NÄIHIN RATKAISUIHIN OLEMME TYYTYVÄISIÄ KODISSAMME

Rakentaminen koettelee niin parisuhdetta kuin lompakkoa. Ensimmäinen saatiin pysymään kasassa koko rakennusurakan ajan, jälkimmäiseen jäi pysyvästi muutama reikä. Jos koko urakan suurin onnistuminen pitäisi summata, nostaisin nämä kaksi asiaa kuitenkin merkittävimmäksi tekijöiksi siihen, miksi pääsimme maaliin (talo lopputarkastettiin) vuosi sitten: parisuhteen lailla kustannusarvio ja budjetti kulkivat aika lailla käsi kädessä koko matkan ajan (se, mihin rahat nyt valuvat noista lompakon rei’istä onkin sitten ihan toinen tarina).

Jos vastaavan työnjohtajan valinnassa epäonnistuimme surkeasti, onnistuimme sitä vastoin arkkitehdin ja pääsuunnittelijan valinnassa, joka säästi meiltä useamman euron tekemällä talosta mahdollisimman yksinkertaisen.

Yksi onnistunemmista ratkaisuista tehtiin jo suunnitteluvaiheessa, nimittäin talomme pohja, jota hioimme suuntaan ja toiseen (hankalinta oli keksiä, mihin sijoittaa portaat, mutta kun palaset loksahtivat paikoilleen, tuli porras/takkarakenteesta kotimme kirjaimellisesti näyttävin elementti). Suorakaisteeen muotoinen ja mahdollisimman yksinkertainen pohjaratkaisu säästi rakentaessa useita tuhansia euroa.

AIHEESTA LISÄÄ: MITÄ KIVITALO MAKSAA

Jos onnistumisia laittaa jonkinlaiseen tärkeysjärjestykseen, nostaisin seuraavaksi esiin huolellisesti suunnitellut kiintokalusteet ja säilytysratkaisut, kuten eteisen, kuraeteisen, sekä vaatehuoneen koko seinän mittaisen liukuovikaapiston (nämä ovat olleet merkittävä tekijä sille, että kaikille tavaroille on paikka, minkä takia kotimme pysyy pääsääntöisesti yleisilmeeltään siistinä).

Myös kotimme valaistus ja erityisesti eteisen liiketunnistimella varustettu valo ovat osoittautuneet käytännössä erittäin toimiviksi ratkaisuiksi.

Viimeiseksi täytyy vielä mainita lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Vaikka valaistus himmennettävine ledeineen toimii moitteettomasti, tarvitsee valoja sytyttää lähinnä syksyn ja talven muutamina pimeimpinä hetkinä.

Näihin asioihin olemme tyytyväisiä kodissamme: 

 • selkeä pohja
 • ajattomat ja yksinkertaiset pintamateriaalit 
 • jokaisessa huoneessa olevat reilulla kädellä mitoitetut kiintokalusteet ja  säilytysratkaisut, kuten koko seinän levyiset liukuovikaapit
 • säädettävä valaistus
 • lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat

Toimivimmaksi tilaratkaisuksi on osoittautunut yläkerran makuuhuoneen takana sijaitseva vaatehuone, jossa myös tapahtuu perheemme pyykkihuolto. Käytetyt vaatteet sujahtavat liukuovien takana oleviin pyykkikoreihin pois näkyvistä eikä puhdasta pyykkiä tarvitse kuljetella tilasta toiseen.

LUE MYÖS: TERVETULOA TALOKIERROKSELLE

TÄÄ RAKENTAMINEN NYT VAAN ON TÄLLAISTA

5 VIRHETTÄ, JOTKA TEIMME RAKENTAESSA

NÄIHIN RATKAISUIHIN OLEMME TYYTYVÄISIÄ KODISSAMME

OMAKOTITALON SUUNNITTELUPROSESSI

Follow:
Share:

3 Comments

 1. 26 marraskuun, 2019 / 12:44 pm

  Tosi hyviä ratkaisuja teillä onkin tehty! Noista itse kaipaisin vieläkin enemmän säilytystilaa, tässä nykyisessä ei tunnu olevan sitä vieläkään riittävästi. Voi toki olla, että tavaran karsiminenkin olisi yksi ratkaisu 😀 Kodinhoitohuoneen yhteydessä oleva vaatehuone on sellainen juttu, jonka takia olisin valmis lähtemään vielä kerran rakentamiseen että sellaisen saisin!

  • 3 joulukuun, 2019 / 12:18 pm

   Tuo säilytystila on kyllä ikuisuusongelma! Pitäisi muistaa aina uutta hankkiessa miettiä, onko sille tilaa (paikkaa, missä se on, jos sitä ei käytä). Teemme joka kevät ja syksy inventaarion ja laitamme tavaraa kiertoon. Näin kaapit pysyvät järjestyksessä ja suht väljinä. Toivottavasti tuo kodinhoitohuoneen yhteydessä oleva vaatehuone toteutuu <3

 2. 23 huhtikuun, 2020 / 9:24 am

  Hyvät säilytysratkaisut ovat kyllä tärkeitä. Ja että kaikille tavaroille on paikka. Meilläkin eteisessä on liukuovikaapisto ja se on kyllä kätevä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *