ULKOPOREALLAS – HITTI VAI HUTI

Kaupallinen yhteistyö: Drop

Kun vasta suunnittelimme taloa, pohdimme altaan sijoittamista terassille. Ensimmäisissä luonnoksissa altaalle oli piirretty paikka, mutta tarjouspyyntö vaiheessa olimme poistaneet suunnitelmista kaikki ylimääräiset kustannukset. Suunnitelmista karsiutui pois myös terassiin upotettu ulkoporeallas. Tämä tuntui silloin ihan fiksulta päätökseltä: emmehän (emmepä!) me edes ole kovin intohimoisia kylpijöitä.

Kuten elämäntilanteet niin myös olosuhteet muuttuvat. Meillä on ollut tapana viimeisimpien vuosien aikaan viettää hieman pidemmät jaksot ulkomailla keväällä sekä syksyllä. Vallitsevan epidemian takia matkasuunnitelmat ovat ties kuinka pitkään jäissä itse kullakin. Näin kävi myös meille ja kevääksi (sekä syksyksi) 2020 suunnitellut matkat peruuntuivat.

Milloin seuraavan kerran on mahdollisuus rentoutua palmujen reunustamalla rannalla, lempeiden tuulten tuivertaessa suolasta säkkärää tukkaa on arvoitus, joka ei todennäköisesti ihan heti ratkea.

Toinen muutos, mikä rakentamisen jälkeen on tapahtunut, on se, että meidän perhe kokomme on kasvanut pienellä ihmisellä, joka ei tiedä mitään parempaa, kuin polskutella vedessä.

Vieressämme sijaitsee uusi hieno maauimala, mutta kuluvana keväänä ja kesänä ihmiset ovat joutuneet jonottamaan tuntitolkulla helteessä vuoroaan, jotta turvaetäisyyksisä on voitu noudattaa. Me jätimme suosiolla maauimalakäynnit kokonaan väliin vaikka aika ajoin helteen porottaessa niskaan mikään ei olisi voinut tuntua virkistävämmältä kuin pulahtaa viilentävään altaaseen.

Koska vietimme koko kevään visusti kotona, oli meillä tolkuttomasti aikaa ja tarmoa tehdä kotona keskeneräisiä projekteja. Aloimme myös viritellä uudestaan ajatusta altaan hankkimisesta terassille: olihan meillä säästössä koko vuoden matkakassa.

Ulkoporealtaita vertaillessamme päädyimme kotimaiseen Drop-altaaseen. Päätöstä puolsi designin lisäksi se, että altaat suunnitellaan Suomessa  ja valmistetaan Salossa sijaitsevalla tehtaalla (Dropilla on myös Avainlippu-merkki). Alun perin ajattelimme hankkia sähkölämmitteisistä altaista kaikista yksinkertaisemman version Drop Lammen. Koska kokonaisinvestointi altaaseen töineen ja terasseineen oli suhteellisen kallis, ei enää muutaman tuhannen euron lisääminen budjettiin kirpaissut niin kamalasti. Päädyimme tilaamaan hieman ennen juhannusta poreilla varustetun Drop Lähteen.

Altaan tilaamisen jälkeen alkoi altaan sijoituspaikan esityöt. Laajensimme terassia tekemällä saunarakennuksen viereen perustukset uudelle puurakenteiselle terassille, johon allas upotettiin. Terassin kanneksi valitsimme lehtikuusen, joka ajan myötä harmaantuu sopimaan paremmin taloa ympäröiviin betoniterasseihin.

Kokemuksia Drop-ulkoporealtaasta

Allas on nyt ollut käytössä kolme kuukautta. Parasta porealtaassa on se, että se on heti käyttövalmis. Allas pysyy jatkuvasti noin 37-asteisena. Käytön jälkeen altaan vesiraja pyyhkäistään ja lisätään klooritabletti sekä tarkistetaan veden pH. Vesi tarvitsee käytöstä riippuen vaihtaa pari kertaa vuodessa. Altaan päällä oleva lukittava termokansi on myös erittäin turvallinen, ettei kukaa utelias ja uimataidoton pääse putoamaan metrin syvyiseen veteen.

Kuluneeen kesän aikana ollut ihana seurata pienten uimareiden väsymätöntä riemua, kun lämpiminä päivinä on voinut tuntitolkulla polskia reilun kokoisessa altaassa. 

Ehkäpä jopa vielä parempaa on ollut illan hämärtyessä hipsiä yksin suihkun kautta altaaseen ja nauttia lämpimästä vedestä ja poreista, jotka saavat kaiken kireyden sulamaan kehosta. Mitä kylmemmäksi illat ovat käyneet, sitä nautinnollisempaa se on ollut!

LUE MYÖS: 5 VIRHETTÄ, JOTKA TEIMME RAKENTAESSA

MITÄ KIVITALO MAKSAA

NÄIHIN RATKAISUIHIN OLEMME TYYTYVÄISIÄ KODISSAMME

OMAKOTITALON SUUNNITTELUPROSESSI

TÄÄ RAKENTAMINEN NYT VAAN ON TÄLLAISTA

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *