AJATON SISUSTUS – VINKKEJÄ KUINKA SISUSTAA MODERNI KYLPYHUONE

Kaupallinen yhteistyö: Textil kompani ja Blomus

Ajaton sisustus ja ajattomia materiaalivalintoja – kas siinä yksinkertaisuudessaan suunnitelma, jolla lähdimme taloamme toteuttamaan. Mitä nämä “oikeasti” ovat, onkin sitten hieman monimutkaisempi juttu.

Pidän itse maanläheisistä ja neutraaleista interiööreistä. Mielestäni ajaton sisustus ja koti on ikään kuin tyhjä canvas, joka toimii taustana muuttuville sesongeille (ja vaihtuville tyyleille).

Kotimme kylpyhuoneessa ajattomat materiaalivalinnat tarkoittavat samoja neutraaleja kiintokaluisteita, kuin muuallakin talossa sekä mahdollisimman isoa laattakokoa (lähes saumaton kylpyhuone on mielestäni yksinkertaisesti helpompi pitää puhtaana). 

Laataksi valikoitui Terratintan Betontech, joka sopii erittäin hyvin myös talon arkkitehtuuriin. Kun sekä lattia että seinät ovat samaa suurikokoista laattaa, pysyy kokonaisuus ja ilme todella hillittynä.  

Suihkuseinäksi valikoitui kehyksetön lasi, joka jatkaa samaa yksinkertaista linjaa. Myös kromiset suihkut sekä hanat ovat hyvin ajattomia valintoja eivätkä paljasta samalla tavalla rakennusvuotta kuin esimerkiksi nyt niin pinnalla olevat mustakehyksiset suihkuseinät sekä mustat hanat.

AIHEESTA LISÄÄ: SISUSTUS, JOKA KESTÄÄ AIKAA

Ajaton ja neutraali sisustus saa särmää muutamalla yksinkertaisella esineellä

Perheomisteisen Blomuksen valikoimista löytyy käyttöesineitä, joiden älykkään minimalistinen ja toiminnallinen muotoilu sopii erityisen hyvin moderniin kotiin. 

Mielestäni hyvin muotoiltu tuote on hyödyllinen: se hankitaan käytettäväksi eikä pelkästään koristeeksi. Tämä ei kuitenkaan poista sitä, että hyvä muotoilu on myös esteettistä. 

Blomuksen valikoimasta löytyneet mattamustaksi jauhemaalatut Fera-pyyhetikkaat tuovat kauniisti kontrastia vaaleaan kylpyhuoneeseen, ja ovat tyylikkään ulkomuotonsa lisäksi todella kätevät: emme ole edelleenkään raaskineet porata laattoihimme reikiä pyyheripustimille.

Miehen suosikki on musta Modo, jonka suurentava peili on hyvä apu partaa ajaessa. Hyvää muotoilua edustaa myös peilin kannattimena oleva tarjotin, johon on kätevä pudottaa  korut talteen yöksi. Saman sarjan tammesta valmistetut saippua- ja säilytyslokerot täydentävät tyylin.

Omaa silmääni viehättää erityisesti Sono-sarjan todella yksinkertainen muotoilu. Jos olet etsinyt saippua-annostelijaa tai hammasharjamukia, jonka muotokieli on äärimmäisen minimalistinen mutta pehmeä, voit lopettaa etsimisen. 

Tekstiilit ovat toinen erittäin edullinen ja helppo keino tuoda vaihtelua sisustukseen. Neutraalien sävyjen ystävä valitsee maanläheistä hiekkaa, harmaata ja beigeä ja kuoseista ja kirkkaammista sävyistä pitävä kenties jotain muuta. Lopputulos ja ilme on hyvin erilainen vaikka tausta pysyykin samana.

Tällä hetkellä erittäin trendikäs sisustustyyli Japandi yhdistää sisustuksessa skandinaavisen käytännönläheisyyden japanilaiseen muotokieleen

Blomuksen valikoimasta löytyy pohjoismaista tyyliä edustavat Caro-pyyhkeet, joista varsinkin reilun kokoinen vohvelikuvioinen kasvopyyhe on oma suosikkini. 

Japanilaisen Uchinon valmistamia blomus x Uchino -malliston Kisho-pyyhkeet taas ovat ylellisen pehmeytensä ansiosta kuin luotu perheemme pienimmän kylpyhetkiin (nämä pyyhkeet tuntuvat iholla ihan käsittämättömän hyvältä). Uchinon tavaramerkit minimalistinen muotoilu, laatu ja tinkimätön huomio yksityiskohtien viimeistelyyn näkyvät todella hyvin myös  blomus x Uchino -mallistossa. 

Pidän kovasti japanilaisesta kylpyfilosofiasta, jonka perusajatuksena on, että tämän  arkipäiväisen rituaalin tarkoituksena on tuoda päivään hetki rauhaa ja rentoutumista (sekä mielenrauhaa).

Uchinon arvojen mukaan kaikkia tuotteita tulee aina myös käyttää rakkaudella ja huolella.

LUE MYÖS: KUINKA SAADA TAVALLISEEN VAALEAAN KOTIIN VÄRIÄ JA LÄMPÖÄ

P.S. Kaikki suomalaiset Blomus-jälleenmyyjät löydät täältä.

Follow:

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *