MITEN SYNTYY KODIKAS SISUSTUS

Kodikas sisustus syntyy kerroksellisuudesta

Mikä onkaan se salaisuus, jolla kodikas sisustus muuttuu vieläkin kodikkaammaksi?

Tiedättekö sen tunteen, kun tulee johonkin tilaan ja sinut valtaa sellainen kevyen rento ja hyvä olo. Jotkut kertovat kokeneensa sen tunteen asuntonäytössä (ja tienneensä siltä seisomalta, että on tullut kotiin). Itse koen tuon tunteen edelleen joka kerta, kun näen mieheni. 

Tunne tulee myös välittömästi, kun avaan kotimme oven. 

Tutut tuoksut, ikkunoista virtaava valo ja kaikki ne arjesta ja elämästä kertovat jäljet, jotka saavat sydämeni joka ikinen kerta läikähtämään ilosta ja onnesta.

Tämä on kuitenkin kotimme yksityinen puoli, jota itseäni ja perhettäni suojellakseni siivoan pois julkaisemistani kuvista. Kuvien on tarkoitus toimia inspiraationa, mutta ei ohjenuorana sille, miltä kodissa kuuluisi oikeasti näyttää. 

Kun arjessa temmeltää mukana kaksi koiraa sekä leikki-ikäinen lapsi, olisi sulaa hulluutta edes yrittää pitää koti aina tip-top ojennuksessa.

Koti pysyy siistinä, kun siivoaa.

Ja siivota kannattaa tasan juuri sen verran, mikä tuntuu oman asumisviihtyvyytensä kannalta hyvältä (ja käyttää kaiken muun ajan johonkin itselleen tärkeämpään!)

KODIKAS SISUSTUS ON SELLAINEN, JOSSA ITSE VIIHTYY

Luin juuri uusimmasta Dekosta kirjoituksen, jossa rohkaistiin ihmisiä tuomaan lisää väriä kotiinsa. “Värit lisäävät hyvinvointia ja tuovat energiaa”: kirjoituksessa julistettiin. Tämä pitää varmasti osapuilleen paikkansa.

Jäin kuitenkin miettimään, että onko oikeasti niin, että ihmiset, jotka kaipaavat väriä ympärilleen, elävät apaattisina värittömissä kodeissaan tekemättä asialle yhtikäs mitään (jos seiniä ei saa syystä tai toisesta maalata, voi väriä sisustukseen tuota esimerkiksi tekstiileillä)?

Ja miksi aina korostetaan, että värittömyys on automaattisesti merkki rohkeuden tai (mikä kamalampaa) persoonallisuuden puutteesta?

Vaaleat ”skandikodit” versus värikkäät kodit vastakkainasettelu on mielestäni ylipäätään todella väsynyttä (kysehän on ihan puhtaasti makuasioista). 

Ajaton, kestävä ja kodikas sisustus (on se sitten vaalea tai värikäs) syntyy siten, että luottaa omaan makuun riippumatta siitä, mikä trendi on kulloinkin valloillaan.

Rohkaisisinkin ihmisiä ensisijaisesti miettimään, mistä itse pitää.

Yksi erityisen hyvä keino on muistella paikkaa, jossa on