KENELLE SINÄ OLET KORVAAMATON?

Luonnoksissani on ollut pitkään teksti “Miltä uupumus tuntuu?”. Aloin alunperin tekemään tekstiä, jotta muistaisin, miten päädytään siihen jamaan, kun pää ja ajatukset muuttuvat niin sumuiseksi, ettei pysty millään hahmottamaan mikä vuosi on. Syyt, miksi uuvuin juontavat pitkän ajan taakse eikä mikään yksittäinen tekijä ole siihen syypää. Kuorma vain kasvoi lopulta liian painavaksi. Olen se tyyppi, joka sanoo aina kaikkeen “kyllä” (ja kuvittelee olevansa korvaamaton).

Muutaman todella karvaalta maistuvan pettymyksen jälkeen ymmärsin, etten ole korvaamaton kenellekään muulle, kuin itselleni, lapselleni ja läheisille. Nuo pettymykset suistivat minut niin syvälle masennukseen, että olin jo todella lähellä hukkua (ehkä vähän hukuinkin). Onneksi ympärillä oli ihmisiä, jotka tarjosivat pelastusrenkaan ja pakottivat myös tarttumaan siihen. Tuon renkaan avulla opettelen jälleen uimaan (ja voimien huvetessa olen pikkuhiljaa uskaltautunut myötävirran kuljetettavaksi luottaen siihen, että se vie oikeaan suuntaan).

LUE MYÖS: JOS NYT PYSÄHDYN, EN JAKSA ENÄÄ NOUSTA

Tähän aikaan vuodesta ympärilläni on ollut aistittavissa syvää väsymystä. Huolestuneena olen seurannut vierestä, kun ihmiset toimittavat tunnollisesti asioitaan, jotka he ovat useimmiten itse määritelleet tehtäväksi ennen joulun pyhiä, ennen lomaa ja vuodenvaihdetta. Siihen päälle vielä paineet lahjoista, paketoimisista, ruoista ja joulufiiliksen etsimisestä. Käsi ylös, kuka ihan oikeasti nauttii tästä ainaisesta vuodenvaihdetta edeltävästä kiireestä?

Oman kokemukseni mukaan niin kauan kun kyse ei ole kuolemasta, kaikki asiat on järjestettävissä, neuvoteltavissa ja siirrettävissä. Olen itse kantapään kautta opetellut hellittämään. Luottamaan siihen, että vähempikin riittää ja jos joku on tekemisiini tyytymätön, se ei haittaa, niin kauan kuin voin itse hyvällä omallatunnolla sanoa tehneeni parhaani niillä käytettävissä olevilla resursseilla, jotka sillä hetkellä minulle on annettu. Tällä reseptillä on ollut huomattavasti iloisempaa ja kevyempää tehdä asioita. Tämä on onnistunut ottamalla tehtävälistalle vain ja ainoastaan niitä asioita, jotka tiedän ehtiväni tehdä ja jotka ovat oikeasti “tärkeitä” jättäen kalenteriin rutkasti tilaa sattumille.

Aamukahvilla Henriikka haastoi viimeisimmässä blogitekstissään kaikkia somettomaan jouluun 24.–26.12. Haaste on otettu vastaan ja inhorealistisen rehelliselle tielle lähdettyäni on tähän samaan syssyyn pakko tunnustaa, että olen myös aina ollut äärimmäisen kilpailuhenkinen (terve vaan uupumus). Minun on pakko nokittaa ja todeta, että pidän täysin somettoman loppuvuoden.

Vuoden viimeisimmässä jutussa olen joka vuosi järjestänyt blogissa arvonnan ja pyytänyt teiltä kommenttikenttään palautetta Musta ovi -blogista. Tänä vuonna arvonta on Instagramin puolella (päättyy 23.12. klo 12.).

Mietin pitkään lisäänkö palautepyynnön siitä huolimatta, että kommentilla ei voi voittaa mitään (paitsi ehkä ilahduttaa minua) ja päätin lopulta rohkaistua. Perinteiseen tapaan ruusuja tai risuja kommenttikenttään, sana on vapaa!

AIHEESTA LISÄÄ: SOMELAKKO – UHKA VAI MAHDOLLISUUS

Follow:

13 Comments

 1. Veera
  22 joulukuun, 2019 / 7:32 pm

  Kiitos ihanasta blogista. Kauniimpia kuvia kuin täällä saa hakea. on myös ihana lukea elämänmakuisia tekstejäsi.Jatka samaan malliin! Ihanaa joulunaikaa ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle!

  • maja // mustaovi
   Kirjoittaja
   8 tammikuun, 2020 / 9:11 pm

   Lämmin kiitos kommentista! Näihin oli niin ihana palata joululoman jälkeen. Kummasti sitä vaan saa iloa ja virtaa tekemiseen, kun oikeasti huomaa, että myös siellä ruudun toisella puolella on joku <3

 2. Eve
  23 joulukuun, 2019 / 10:27 am

  Blogisi, kotisi ja tyylisi kirjoittaa ovat kauneimmat tällä saralla. Kotisi on ihmisille tehty koti, hyvällä maulla sisustettu, eikä vain kasa trendikalusteita ja tuotteita. Olet myös sopivan valikoiva kaupallisten yhteistöiden suhteen. En jaksa seurata bloggaajia, joilla jokaikisessä storyssa ja instapostauksessa on mukana mainos. Toki ymmärrän, että ne ovat oleellisia tulovirran kannalta, mutta liika on vain liikaa. Teksteissäsi välittyy ajatteleva ja vastoinkäymisiä kokeneen ääni ja viisaus. Kaikkea hyvää tulevalle vuodelle❤️

  • maja // mustaovi
   Kirjoittaja
   8 tammikuun, 2020 / 9:21 pm

   Kaunis kiitos sanoistasi! Olemme pyrkineet tekemään kodin hankintoja vain ja ainoastaan tarpeeseen (toki niitä hutejakin on sattunut matkan varrelle). Pikkuhiljaa ja kerros kerrokselta koti on muotoutunut ja muotoutuu edelleen, niin kuin varmasti suurella osalla meistä. Yhteistyöt valitsen tosiaan huolella. Ne ovat tärkeä tulonlähde, mutta en voisi oikeasti kuvitella mainostavani jotain asiaa tai tuotetta, josta minulla ei ole kokemusta tai joka ei muuten sovi arvomaailmaani. Toivottavasti tänä vuonna teksteistäni välittyy myös se kaikki ilo ja onni, jota elämässäni on enemmän kuin sydän meinaa välillä kestää ❤️

 3. Saara
  23 joulukuun, 2019 / 10:41 am

  Täältä tulee kimppu ruusuja! Blogiasi on todella mukava seurata. Kaikkea hyvää sinulle ja koko teidän perheelle!

  • maja // mustaovi
   Kirjoittaja
   8 tammikuun, 2020 / 9:22 pm

   Ruusukimppu on otettu kiitollisuudella vastaan ❤️

 4. Heta
  23 joulukuun, 2019 / 2:21 pm

  Blogisi on todella mielenkiintoista, inspiroivaa ja laadukasta luettavaa. Kauniit kuvat ja sisustus sekä ajatuksella tehdyt rehelliset tekstit saavat palaamaan aina blogiisi. Rentouttavaa joulua sinulle ja perheellesi!

  • maja // mustaovi
   Kirjoittaja
   8 tammikuun, 2020 / 9:23 pm

   Lämmin kiitos sanoistasi! Ihana, että ne asiat, joita pidän myös itse tärkeänä saavat sinutkin palaamaan ❤️

 5. Sarimarjukka
  24 joulukuun, 2019 / 12:34 am

  Marja, blogisi on niin ihana ja monella tapaa kaunis. Olet ihminen joka ajattelee syvällisesti asioista, ei mitään pintaliitoa, ei mitään turhaa. Kaikki kuvasi ja kirjoittamasi teksti ovat harmoniassa keskenään, syvää rauhaa,tasapainoa. Olet yhtä vahva ihminen kuin kotisi hienot, vankat betoniseinät. Kiitos blogistasi, iso kimppu ruusuja. Rauhaisaa joulua.

  • maja // mustaovi
   Kirjoittaja
   8 tammikuun, 2020 / 9:24 pm

   Huh, kuinka upeasti kirjoitettu! Olen lukenut kommenttisi uudelleen ja uudelleen ja voi kuinka olenkaan otettu sanoistasi ❤️

 6. Susa
  24 joulukuun, 2019 / 10:59 am

  Ihana blogi! Kuvat kauniita, tekstit ajatuksella kirjoitettu. Rauhallista joulun aikaa sinulle ja läheisillesi !

  • maja // mustaovi
   Kirjoittaja
   8 tammikuun, 2020 / 9:29 pm

   Miten ihana kuulla, että kuvat ja tekstit ovat sopusoinnussa keskenään. Kauniit kuvat ja ajatuksella kirjoitetut tekstit ovat se yhdistelmä, jota haluan vaalia myös jatkossa (silläkin kustannuksella, että blogi ei päivity useita kertoja viikossa). Ei se määrä vaan laatu ❤️

 7. Tuula
  11 tammikuun, 2022 / 3:51 pm

  Juurikin näin, ei se määrä vaan se laatu blogissa on se , mikä viehättää. Blogiasi on ihana seurata . Kuvat ovat kauniita, niitä voin tuijottaa pitkään ja aina uudelleen ja uudelleen. Teksteissä , kirjoituksissasi on aina jotain kerrottavaa mikä pistää miettimään. Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta -22.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *