TOIMIVA JA KAUNIS KODINHOITOTILA JA VAATEHUONE

Kaupallinen yhteistyö: Brabantia ja Stockmann

Ihailen ihmisiä, jotka osaavat pukeutua kauniisti. Tai ehkäpä kadehdin sitä, että joillain on silmää yhdistellä vaatteita niin, että lopputulos on kantajalleen täydellisesti istuva sekä juuri sopivan särmikäs. Itse pukeudun lähinnä beigeen ja mustaan.

Olen aina ollut hyvin mukavuudenhaluinen pukeutuja. Kuluneen talven luottovaatteeni oli pitkä (beige) neulemekko, joka tuntui siltä, kuin olisi pukeutunut pehmeään villasukkaan. Kun löydän jonkun mukavan vaatekappaleen, voin aivan hyvin pitää sitä kuukausitolkulla (niin, että se lopultaa lahoaa päälleni). 

En juurikaan osta uusia vaatteita. Vaatekaapissani on vaatteita sen verran, että ne mahtuisivat vaivatta normaalikokoiseen matkalaukkuun. 

Viime vuosina olen aika lailla kaikessa elämänalueella kuviteltavissa asioissa pyrkinyt toteuttamaan ajatusta “ei se määrä vaan laatu”. 

Vaatteiden kohdalla pidän puhelimessa listaa, johon merkitsen, mikäli jotain puuttuu. Viime aikoina olen metsästänyt laadukasta, valkoista t-paitaa (sanoinko jo, että minulla ei ole lainkaan mielikuvitusta, mitä tulee pukeutumiseen). 

LIKAISTEN, PUOLIPITOISTEN JA PUHTAIDEN VAATTEIDEN SÄILYTYS

Vaatteiden vähyydestä huolimatta kotonamme on toden teolla panostettu toimivaan vaatteiden huoltoon. Uskon vakaasti siihen, että jos mikä tahansa ratkaisu helpottaa arkea, on se sen arvoinen. 

Ehkäpä tästä syystä talostamme löytyy kaksi kodinhoitohuonetta; toinen alakerrassa kuraeteisen yhteydessä ja toinen yläkerrassa makuuhuoneen jatkeena. 

Yläkerran kodinhoitohuoneen yhteydessä on myös toimiva vaatehuone, jossa on koko seinän levyinen rivistö liukuovellisia kaappeja (ovien takana olevat vaatteet ovat suojassa värejä haalistavalta auringonvalolta). 

Yhdessä kaapissa on kolme koria likapyykeille. Jostain syystä nämä ovien takana olevat korit ovat lapselle erityisen haastavia ja pesuun menevät vaatteet löytyivät aina lattialta. 

Sijoitin pesukoneiden viereen Brabantian mustan, korkkikantisen ​​pyykkikorin, johon ajattelin lapsen oleva helppo sujauttaa likaiset vaatteet. 

Tällä kertaa pieni juonittelu tepsi hieman liiankin hyvin ja likaisten vaatteiden lisäksi pyykkikorista löytyy yleensä koko lapsen vaatevarasto (tämä on hänen mielestä todella hauska leikki). 

Sen lisäksi, että pyykkikori on lapsen mielestä todella metka kapistus, on se mittojensa sekä käytettävyyden puolesta myös erinomaisesti muotoiltu tuote. Korin sisällä on kankainen pussi, joka on helppo nostaa likapyykkeineen pois ja kuljettaa pesuun.

Toinen pyykinhuoltoon liittyvä käytännön vinkki on rintaliiveille ja sukille suunnitellut pesupussit. Sukkien osalta pesupussit helpottavat erityisesti pesun jälkeistä lajittelua (varsinkin lapsen sukat ovat niin pieniä, että suuremmat vaatekappaleet syövät ne surutta suihinsa, jos sukkia ei sujauta pesuun mennessä pussiin).

TOIMIVA JA KAUNIS VAATEHUONE PIENEEN TILAAN

Yksi asia, joka lähes jokaisessa kodissa on puutteellinen, on pyykinkuivaukseen varattu tila. Kuivausrumpu säästää (jos ei vaatteita), niin ainakin suurimmalta osin vaatteiden kuivaamiseen tarvittavaa tilaa. 

Monikäyttöinen Linn vaateteline, taipuu sekä vaatteiden kuivaukseen, että puolipitoisten vaatteiden ripustamiseen (niin kuin vaikka sen beigen, pehmeän villaneulemekon). Minulla on aina myös käden ulottuvilla vaateharja koska lähes poikkeuksetta mustat vaatteeni ovat valkoisten karvojen peitossa koiran pyyhällettyä ohitse.

Vaatetelineillä saa myös helposti tehtyä monikäyttöisen vaatehuoneen työ- tai makuuhuoneen seinustalle, mikäli asuu talossa, jossa kaappitilasta on pulaa. 

Ja jotta auringonvalo ei vahingoittaisi vaatteita (tai ei halua, että makuuhuone näyttää siltä kuin nukkuisi vaatekomerossa) kannattaa harvemmin käytettävät vaatteet laittaa roikkumaan tyylikkäisiin pukupusseihin

Loppusilauksen ja viimeistellyn ilmeen luo mustat, metallipintaiset vaatehenkarit

AIHEESTA LISÄÄ: ASIOITA, JOTKA TEKEVÄT ARJESTA HELPOMPAA

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *