KAUNIS JA AJATON KYLPYHUONE

Kaupallinen yhteistyö: Brabantia ja Finnish Design Shop

Kylpyhuoneet ovat kodin kalleimpia neliöitä. Suunnittelee sitten uutta kotia tai remontoi vanhaa, kannattaa valinnat tehdä niin, että niitä haluaa katsoa ainakin seuraavat 15 vuotta.

Aikaa kestävä kylpyhuone on sulassa sovussa talon kanssa. Tämä luo tietynlaisen illuusio ajattomuudesta: talon arkkitehtuuria ja ajan henkeä mukailevat tilat näyttävät siltä, kuin ne olisivat aina olleet siinä.

Ajaton kylpyhuone linkittyy asunnon valmistumisen aikakauteen.

Sama pätee myös kestävään muotoiluun. Brabantian Newicon -poljinroska-astia on todellinen klassikko ja tuttu monien lapsuudesta (itse asiassa roskiksia on valmistettu jo vuodesta 1952) ja sama muotoilu on edelleen yhtä ajankohtainen. 

Suosion salaisuus on yksinkertainen: jalalla avattava jäteastia on erittäin helppokäyttöinen (ja hygieeninen) ja monipuolisesta värimaailmasta löytyy jokaiseen makuun ja sisustukseen sopiva vaihtoehtoehto. Ja mikä tärkeintä: valitsemalla klassikon varmistaa sen, ettei se koskaan mene pois muodista. 

Panosta laadukkaisiin, kestäviin materiaaleihin

Oman kodin suunnittelussa kannattaa noudattaa samaa ajatusta. Välttelemällä trendejä varmistaa sen, että kodin kiintokalusteet ja pintamateriaalivalinnat näyttävät ajankohtaisilta vielä vuosienkin päästä. 

Kun suuret linjat ovat tasapainossa, voi omia sen hetkisiä mieltymyksiä ja ajankohtaisia sävyjä tuoda halutessaan kotiin tekstiileillä ja sisustusesineillä. 

Talomme täyttää ensi vuonna 10 vuotta. Kun nyt katselen kotiamme, näyttää se mielestäni edelleen siltä, kuin se olisi uusi (toki luonnollista kulumaa on tullut sinne ja tänne). Tässä valossa voin sanoa, että olen erittäin tyytyväinen valintoihin, joita 2010 teimme. Kotimme kaikki tilat ovat kestäneet hyvin aikaa.

Ajaton kylpyhuone syntyy ajattomilla elementeillä.

Varsinkin nykyaikana, kun toisten koteja pääsee ihailemaan some-maailmassa koska vain, voi helposti alkaa epäilemään omia valintojaan. Some tarjoilee meille kaikille koko ajan jotain uutta ja inspiroivaa ja ainakin oma algoritmini näyttää jatkuvalla syötöllä vain ja ainoastaan ne kaikista tyylikkäimmät palat.

Kun tulee tunne, että nyt pitäisi vaihtaa kaakelit ja kaapinovet, on parempi laittaa some kiinni ja nauttia siitä, mitä on. Jos sisustamisen tuska kasvaa liian suureksi, kannattaa kurkata niiden kaappien sisälle ja vaihtaa tekstiilit ja esillä olevat asetelmat.

KYLPYHUONEEN JÄRJESTYS

Yksi asetelmien teon salaisuuksista on se, että asettelee esineet tarjottimen tai jonkun muun alustan päälle (tämä auttaa myös siivoamisessa). Esimerkiksi kylpyhuoneen tasolla olevat kosmetiikka, hammasharjateline ja saippua-annostelija näyttävät huomattavasti tyylitellymmältä kokonaisuudelta, kun ne on aseteltu samalla alustalle sen sijaan, että ne ajelehtisivat “irtonaisina”. 

Toisaalta hyvin suunniteltu ja muotoiltu tuote, kuten Brabantian uuden MindSet-sarjan pienen metallipintaisen, heilurikantisen roska-astian voi asettaa yksinään pienenkin lavuaarin reunalle (käytännöllisyys aina ennen estetiikkaa).

Minimalistisen kylpyhuoneen järjestyksen viimeistelee kannelliset säilytyspurkit ja nyt taas ekologisten palasaippuoiden myötä uuden tulemisen tehnyt saippua-alusta, jonka sisäosa on helppo irrottaa puhdistusta ja ylimääräisen veden valuttamista varten, ja jonka ansiosta saippua myös kuivuu nopeasti pesukertojen välillä.

Pienen kylpyhuoneen saa näyttämään neliöitään suuremmalta isolla laatalla (mitä vähemmän saumoja, sitä isommalta seinäpinta näyttää). Myös koko seinän levyinen peili on klassikko, joka on tuttu muun muassa hotellien kylpyhuoneista. 

Kylpyhuone on paikka, jonne menee yleensä sängystä noustuaan ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla. Vietämme kylpyhuoneessa keskimäärin 1,5 vuotta elämästämme. Ei siis ole ihan yhdentekevää, minkälaisissa tunnelmissa tuon ajan viettää. Hyvin suunnitellulla tilalla tähän tunnelmaan voi vaikuttaa merkittävästi.

Ajaton kylpyhuone suunnitellaan aina käytettävyys edellä.

Jos tilaan ei pysty suuremmin tässä elämäntilanteessa vaikuttamaan, voi onneksi pienillä asioilla vaikuttaa suuresti arjen toimivuuteen. 

Vaikka aina liputankin funktionaalisuuden puolesta, ei mikään ole sykähdyttävämpää, kuin tuote, joka on muotoiltu täydellisen toimivuuden lisäksi myös yksinkertaisen kauniisti. 

Olen vuosia etsinyt minimalistista lattiankuivainta, kriteerit: pitkä varsi, tarpeeksi leveä kuivain sekä väritykseltään koko musta tai valkoinen (ei ole löytynyt). Samalla listalla on ollut lähes samat kriteerit täyttävä wc-harja (tämän tuotteen pitää olla kylpyhuoneessa käden ulottuvilla).

Brabantian MindSet-tuotteiden luvataan miellyttävän myös tarkan sisustajan silmää. WC-harja-, ja –paperiteline sekä wc-paperin säilytysteline ovat kaikessa arkisuudessaan suunniteltu sekä käytännöllisiksi että kauniiksi, kuten koko laadukas tuotesarja, jolla on helppoa luoda kaikenlaisiin WC-tiloihin ja kylpyhuoneeseen yhtenäinen ja huoliteltu, aikaa kestävä ilme.

LUE MYÖS: ASIOITA, JOTKA TEKEVÄT ARJESTA HELPOMPAA

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *