen paikallisesti – Tanskan sydämessä – Skovbyssä, josta kaikki alkoi jo vuonna 1933. Korkealaatuiset huonekalut on suunniteltu kestämään koko eliniän ja ne on mahdollistaa kierrättää uudelleen ​​ja uudelleen.

One of Skovby’s values is social responsibility, every piece of furniture is still manufactured in the heart of Denmark where it all began in 1933 in Skovby. The pieces are meant to last a lifetime and to be reused from generation to generation.

Työhuoneen uudessa pöydässä kauniin ulkonäön ja toiminnallisuuden lisäksi ihan parasta on puun tuoksu. Se on jollain tavalla todella mieltä tyynnyttävää. Mieltä rauhoittaa myös se, että minulla on paikka, jossa voin rauhassa keskittyä työntekoon (näillä näkymin tämä etäily jatkuu vielä). 

Varastohyllyjen tilalle kasasimme myös kolme puista seinäkaappia, joihin saa mapit sun muut sälät piiloon (lisää kuvia työhuoneesta tulossa ensi viikolla). Lattiapinta-alaa jäi näin tuplasti enemmän hyötykäyttöön, kuten vaikka siihen joogailuun.

Not only do I love the functionality and usability of the desk, I love the scent of wood. And the fact that I now have a working area that allows me to focus on work properly (this working from home will most likely continue for a while).

LUE MYÖS: TIEDÄ MISTÄ TAVARASI ON KOTOISIN

P.S. Suomessa Skovby-huonekaluja myy: 

Vepsäläinen
Kruununkaluste 
Huonekaluliike Laakkonen
Topeekan Kaluste
Kaluste Marsalkka
Sisustustalo J. Lehmusto
Porin Kalustetalo
KK-Möbler
F.W.Irjala
Finpehmex
Kalustetalo Ali-Tolppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.