KOKEMUKSIA TASOSTA NOUSEVASTA LIESITUULETTIMESTA

Saarekemalliseen tupakeittiöömme oli yllättävän hankala löytää liesituuletinta. Silloin, kun suunnittelimme keittiötä, yleisin vaihtoehto oli katosta roikkuva rosteripömpeli. Myös kattoon upotettavat liesituulettimet olivat juuri ilmestyneet markkinoille.

Kattoon upotettava malli oli alun perin suunnitelmissamme, mutta ainakin tuolloin se olisi vaatinut keittiömme kohdalle alas laskun: teho ei olisi riittänyt huonekorkeudelle, joka on 280 senttiä. Alas laskua emme halunneet, joten oli keksittävä jokin toinen vaihtoehto.

Samaan aikaan esiteltiin myös ensimmäinen keittolevyyn asennettava tuuletin. Ratkaisu vaikutti tyylikkäältä ja huomaamattomalta. Mutta yli neljäntuhannen euron hinta hirvitti. Yksi neljäsosan halvemmalla sai tasosta nousevan liesituulettimen.

Tasosta nousevan tuulettimen leveys oli 80 senttiä. Tämä asetti haasteita löytää sopivan kokoinen liesi. Muutamalla valmistajalla oli leveämpiä induktioliesiä ja päädyimme lopulta yhdistelmään aktiivihiilisuodattimella varustettu Falmec Downdraft ja Electrolux.

Jo tuolloin tuskailimme, että mitä jos induktiolietemme jostain syystä jossain vaiheessa hajoaa! Löytyykö kalliin liesituulettimen pariksi enää myöhemmin sopivaa liettä?

Muuttotarkastuksessa tupamme poistoilma huomattiin liian tehottomaksi. Kun poistoilman venttiilit säädettiin oikealle tasolle, jäi liesituuletin lähes työttömäksi. Tilassa ei käry juuri jää pyörimään.

Poikkeustapaus on muutaman kerran vuodessa miehen paistama jauheliha (en jostain syystä voi sietää jauhelihan hajua). Myös kuumalla parillalla paistaessa liesituuletin otetaan useimmiten käyttöön.
 
Jos sijoittaa kattilat ja pannut lieden takalevyille, imee tuuletin erittäin tehokkaasti käryt. Teho heikkenee huomattavasti, jos pannut ovat etummaisilla levyillä. Yhdessä tehokkaan poistoilman kanssa liesituuletin on ainakin meidän käytössä melko tarpeeton.

LUE MYÖS: KOKEMUKSIA VALKOISESTA KEITTIÖSTÄ

Follow:
Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *