HITAIDEN AAMUJEN PUOLESTA

Kaupallinen yhteistyö: Vilpola

Olen kirjoittanut paljon oman unen priorisoinnista ja levon merkityksestä hyvinvointia tukemaan. Näiden lisäksi päivän kulkuun vaikuttaa erittäin paljon se, miten aamut alkavat. 

Itselleni sopii parhaiten verkkainen rytmi: kahvikuppi tai kaksi omassa rauhassa, kauniisti katettu aamiaispöytä ja sopivan väljä aikataulu. 

Jos aamulla on kiire, on loppupäiväkin yleensä yhtä säheltämistä. 

Kiireettömät aamut ovat varmasti meille monelle todella harvinaista luksusta. Työelämä ja lapset takaavat sen, että omaan luontaiseen rytmiin herääminen on lähes mahdotonta (ellei sitä esimerkiksi viikonloppuisin erikseen järjestä). 

Olemme ottaneet tavaksi nukkua vuorotellen, aina tarpeen mukaan, erillisessä saunarakennuksessamme, jolloin toinen hoitaa lapsen aamu- ja iltatoimet, ja toinen saa pienen lepotauon ja oma aikaa. 

Tämä on osoittanut konkreettisesti, miten erilaiselta seuraavan päivän askareet tuntuvat, kun keho ja mieli on hyvien unien ja seesteisen aamun jälkeen tasapainossa.

Omaa aikaa hyvinvointia tukemaan

Myös kulunut vuosi on ollut meille kaikille monella tapaa kuluttava. Vaikka nautinkin suunnattomasti kotona olemisesta, alkaa päivät pikkuhiljaa toistaa itseään, niin ettei enää hahmota ajankulua. Työn ja vapaa-ajan hämärtyminen sekä oman ajan puute ovat myös asioita, jotka ovat itseäni kuormittaneet toden teolla.

Ehkäpä suurin muutos viime kevääseen nähden on se, että ihmiset ovat käpertyneet kirjaimellisesti omiin oloihinsa. Tai siltä ainakin omassa kuplassani tuntuu. Poissa ovat kampanjoinnit, joissa tuetaan paikallista ja ilahdutetaan etänä toisia. 

Vielä pitäisi kuitenkin hetken aikaa jaksaa näitä poikkeuksellisia oloja ja itseäni ainakin lohduttaa kovasti se, että onneksi kesä on taas ihan nurkan takana.

PIENET ARJEN HETKET, JOTKA ANTAVAT VOIMAA

Tällä hetkellä omaa jaksamistani tukee päivittäiset kävelylenkit äänikirjoja kuunnellen sekä vetäytyminen silloin tällöin saunamökin rauhaan tekemään töitä, katsomaan Netflixiä tai vain tuijottelemaan kattoon.

Voimaa antavat myös ne kaikki pienet hetket, joina muistaa pysähtyä huomioimaan kaiken sen, mistä joka päivä voi olla erityisen kiitollinen: hyvä parisuhde ja ihana perhe, omaa koulutusta vastaava työ, kaunis ja toimiva koti sekä kaikki merkitykselliset ihmissuhteet. Näiden tekijöiden tasapaino on itselläni avainasemassa tukemaan omaa hyvinvointia.

Koti ja kotona vietetty aika ovat asioita, jotka ovat korostuneet kuluneen vuoden aikana erityisen paljon.

Olemme käyttäneet huomattavasti aikaa tehdäksemme kodistamme paikan, joka tukee mahdollisimman hyvin tarpeitamme hyvään ja tasapainoiseen elämään ja tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla omaa hyvinvointia.

Viimeisin vuosi on ollut yhtä ja samaa arkea päivästä toiseen ja siinä on monella tapaa ollut myös jotain hyvin lohdullista ja ihanan pysäyttävää. Nyt jos koskaan on ollut mahdollista keskittyä siihen kaikesta tärkeimpään: omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen, kotiin ja perheeseen tai mikä ikinä itselle onkaan ajankohtaista ja merkityksellisintä.

Kodin ja perheen lisäksi itselleni on aina ollut merkityksellistä nostaa ja tukea suomalaista työtä ja muotoilua. 

Rakennusvaiheessa valitsimme kotiimme omaan makuumme ja arvomaailmaamme sopivia kotimaisia tuotteita ja tekijöitä. Samalla periaatteella toimimme myös tänään ihan vain tavallisia päivittäisiä kulutusvalintoja tehdessämme niin ruokakaupassa kuin päivittäistavaraostoksilla.

Suomessa on todella pitkät perinteet tekstiiliteollisuudessa ja suomalaiset kuvittajat maailmanluokkaa. Eipä siis mikään ihme, että Suomesta löytyy upeita kuoseja niin kodin tekstiileistä kuin vaatteista ja monista on tullut suoranaisia klassikkoja.

Olen työni puolesta ollut mitä erilaisimpien kuosien kanssa tekemisissä toistakymmentä vuotta ja salaa edelleen haaveilen omasta mallistosta.

LUE MYÖS: MIKSI OSTAA SUOMALAISTA TYÖTÄ?

TEKSTIILIT VAIKUTTAVAT  KODIN TUNNELMAAN 

Suomalaisen tekstiiliyrityksen Vilpolan uutuus kodintekstiilimalliston tarkoitus on tuoda iloa ja levollisuutta suomalaisten arkeen. Kevään 2021-mallisto puhuu levollisten aamujen puolesta. 

Kaksi kertaa vuodessa päivittyvän malliston tekstiilit on ommeltu Suomessa ja kuosit ovat suomalaisten suunnittelijoiden käsialaa. Kaikilla Vilpolan valmistuotteilla on sekä Avainlippu- että Design from Finland-merkki. 

Tämän kevään kuosi uutuuksista minua sykähdytti erityisesti Salla Tervosen suunnittelema herkkä Kukkiva, joka on luonnosmaisen hempeä tulkinta kauneimmillaan kukkivista puutarhan lempikukista. 

Näen Kukkiva-kuosisen pöytäliinan sopivan mitä täydellisimmin puutarhassa tarjoiltavaan aamupalakattaukseen ja se tuokin mieleeni lempeän kirpeät kesäaamut ja nurmikolla viipyilevä kasteen. Todellinen zen-hetki, joka ei voi olla muuta kuin täydellisen seesteinen alku hyvälle päivälle.

Toinen minua erityisesti sykähdyttävä kuosi on Terhi Laitakarin suunnittelema Siristys, joka tuo mieleen hohtavan kuumat kesäpäivät. Niin kuumat. että lämpö saa ympärillä olevan ilman väreilemään ja muuttamaan ääriviivat epäselviksi. 

Siinä missä Kukkiva on lohdullinen ja herkkä, on Siristys energinen ja sykähdyttävän elämäniloinen ja se saa minut ihan höpsön hyvälle tuulelle.

Minusta on kiehtovaa, miten kuosit pääsevät edukseen modernissa ja skandinaavisessa miljöössä ja sopivat myös täydellisesti saunatupamme perinteisempään sisustukseen. 

Itseä miellyttävät kuosit toimivat sisustuksessa mielestäni samalla tavalla kuin taide: ne tuovat sisustukseen persoonallisuutta ja ilmettä, korostavat tavoiteltua fiilistä ollen myös esteettinen, iloa tuottava elämys.

Sain ihanalta Vilpolalta mahdollisuuden tarjota kaikille lukijoilleni tilaisuuden hankkia Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja kodintekstiilejä todella poikkeukselliseen erikoishintaan. 

Koodilla MUSTAOVI saat kaikki Vilpolan tuotteet -20 %. Alennuskoodi on voimassa Vilpolan verkkokaupassa 16.5. asti. 

Tyynynpäällinen Kukkiva 50 x 50 cm, sininen

Tyynynpäällinen Siristys 50 x 50 cm, vihreä

Pussilakanasetti Kukkiva, sininen

Pussilakanasetti Siristys, vihreä

Tyynyliina Kukkiva, 50 x 60 cm, sininen

Tyynyliina Siristys, 50 x 60 cm, vihreä

Pöytäliina Kukkiva 150 x 260 cm, sininen

Pöytäliina Siristys 150 x 260 cm, vihreä

AIHEESTA LISÄÄ: TYÖTÄ, JOLLA ON MERKITYSTÄ

Follow:

3 Comments

 1. 3 toukokuun, 2021 / 4:58 pm

  Toi on kyllä ihana järjestely, että suotte toisillenne lepohetken saunatuvalla <3

  Vilpola oli mulle ihan uusi tuttavuus. Arvaat varmaan, että ne vaaleanpunakeltaiset Kukkivat pistivät mun silmään heidän verkkokaupassa 😀

  • marja
   Kirjoittaja
   4 toukokuun, 2021 / 9:07 pm

   On niin tärkeää, että jompikumpi on aina suht hyvin levännyt, jotta arki rullaa ❤️ Olen niin kiitollinen myös siitä, että meillä on talon nurkalla paikka, johon pääsee latailemaan akkujaan! Vaaleanpunakeltaiset kukkivat on niin herkän kauniit (vesivärijälki on todella taidokasta).

 2. 5 toukokuun, 2021 / 6:27 pm

  Viisaita sanoja! Uni on hyvin tärkeää ja oman kodin luominen omaa terveyttä ja hyvinvointia (viihtyisyyttä ja nautintoa ym ym) silmälläpitäen on upea asia! Nopeasti ne pikkulapsivuodet kuluu ja sitten äkkiä ollaankin jo mummoiässä. Mutta yhä ne samat asiat on tärkeitä, ehkä enemmän kuin ennen. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *