SISUSTUSVINKKEJÄ PIENIIN TILOIHIN

Maarianhamina – Muonio: tänä kesänä olemme pitkästä aikaa matkanneet Suomea ristiin rastiin. Kesäloman alku alkoi kuitenkin hieman toisenlaisen reissun merkeissä, kun lähdimme mökkeilemään Helsinkiin. Mökki tarjosi meille unohtumattoman elämyksen lisäksi sisustusvinkkejä pieniin tiloihin.

Mökkinämme oli Lähiömutsinakin tunnetun Hannen pieni tila ihme, kesämaja, joka sijaitsee Helsingin Kivinokassa. Vaikka olen asunut koko elämäni Pääkaupunkiseudulla, alue oli minulle tuttu aikaisemmin ainoastaan hurjista viinanhuuruista tarinoista. Kivinokka ja sen asukkaat ovat kuitenkin kokeneet melkoisen muutoksen entisajoista ja tällä hetkellä mökeillä leppoisia kesäpäiviä viettää lähinnä eläkeläiset ja lapsiperheet.

Hannen reissatessa perheineen Pohjanmaalla, saimme ottaa mökin muutamaksi päiväksi haltuumme. Pakettiin kuului yöpymiset 12 neliöisessä kesämajassa, soutuveneen käyttöoikeus sekä puutarhapalstan hoitotyöt. Ei paha! Perheemme pienin otti varsinkin kasteluhommat niin tosissaan, että lopulta palstan lisäksi myös mökin pihamaa muuttui kuraliejuksi. Onneksi aurinko porotti taivaan täydeltä ja mökin ympäristö säästyi pahimmilta vesivaurioilta ja kasvimaakin kukoisti.

Sijainnin lisäksi mökissä mielenkiintoista oli sisustus. Apuna Hannella tilojen suunnittelussa oli Kujastudio, josta hän sai todella hyviä sisustusvinkkejä. Kujastudio toteutti myös eteisen naulakon, keittiön sekä kaikki mökin hyllyt. 

AIHEESTA LISÄÄ HANNEN BLOGISSA: PIKKUMÖKIN MITTOJEN MUKAAN TEHTYJEN KIINTOKALUSTEIDEN SUUNNITTELU

PIENTEN TILOJEN SISUSTUSVINKKEJÄ

Pienen tilan sisustukseen inspiraatiota kannattaa hakea matkailuautojen ja -vaunujen sekä veneiden sisustuksesta. Mittatilauksena tehtyjen, kiinteiden kalusteratkaisujen avulla pienen tilan jokainen senttimetri saadaan tehokkaasti käyttöön.

AIHEESTA LISÄÄ: VINKKEJÄ YKSIÖN SISUSTAMISEEN

Ennen varsinaista toteutusta on hyvä listata, mihin kaikkeen käyttötarkoitukseen tilaa halutaan käyttää. Hannen perheellä oli toiveena, että koko nelihenkinen porukka mahtuu yöpymään mökissä. 

Hanne tilasi mökin mittojen mukaan tehdyn, levitettävän sängyn Avaroomilta. Päivisin runko toimii tilavana sohvana ja sohvan alla olevat kolme laatikostoa kätkevät sisäänsä niin Porin Villa ja Peitteen suomalaisten lampaiden villasta tehdyt peitot sekä tyynyt kuin pelit, vaatteet ja hampaiden pesutarvikkeet. Samaiselta valmistajalta on myös villasta, luonnonkumista, kookoksesta ja pellavasta valmistettu patja.

Mökin varustukseen kuului myös pieni keittiö, jossa oli aurinkoenergialla toimiva jääkaappi sekä kaasuliesi. Tarpeellisille tavaroille runsaasti säilytystilaa antoi kattoon asti ulottuva hyllykkö sekä mökin päätyjen vinot yläkaapistot, nekin tuttuja matkailuvaunujen sisustuksesta. Lämpöä pimeneviin syysiltoihin tuonee mökin etuosassa sijaitseva takka. Mökin ilme oli viimeistelty hurmaavan tuoksuisella pellavamaalilla sekä Domus Classican posliinisilla katkaisimilla ja pistorasiolla.

Lämmin kiitos vielä kerran Hanne ja perhe Kivinokka-kokemuksesta. 

LISÄÄ MÖKKIJUTTUJA LÖYDÄT HANNEN INSTASTA JA BLOGISTA LÄHIÖMUTSI.

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *