OMAAN MAKUUN KANNATTAA LUOTTAA

Kaupallinen yhteistyö: Desenio

Kehystetyt julisteet

Taulut tuovat sisustukseen persoonallisuutta ja ilmettä. Merkityksellisintä ei ole se, onko taulu uniikki vaan, että se herättää katsojassaan ajatuksia, tunteita ja muistoja. Itselleen sopivan taiteen tunnistaa aina siitä, että se, että se tuntuu vatsassa. 

Myös kehystetyt julisteet voivat kertoa omaa tarinaansa jostain ajanjaksosta tai ihmisestä. 

Yhdessä itselleni merkityksellisimmässä julisteessa on lapseni etunimen kirjain sekä tiedot syntymäpainosta ja koosta. Hintaa julisteelle tuli kymmenisen euroa, mutta tunnearvo on mittaamaton. 

Myös kollaasi, joka sisältää yhtä lailla niin uniikkeja taideteoksia, itse tehtyjä piirroksia kuin postereita on kirjahyllyn jälkeen ehkäpä mielenkiintoisinta, mitä kenenkään kodista voi löytyä ja kertoo takuulla oman tarinansa.

Minulla on työhuoneessa niin sanottu rekvisiittavarasto, jota käytän sekä työjutuissa että oman kodin sisustuksessa (vaihtelu virkistää). Hyvin harvoin on oikeasti hyvää syytä ostaa mitään uutta vaan omia tavaroita “kierrättämällä” kaapista esille ja taas kaappiin, saa sisustuksen mielestäni juuri tarpeeksi vaihtelua. 

Sama pätee erilaisiin julisteisiin, joista osa on oma tekemiäni, osa on ystävieni käsialaa, toiset matkamuistoja ja yksi setti on kuvia, jotka ovat jollain tapaa puhutelleet minua hankintahetkellä.

Oma maku heijastuu selkeästi myös taidehankintoihin ja julisteisiin ja huomaan itse viehättyväni abstraktista taiteesta. Myös värimaailma noudattaa samoja luonnonläheisiä, neutraaleja sävyjä, joita suosin pukeutumisessa ja sisustuksessa. 

KEHYSTETYT JULISTEET SISUSTUKSESSA

Ehkäpä joku psykologiaa opiskellut osaisi tulkita, miksi vaalealla pohjalla olevat mustat kuviot ovat yksi teema, joka toistuu usein julisteissa, jotka viehättävät omaa silmääni (joku perä musteläiskätesteissäkin on?). 

Tästä hyvä esimerkki on Desenion Abstract Shapes No1 -juliste, jonka nimikin osuu jotenkin täydellisesti omaan makuuni: less is more!

Kun suunnittelimme taloamme, halusimme luoda kotiimme galleriafiiliksen listattomilla lattioilla sekä vaaleilla seinäpinnoilla, joista sisustus, viherkasvit ja taide nousevat hyvin esiin. 

Yläkerran aula on ollut sisustamaton viimeiset kuusi vuotta ja olen koko sen ajan olen pähkäillyt, mitä ihmettä tuollakin tilalla tekisimme (kodin ei onneksi tarvitse oikeasti olla koskaan valmis vaan se muodostuu vuosien saatossa kerros kerrokselta).

AIHEESTA LISÄÄ: KUINKA PALJON KOTIMME ON MUUTTUNUT VIIDESSÄ VUODESSA

kehystetyt julisteet

Yläkerran aula on viimein löytänyt käyttötarkoituksensa (tästä lisää pian) ja ensimmäinen näkyvä muutos oli viikonloppuna seinälle asentamamme kehystetyt julisteet sekä tilaan täydellisesti sopiva Verso Designin iki-ihana Tikas-hylly.

Miten paljon näinkin pienellä vaivalla sai tilaan suuren muutoksen, kun vertaa aikaisempaan tyhjään valkoiseen seinään! Ja joka kerta portaita ylös noustessa tuo pieni tauluseinä jaksaa inspiroida ja ilahduttaa.

Pidän kovasti tauluasetelmista, jotka ovat ripustettu “näennäisen huolettomasti” useampaan kerrokseen. Tärkeimmät apuvälineet ripustukseen ovat vatupassi, metrin mitta ja oma silmä. 

kehystetyt julisteet

Ripustuksen suunnittelu lähtee siitä, että teokset tulevat sopivalle katselukorkeudelle. Tämä on helpointa toteuttaa niin, että menee seisomaan seinän viereen ja asettaa taulun silmän korkeudelle. 

Myös ryhmittelyyn kannattaa kiinnittää huomiota. Pidän itse siitä, että teokset kehystetty maltillisesti ja toisiinsa sopivasti. 

Tilaan kehykset aina Deseniolta, joka toimittaa ne edullisesti ja nopeasti. Suosikkejani ovat tammiset sekä mustat, ohuet alumiinikehykset.

Kevyet taulut on mielestäni kaikista helpoin ripustaa 3M Command kiinnityspaloilla (teipit vaan kehyksiin ja seinälle ja valmista tuli!). 

Yksi tärkeimmistä neuvoistani on, että omaan silmään ja makuun kannattaa luottaa. Tämä pätee myös taiteeseen ja siihen, miten ja minne taulut tai julisteet asettelee.

Silloin, kun jokin tuottaa omalle silmälle mielihyvää, on se oikeassa paikassa.

Alekoodilla MUSTAOVI30 saat -30 % alennusta Desenion tuotteista 20.5. asti (alennus ei koske kehyksiä eikä handpicked- tai persoonallisia julisteita). 

Black Cutout No2
Metallic Abstract No2
Sketch Lines No3
Abstract Shapes No1 
Black and Beige


AIHEESTA LISÄÄ: MISTÄ TUNNISTAA HYVÄN TAITEEN

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *