TYYLIKÄS JA LÄMMIN

Kaupallinen yhteistyö: Adea

Viime viikolla kotimme täyttyi suomalaisista huippu brändeistä, kun Adea, Matri, Virtasen Maalitehdas ja Heirol asettuivat taloksi päivän ajaksi Cozy PR:n luotsaamana. 

Kaikkia yllä mainittuja yhdistää sama arvomaailma: kotimaisuus, ajattomuus ja ekologisuus. Samat arvot ovat myös itselleni suunnittelijana erityisen tärkeitä ja ehkäpä juuri tästä syystä kaikki tilaisuudessa esillä olleet tuotteet sopivat myös kotiimme täydellisesti. 

Uskon siihen, että ajattomilla materiaali- ja tuotevalinnoilla luodaan kaikista kestävämpiä ja pitkäikäisempiä sisustuksia. 

Talomme on kohta kymmenen vuotta vanha ja edelleen se tuntuu kuin uudelta. Kaikki kotimme materiaalivalinnat on pyritty tekemään niin, että ne kestävät käyttöä ja aikaa.

Tämä ei suinkaan tee miljööstä tylsää ja persoonatonta, vaan harmoninen sisustus kuvastaa erittäin hyvin, millaisia olemme myös ihmisinä; lämminhenkisiä, rentoja ja rauhallisia sekä sitä, että tunnemme oman makumme ja viihdymme erittäin hyvin omissa nahoissamme. 

Väitän myös, että tämä tunnelma välittyy heti, kun astuu kotimme kynnykseltä sisään.

AIHEESTA LISÄÄ: MITEN SYNTYY KODIKAS SISUSTUS

TYYLIKÄS JA KODIKAS SISUSTUS

Harmoninen sisustus syntyy niin, että esineiden mittasuhteet ovat sopivat tilaan nähden. Myös erilaisten pintojen ja materiaalien yhdistelmät tuovat sisustukseen lämpöä ja mielenkiintoa vaikka värimaailma olisikin hillitty. 

Pehmeyttä sisustukseen saa, kun yhdistelee sopivassa suhteessa pyöreitä ja kulmikkaita muotoja. 

Jotta moderni ympäristö ei vaikuttaisi liian kovalta, suosittelen aina yhdistämään sisustukseen myös jotain aidosti vanhaa. (Ja samoin myös toisinpäin: vintagella sisustetussa kodissa moderni valaisin tai huonekalu tuo mielestäni mukavasti särmää ja ilman niitä koti saattaa helposti vaikuttaa museolta).

Isojen tilojen sisustaminen kodikkaaksi on monesti vaikeampaa kuin pienten huoneiden. Yksi suositeltava keino on sijoittaa huonekalut tilan keskelle sen sijaan, että asettaisi ne kiertämään pitkin seiniä (tämä on itseasiassa aina suotavaa, jos tila vain antaa myöten). 

Työssäni yksi tärkeimmistä taidoista on osata yhdistellä oikean muotoisia paloja niin, että lopputuloksesta tulee kaunis ja ehyt kokonaisuus. 

Samaa kaavaa sovellan myös oman kodin sisustuksessa.

Tällä hetkellä todella ajankohtaiseen, klassiseen lounge-henkeen kuuluvat matalat huonekalut, joiden orgaanisilla muodoilla on todella helppo luoda kutsuvia ja keveitä oleskeluryhmiä.

Kotimaisen Adean uutuudessa, Damian Williamsonin suunnittelemassa Origamissa yhdistyy kaikki se, mitä hyvä huonekalumuotoilu on parhaimmillaan. Se on mittasuhteiltaan sopusuhtaisen hallittu, muotokieleltään samaan aikaan sekä moderni että ajaton ja laadultaan täysi kymppi. 

Moduuleista koostuva sohva on myös siitä ihanan käytännöllinen, että siitä saa tilaan kuin tilaan juuri oikean kokoisen. 

Kotimme L:n muotoinen Origami sopii täydellisesti sekä yläkerran aulaan että alakertaan takan eteen, jossa sen kolmiulotteinen ja viimeistelty muotoilu pääsee todella edukseen. 

Verhoiluksi valitsin kauniin ja kestävän, villasekoitteisen Orsetto-bukleekankaan, joka on toiminut myös käytännössä erittäin hyvin lapsi- ja lemmikkiperheessä.

LUE MYÖS: HARMONISEN SISUSTUKSEN SALAISUUS

Sohva Adea Origami

Sohvapöytä Adea Plateuau

Follow:

2 Comments

 1. 5 marraskuun, 2021 / 4:17 pm

  Ihana kokonaisuus ja kaunis ihana muhkea sohva, sopii täydelisesti teille <3
  Olen miettinyt meille kans tota Adean sohvapöytää. Olisi kansi samaa matskua kuin Traditionin Lato pöydässäni ja passais kivasti myös Vitra pikkupöydän kaveriksi. Kiva tuo valkoinen kukkamaljakko, hauskan mallinen 🙂 Oikein ihanaa viikonloppua sinne teille <3

  • marja
   Kirjoittaja
   6 marraskuun, 2021 / 8:20 pm

   Sohvan mittasuhteet on kyllä täydelliset: matalan selkänojan ansiosta tila ei mene tukkoon, vaikka sohva on saarekkeen edessä. Tuo marmorikantinen, ruskea Plateau on yksi kauneimmista sohvapöydistä jonka tiedän 😊 Ihanaa viikonloppua myös sinne ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *