AJATTOMAN KEITTIÖN SUUNNITTELU

Keittiön suunnittelu alkaa yleensä kotisohvalta nettiä tai esitteitä selaillessa. 

Oman unelmakeittiön inspiraationa on yleensä kuva, joka on otettu tilassa, jossa neliöitä on yhtä paljon kuin teollisuushallissa. 

Tavalliseen kotiin tuotuna keittiö kutistuu muutaman kaapin kokoiseksi kokonaisuudeksi, jossa yläkaapittomuus ei tunnukaan enää niin loistavalta idealta: johonkin ne tavarat on saatava mahtumaan. 

Vaikka toki esteettisyydellä on iso merkitys, toiminnallisuus on se, millä on oikeasti väliä. Jos keittiössä viettää paljon aikaa, epäkäytännöllisyys alkaa nopeasti rassaamaan. Työskentelyn tulisi aina olla mahdollisimman ergonomista ja helppoa.

Ulkonäköä tärkeimmiksi seikoiksi nousee myös turvallisuus ja sekä useimmiten kohtuullinen hinta.

Ajattoman keittiön suunnittelu

TILA AINA AVAINTEKIJÄNÄ

Keittiön suunnittelu alkaa tarkastelemalla käytettävissä olevaa tilaa sekä budjettia. Nämä määrittelevät pitkälti, minkälainen keittiö on mahdollista toteuttaa. 

Keittiön toimivuus pohjautuu olemassa olevien neliöiden hyötykäyttöön sekä keittiökalusteiden, vesipisteen ja kodinkoneiden sijoitteluun. 

Se minkä mallinen keittiö tilaan kannattaa suunnitella, riippuu täysin huoneen koosta ja muodosta. 

Tällä hetkellä pinnalla olevat saarekkeet ovat monen toivelistalla, mutta ne vaativat huomattavasti enemmän tilaa kuin esimerkiksi L-mallinen keittiö.

Kun suunnittelimme omaa keittiötämme, mielessämme oli hyvin selkeästi se, minkä mallinen keittiön tulisi olla: saarekkeellinen i-malli, jonka takaosassa olisi korkeat kaapistot. 

Tällainen keittiö nielee hurjasti neliöitä, mikä vaikutti ratkaisevasti talomme pohjapiirustukseen. 

Koko alakertamme on lähestulkoon yhtä avonaista tilaa, jossa keittiön lisäksi on myös ruokailuryhmä, sohva sekä takka.

Ajattoman keittiön suunnittelu

LISTAA VÄLTTÄMÄTTÖMÄT JA UNELMAT

Keittiötä suunnitellessa kannattaa omien mieltymysten lisäksi huomioida talon arkkitehtuuri. Todennäköisemmin keittiö kestää parhaiten aikaa, kun nämä kaksi asiaa ovat sopusoinnussa.

Kymmenisen vuotta sitten keittiötrendeissä oli pinnalla vetimettömyys, yläkaapittomuus sekä mustat kiintokalusteet. Näistä kaksi ensimmäistä ovat edelleen monien toiveena, ja mustat keittiöt ovat vaalentuneet harmaiksi. 

Keittiön tyyliä pohtiessa on samalla hyvä listata kaikki ne asiat, joita keittiössä tekee ja säilyttää. 

Nämä voi jakaa kahteen eri kategoriaan: välttämättömät ja unelmat. 

Välttämättömiin kuuluu esimerkiksi säilytystilat kodinkoneille, astioille, kuiva-aineille ja aterimille, ja unelmiin kahvikone ja aamiaiskaappi. 

Hyvä keittiösuunnittelija apuna nämä on helppo viedä käytännön tasolle niin, että valmiista keittiöstä löytyy kaikelle oma paikkansa. Mikäli tila ja budjetti antaa myöten, myös niille unelmille (oma unelmani olisi, että aamiaiskaapin saisi jotenkin Lisättyä nykyiseen keittiöömme).

LUE MYÖS: KUINKA SISUSTAA MODERNI KYLPYHUONE

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *